Lær mere om krystalglas

Indlæser...
Lær mere om krystalglas

Folk snakker ofte om krystalglas, men der er dog mange, som slet ikke ved hvad dette glas rent faktisk er og hvordan det adskiller sig fra almindelige glas. Det som kendetegner krystalglas, som de fleste nok er opmærksomme på er måden at lyset bliver reflekteret på. Derudover er det også kendt, at krystalglas generelt er tungere og har en større vægtfylde, hvilket gør det meget holdbart.

- Se Barlifes store udvalg af krystalglas her -

Af og til hører man krystalglas refereret til som blyglas, hvilket skyldes, at krystalglas indeholder blyoxid. Det er netop dette bly, som gør, at glasset får en større vægtfylde, en større brillans og en langt højere lysbrydningsevne. Der kan være forskel på hvor stort blyindholdet er, jo større et blyindhold jo mere krystal-agtigt er glasset. Der er lavet et EU-direktiv, som konkret beskriver hvor meget bly, der skal være i glas før man kalder det krystalglas, således, at ikke alle, der blot tilsætter en smule bly kan kalde glasset for krystalglas. longchamp krystalglas

Krystalglas findes i alle varianter

Hos Barlife finder man krystalglas i mange forskellige variationer. Man finder både lowballglashighballglaschampagneglas, og vinglas. Så finder man ud af, at man er ret glad for krystalglas, så kan man mere eller mindre skifte alle ens glas ud med krystalglas og på den måde få en glaskollektion, som passer sammen.

Man kan med fordel starte med sine highball glas, som kan bruges på forskellige måder. For hvis man blot handler ind til køkkenet vil man formentligt ikke være så bekendt med denne betegnelse, men snarere blot kende det som ganske almindelige vandglas. For denne type glas er kendetegnet ved en stor volumen og en høj form, præcis som vandglas også er det. Hos Barlife kan du blandt andet finde highball glas i stilen Aspen, som har de smukkeste striber hele vejen rundt. Det faktum, at de er lavet af krystalglas gør, at dette mønster er endnu pænere fordi, at det er langt mere detaljeret end hvad der havde været muligt, hvis man brugte almindeligt glas.

Aspen highball glas 

Et andet glas af samme type finder du fra Imperial Nachtmann og dette glas bærer endnu mere præg af at være lavet af krystalglas da det har det klassiske krystalglasmønster.

Imperial Nachtmann Highball glas

Køber du glas ind til en bar vil de fine krystalglas af typen highball også være et must da de er smukke og giver den flotteste refleksion når de står oppe på baren.  

- Find dit foretrukne krystalglas her -

Lowball krystalglas til køkken og baren

Uanset om det er til baren eller til køkkenet du leder efter glas, så vil du også få stor gavn af et andet glas, som Barlife kan tilbyde. Det klassiske old fashioned glas er nemlig et af de glas, som man kan bruge til rigtig mange forskellige ting. Har man en bar vil dette glas være oplagt at bruge til whisky eller til en god mojito. Også en moscow mule kan serveres på denne måde hvis ikke man har det klassiske krus. Og det, at det er lavet af krystalglas gør, at den smukke farve fra drinken vil være meget tydelig og komme så pænt til udtryk.

I køkkenet kan et lowball/old fashioned glas også bruges til mange ting. Et helt almindeligt glas vand vil pludseligt opleves langt mere ekstravagant hvis man serverer det i krystalglas og det vil et almindeligt glas saft også. For uanset hvilken type væske man hælder i et lowballglas lavet af krystalglas, så vil man få lyst til at drikke af det da det ser så fint og smukt ud.
flotte krystalglas

En smuk kande giver også altid et godt indtryk, især hvis kanden passer til de glas, som man har stående. Hos Barlife finder du en smuk kande lavet i krystalglas, som passer godt til mange af de highball glas og lowball glas, som du ligeledes finder på siden. På en café kan det virke godt, at man har en kande vand stående med nogle glas ved siden af da det vil gøre, at gæsterne føler sig godt tilpas og meget velkomne. Også hjemme i køkkenet vil det fungere godt da man på den måde kan gøre noget ud af måden, hvorpå man drikker vand til måltiderne.

Det er især hvis du kan lide at nyde en whisky, at du vil få stor gavn af krystalglas fordi, at de er så stilede og yderst smukke med den gyldne væske i. Hos Barlife kan du købe et sæt med hele seks af disse glas, så selvom et enkelt glas skulle gå i stykker på et tidspunkt har du stadig nok til, at du kan invitere et par veninder over for at drikke whisky af ægte krystalglas.

whiskey kandeGoogle ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna