Moscow Mule opskrift og historien bag

Indlæser...
Moscow Mule opskrift og historien bag

Amerikanernes favoritcocktail 

Moscow Mule skulle efter sigende være en af amerikanernes favoritcocktails. Navnet betyder direkte oversat Moskva muldyr. Det er et besynderligt navn. Men mere herom senere, først skal du have en opskrift på Moscow Mule.   

Opskrift på Moscow Mule 

Opskrifter har det med at Eblive ændret og tilpasset hele tiden, og til sidst har vi ”glemt”, hvordan den oprindelige opskrift var. Og sådan er det sikkert også med denne. Denne opskrift på Moscow Mule er udviklet af Beate fra HurtigMums.dk. 

Ingredienser til 1 cocktail 

 • 3-4 isterninger 
 • 9 cl vodka 
 • Saften af 2 limes 
 • 3 dl gingerbeer 
 • 1 lime

Derudover skal du have et kobberkrus, et såkaldt mule mug, som kan indeholde ½ liter – hvis det skal være helt korrekt, men et halvliters ølkrus af glas kan også anvendes. Det vil også være bedst, hvis du har en shaker. 

Kobber Krus Moscow 0,5L - Urban bar UB3920

 

Fremgangsmåde 

 1. Knus isterningerne, og kom dem i shakeren. 
 2. Hæld vodka og limesaft i, og ryst. 
 3. Hæld blandingen over i kobberkruset, når shakeren begynder at dugge. 
 4. Tilsæt gingerbeer, og rør forsigtigt rundt. 
 5. Pynt med skiver af lime, og stik evt. et sugerør i. 

Skål! 

Sådan blev Moscow Mule til 

Det var tilbage i 1941, cocktailen blev til. Det var sådan lidt held i held. Og det kunne næsten lyde som starten på en vittighed. 

Tre mænd sad på en bar i Los Angeles. Ejeren af de amerikanske rettigheder til Smirnoff vodka-brandet. Ejeren af baren – Cock ’n’ Bull – som de tre mænd sad i. Samt en forretningsmand. 

Alle tre mænd havde et produkt, de ikke kunne sælge. Ingen i Amerika drak vodka. Faktisk jokede amerikanerne med, at vodka var det russiske ord for forfærdelig. Så Smirnoff-ejeren var nedtrykt. 

Barejeren havde problemer med at komme af med sit lager af gingerbeer, og forretningens manden havde en stor mængde kobberkrus, som ingen ville eje. 

I fællesskab – muligvis i let løftet stemning og med en ekstra positiv indstilling fra et par genstande indenbords – fandt de tre mænd på at slå sig sammen. De opfandt simpelthen en cocktail lavet af vodka og gingerbeer og serveret i kobberkrus. 

Cocktailen blev markedsført og blev taget godt imod. Navnet, Moscow Mule, menes at være valgt  grund af, at vodka og Rusland (Moskva) ofte knyttes sammen. Og Mule (muldyret) fordi gingerbeer tilfører et kick (spark) til cocktailen. 

Forskellige typer af mules 

Efterfølgende er der kommet andre typer af mules: 

 • Gin Gin Mule – som er tilsat gin i stedet for vodkaen 
 • Irish Mule – hvor vodkaen er skiftet ud med irsk whiskey 
 • Italiano Mule  her er det tilsat citronlikør og -marmelade 
 • Kentucky Mule – her er det bourbon, der erstatter vodka 
 • Lavender Mule – den er tilsat hyldeblomst- og lavendelsirup 
 • Mexican Mule – tequila har her taget pladsen for vodkaen 
 • Spicy Mule – i den er der tilsat jalapenos og appelsinlikør 

Og der findes rigtig mange andre mules, hvor vodkaen er udskiftet med andre former for spiritus – skotsk whisky, rom eller forskellige likører. Eller hvor der er tilsat forskellige former for frugt eller andre smage – dragefrugt, jordbær, blåbær, agurk, mynte osv. 

Du kan jo selv forsøge dig med at lave en Dansk Mule. Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna