Bliv klogere på gin og dens brug

Indlæser...
Bliv klogere på gin og dens brug

Man behøver ikke at vide alt om en type af alkohol for at nyde den tilstrækkeligt, men det kan dog af og til være interessant at vide lidt om hvor det stammer fra. Flere og flere er for eksempel begyndt at nyde gin, men mange er slet ikke klar over hvor den stammer fra, og hvordan den får den let parfumerede smag, som netop er så karakteristisk for netop gin. Udover at få en beskrivelse af hvor gin stammer fra kan du også nedenfor se mere om hvilke drinks du kan drikke med gin.

- Tjek de mange forskellige gin typer ud hos Barlife -

Gin kan spores helt tilbage til middelalderen, hvor man dog ikke brugte den i festlig sammenhæng. Dengang var gin kendt for sine medicinske evner, og det var altså primært hvis man skulle kurere sygdomme, lindre smerter eller lignende, at man drak gin. Det var især i England, at gin blev kendt først og dernæst spredte drikken sig til hele Europa, hvorefter gin også er blevet kendt i mange andre lande. Hos Barlife har vi mange forskellige slags gin fra det oprindelige land, England → se dem her.      

Sapphire London Dry Gin  

Gin er med tiden også kommet til Afrika, hvor mange drikker den fordi de mener, at det kan holde myggene væk. Gin ses ofte i lande hvor malaria og lignende sygdomme huserer i et forsøg på at holde det fra livet. I Sydamerika har ginnen også gjort sit entré. Find en lækker gin fra Colombia eller Italien og se hvilket lands gin du bedst kan lide. Når man snakker om gin, kan man snakke om en rigtig bred vifte af drikke for der findes rigtig mange forskellige typer af gin, som ikke nødvendigvis har så meget til fælles. Det eneste, som de dog altid har til fælles er, at de har enebær, som den primære smagskomponent. Det er da også denne smag, som får folk til at tænke på gin, selvom mange dog tror, at den stammer fra gran eller lignende. Der er især én type gin, som smager meget af enebær og den hedder Hernö Juniper

Kigger man rundt på Barlife vil man også lægge mærke til, at vi har en bred vifte af forskellige typer af gin. Vi har både dem, som alle kender så som Bombay Sapphire og Gordon’s, samt de lidt specielle så som HAVNHanami og Gin Mare. Der er dermed en gin for enhver smag og enhver prisklasse. Udover, at vi sælger gin kan du også købe ginsæt, hvor du selv kan lave din gin med de ingredienser, som det kræves. Ligesom at lave sin egen mad kan det give en skøn oplevelse at lave sin egen gin og man vil uden tvivl nyde endnu mere.  

 

Lav drinks med gin

Du kan lave rigtig mange forskellige drinks med gin, men hvis der er én, som folk kender til, så er det naturligvis gin & tonic, som er udbredt i hele verden. En G&T er altid et sikkert valg hvis man er i tvivl i baren. 

Et eksempel på en gin og tonic

 Klassikeren: G&T

En gin & tonic består af to dele gin og tre dele tonic vand. Man siger normalt, at en gin & tonic kun er så god, som ingredienserne er. Så jo bedre man ønsker at ens gin&tonic skal være, jo bedre ingredienser bør man bruge.  En gin&tonic er også ideel som velkomstdrinks ved fester, da det er noget, som du næsten kan være sikker på, at alle kan lide.  Ønsker man at gøre noget særligt ud af denne drink kan man tilføje en skive lime eller citron. Alternativt kan man tilføje et par skiver agurk, som både giver  en rigtig god smag og ser lækkert ud.

Den simple: Gin Martini

En anden lækker drink med gin, som nogle måske endda vil karakterisere som ‘klassikeren’ er en gin martini. På trods af, at den i nogle år ikke har været så moderne, så bliver det dog ved med at være en klassiker på de fine cocktailbarer, og for mange er dette også en af de cocktails, som de altid bestiller. Bestiller du en gin martini bør du kigge godt efter hvilken gin, som bartenderen vælger, da det skal være den allerbedste, og helst fra øverste hylde.

Til inden middagen: Negroni

Mange nyder en cocktail inden middagen og her har de fleste en favorit. Ønsker du ny inspiration kan du overveje om ikke den lækre negroni kunne være en cocktail, som du kunne begynde at drikke. Den er lækker i sin let bitre og friske smag, og den er simpel at lave. Drinken indeholder blot tre ingredienser, som er gin, sød vermouth og campari. 

 Campari har en bitterhed, der gør at mange føler, at de skal vænne sig til smagen, derfor er en negroni et oplagt valg til at afprøve smagen. Snart vil du formentligt elske andre drinks, som også indeholder Campari, og en helt ny verden vil åbne sig. Selvom alle typer af gin indeholder den samme karakteristiske enebærsmag, så kan de dog godt variere lidt. Du kan eksperimentere lidt med gin ved at kigge rundt på Barlife, hvor vi har et meget bredt udvalg af forskellige typer af gin, og du vil helt sikkert finde en, som er noget for dig! Også tonicvand er noget vi har, hvis du ønsker at lave en lækker G&T.

Brug fever-tree tonic vand med din gin Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna