Den ultimative guide til gin glas

Indlæser...
Den ultimative guide til gin glas

Stiller du nogle gange dig selv spørgsmålet; Hvad er i grunden det allerbedste gin glas? Måske du allerede har forsøgt dig med forskellige glas, når du laver en forfriskende gin & tonic. Eller måske du er stødt på inspirerende måder at få gin serveret på, når du har været ude i byen.

Har du svært ved at finde ud af, hvilket glas du skal bruge, når du nyder en lækker gin og tonic, så fortvivl ej. Du kan nemlig ikke gøre noget forkert. Når det gælder gin, så er der ingen regler, uanset om du foretrækker at nyde din yndlingscocktail af et champagneglas, et cocktailglas eller et Martiniglas.

Dog er vi overbeviste om, at der findes et glas til enhver lejlighed og derfor har vi strikket denne guide sammen, over hvilke forskellige typer af glas som du uden tøven kan bruge, når du gerne vil nyde en god gin eller en klassisk gin & tonic.  

 

Highball Glasset

Vores første glas på listen er det klassiske highball glas, som typisk kan indeholde et sted mellem 240 og 350 ml. Typisk bruges highball glasset til servering af longdrinks, som både kan være med og uden alkohol.

I visse kredse er glasset blevet omdøbt til ”cheers to the day”, som kan oversættes til ”skål til dagen”, og vi kan lige så godt se det i øjnene. Når du kommer hjem efter en lang dag, så er det ikke æbler eller broccoli, som holder lægen for døren, men i stedet en kølig gin og tonic serveret i denne skønhed.  

 

Martini Glasset

Martini glasset blev første gang introduceret i 1925 på den internationale udstilling for ”Modern Decorative and Industrial Arts”.

Det var skabt som en nymoderne fortolkning til det ellers klassiske coupe glas og den bredde åbning på glasset tillader, at drinken i højere grad eksponeres for ilt, hvilket fremhæver og gør det lettere at nyde den botaniske gin duft, inden du smager på den.

Glassets skrånende sider er med til at sammenholde ingredienserne og den lange stilk er beregnet til at blive holdt, som du gør det på et vinglas, hvilket samtidig forhindre dine håndflader fra at varme drinken op.

Martiniglasset udstråler således stil, elegance, eksklusivitet og er alt i alt et fornuftigt bud på et fremragende gin glas.

 

Champagne Glasset

Der er 2 gode grunde til, hvorfor champagneglasset gør sig aldeles godt som gin glas.

Først og fremmest er der en fantastisk lighed mellem, at når du tænker på et champagneglas, tænker de fleste – fest – hvilket dybest set også er tilfældet, når du tænker på gin.

Udover den samhørighed der skabes mellem de to elementer, så er champagneglassets smalhed også med til at minimere forholdet mellem ilt og væske. Dermed intensiveres koncentrationen af både ginnens aromaer og smagsnuancer.

Champagneglasset fremviser også farverne i en gin og tonic på flotteste vis og hjælper med at samle aromaerne som forkælelse til næsen.

 

Tumbler Glasset

Det klassiske whisky glas også kaldet et lowball glas eller ”The Old Fashioned Glass” er et tykt fladbundet glas, som ofte anvendes til servering af drikkevarer ”on the rocks” som vi kender det fra whisky eller rom.

Dette er det ideelle glas til dig, som foretrækker din gin, fuldstændig som den er, uden at den først skal blandes op med mixervand og garnisher.

For gin kan virkelig også være en fantastisk oplevelse, når den bliver serveret rent i et tumbler glas.

 

Bliv klogere på gin og hvordan du bruger det 

 

Coupe Glasset

Et almindeligt coupe glas kan indeholde et sted mellem 120 til 140 ml væske i dets lavtaljede bredde skål.

På grund af glassets form, vil nogle påstå, at når du drikker en gindrink af et coupeglas, så vil ginens noter fremstå meget klart, da glasset byder hele tungen op til dans, og lader drinken bevæge sig over alle dele af tungen, når du sipper af glasset.

Desuden er dette glas utroligt sofistikeret at se på, hvilket bestemt heller ikke gør noget dårligt for en gin & tonic.

 

Ballon Glasset

Vores sidste anbefaling i denne gin glas guide er det pompøse ballonglas. Ginentusiaster hele verden over skifter i stor stil deres traditionelle highball glas ud med de store rummelige glas, som efter sigende skulle være noget nær det perfekte Gin & Tonic glas.  

Glasset har en løgform som en ballon, og sidder på en stilk som du kender det fra rødvinsglas. Ballonglasset er designet til at indkapsle alle aromaerne i en gin and tonic, som bidrager til en overordnet forbedret smagsoplevelse.

Både er dette glas utroligt stilfuldt at drikke af, men det indbyder også til at gribe fat i stilken, så varmen fra din håndflade ikke varmer drinken op.

Dermed kan du nyde en perfekt afkølet Gin og Tonic i det perfekte Gin og Tonic glas.

 

Som vi skrev indledningsvist, så er der ingen regler for hvad du må gøre eller ikke gøre, når det drejer sig om gin, og bare fordi din nabo elsker at drikke gin på én måde, er det ikke ensbetydende med, at det er mere rigtigt end den måde du nyder din gin på.

Så husk endelig at lege med forskellige komponenter som glas, blandingsforhold osv., for så længe du eksperimenterer og hygger dig med dine ginoplevelser, så har du allerede fat i den lange ende.

Rigtig god fornøjelse!Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna