Åbn sommerens champagne med stil

Indlæser...
Åbn sommerens champagne med stil

Måske du allerede har gættet det, og ganske rigtigt; vi skal til at gennemgå champagnesablingens ædle kunst. For der findes ikke en mere ekstravagant metode til at fjerne proppen fra champagneflaskens hals end ved at gøre det med en champagnesabel.

Skyd gang i sommerfesten på den mest imponerende facon og bliv festens midtpunkt, om ikke andet så for en kort stund.

 

En lille smule historie

Hvorfor hører champagne og sabel overhovedet sammen?

Altså hvem var vanvittig nok til at tænke tanken: Jeg hugger lige flaskehalsen over med mit sværd?

Nogle mener hele konceptet stammer fra Rusland.

Andre er overbeviste om, at det stammer tilbage fra Napoleons tid og skulle ses som symbolet på sejr. Så når Napoleon og sine officerer havde vundet store slag, ville de udtrykke deres storhed, ved at sable champagne mens de stadig sad på hesteryg.

Som en lille note til dette, er der faktisk også nogle som påstår, at det ikke var Napoleon, men en bitter soldat, som netop havde tabt et slag imod Napoleons hær. Af ren og skær arrighed huggede han proppen af en flaske champagne for at drikke sorgerne væk.

Champagnesabling er derfor nok i højere grad skabt på gode fortællinger og myter, hvilket blot gør hele oplevelsen af champagne og hvordan den åbnes på mest ekstravagante måde endnu mere fascinerende. 

 

Vælg den rigtige sabel

En flaske perfekt afkølet champagne er ikke ’cool’. Men at åbne en flaske perfekt afkølet champagne med en fransk champagnesabel, det er ’cool’.

Godt nok er det Justin Timberlake der angiveligt skulle være kommet med ovenstående udtalelse, men vi tilslutter os hans kult, for personer der elsker franske champagnesabler, som trofaste disciple.

For det signalerer bare en ganske særlig klasse, når du kan åbne champagne med en champagnesabel fra Laguiole.

Med en champagnesabel fra Laguiole har du, udover en sabel i højeste kvalitet, også et smukt og utrolig elegant stykke håndlavet fransk udsmykning, som pakker hele oplevelsen af champagnesabling ind i det fineste silkepapir og skaber en ganske særlig oplevelse.

 

Sådan her gør du

Når du har styr på både din champagne og din champagnesabel, så er sidste skridt blot at kombinere de to ting med hinanden. Så her får du en komplet guide til hvordan du bruger din champagnesabel.

 1. Først og fremmest er det utroligt vigtigt at den flaske du har valgt, er en farvet flaske. Glasset i en gennemsigtig flaske er meget hårdt og gør det dermed meget sværere at sable flot. Jo mere pigment der er i flasken, jo svagere er glasset, dermed også lettere for dig at sable.
  Husk at du kun kan sable mousserende vin og champagne da trykket i disse flasker er højt nok. Forsøger du dig på øl, vil du ikke opleve nogen særlig succes, da trykket i flasken er for lavt.

 2. Når du sabler champagne, skal flasken være køleskabskold. Du kan evt. lægge flasken på hovedet i en spand med is 15 minutter før, da det især handler om at få flaskehalsen så kold som mulig. Hvis flasken er for varm, stiger trykket, og du kan risikere at proppen springer af før tid eller at flasken simpelthen eksploderer.    

 3. Fjern først ståltråden fra flaskens top lige inden du sabler. Hvis ståltråden fjernes for tidligt, kan proppen i værste fald poppe af i utide og risikere at ramme nogen i nærheden. Der er desuden heller ikke meget sjov og ekstravagance i at sable en flaske champagne uden prop.

 4. Når du har fjernet ståltråden, ståltrådskurven og al folien, placerer du din tommelfinger oppe i den forhøjning, som findes i bunden af flasken og lader de 4 resterende fingre holde under flasken. Du risikerer at skære dig selv på det barberbladsskarpe glas, hvis du holder flasken omkring maven og noget går galt.

 5. Nu finder du flaskens limning og lægger din sabel til rette herpå, så klingen flugter med flasken.

 6. Hold kroppen og armene i ro, så du står helt afslappet med god tyngde i fødderne. Placer albuen på den arm hvori du holder flasken, ind i siden af kroppen således at flasken holdes stabilt og din arm får en naturlig vinkel på 30 grader, der er den bedste og sikreste måde holde på.  

 7. Peg flasken væk fra mennesker og dyr i nærheden.

 8. Træk sablen tilbage (omkring en håndsbredde fra spidsen) og lad klingen glide langs limningen mod flaskehalsen i én let og kontrolleret bevægelse.
  Det er vigtigt at du ikke bruger for mange kræfter da flasken ellers risikerer at springe.
          
 9. Inden du serverer champagnes for dig selv og dine gæster, bør du tjekke dit snit for glasskår. Jo rundere et snit desto bedre.

Med denne 9-trins guide er du fuldstændig klar til at åbne champagne med champagnesabel og har du styr på udstyret, så er det sådan set bare at kaste dig ud i det.

Rigtig god fornøjelse!Copyright © 2020 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna