Guide til cocktailglas – hvilket glas skal dine cocktails serveres i?

Indlæser...
Guide til cocktailglas – hvilket glas skal dine cocktails serveres i?

Det kan være svært at navigere i de mange uskrevne regler omkring, hvilket glas en bestemt cocktail skal serveres i. Der findes utallige typer cocktailglas, og endnu flere forskellige cocktails. Valget af cocktailglas kan altså med andre ord være en jungle af finde rundt i. Derfor har vi lavet denne guide med tips og tricks, så du har bedre forudsætninger for at vælge det rette glas næste gang du inviterer på cocktails.

 

Martini glas

Først i rækken er Martini glasset, der er et ikonisk og traditionelt cocktailglas. Martini glasset har et enkelt udtryk med sine skrånede sider og lange stilk, der gør glasset yderst elegant. Samtidig hjælper stilken med at holde væsken kølig, da den forhindrer varmen fra hænderne i at påvirke væskens temperatur. Martini glasset er især velkendt grundet sin hyppige optræden i film, hvor det stilfulde glas især er kendt fra James Bond filmene. Martini glasset anvendes som navnet indikerer til servering af diverse Martini cocktails eksempelvis den klassiske Dry Martini eller de mere udforskende i form af Pornstar Martini eller Espresso Martini. Derudover bruges glasset til servering af den smukke Cosmopolitan, der er særligt kendt fra tv-serien Sex and the City.

 

Lowball glas

En anden klassisk type cocktailglas, er Lowball glasset, der også betegnes som et Tumbler glas eller Old Fashioned glas. Glasset er i sin klassiske form, simpelt i det æstetiske udtryk. Lowball glasset kendetegnes ved at være et lavt glas, med større åbning samt en tyk og solid bund. Glasset anvendes grundet sin solide bund ofte til cocktails, hvori nogle af ingredienserne skal muddles, da Lowball glassets holdbare bund gør det muligt at muddle direkte i glasset. Lowball glasset bruges endvidere til servering af spiritus on the rocks eksempelvis til servering af whisky eller rom med isterninger. Derudover serveres cocktails som Dark and Stormy, Whiskey Sour, Gin Hass og Old Fashioned typisk i Lowball glas. Det samme gør sig gældende for Black- og White Russians, som også nydes i denne type glas.  

 

Highball glas

Lowball glassets storebror må være Highball glasset. Det minder på mange måder om Lowball glasset. Som du måske kan gætte ud fra navnet, så er Highball glasset væsentlig højere, men også typisk mere smalt i udformningen. Udover at hedde et Highball glas, så betegnes det også som et Longdrink glas. Derudover minder det meget om et Collins glas, som typisk er en anelse smallere sammenlignet med Highball glasset. Glasset bruges til servering af utallige cocktails, men findes også i mange køkkenskabe til servering af eksempelvis vand, juice og læskedrikke. Highball glasset er ideelt til servering af en lang række cocktails eksempelvis Mojito, Long Iceland Icetea, Tom Collins og Bloody Mary, men faktisk også til servering af Gin & Tonic. Designet på glasset medvirker, at væsken holdes kølig i længere tid, og desuden holder glasset længere på brusen i de kulsyreholdige ingredienser.

 

 

Margarita glas

Næst i rækken over klassiske cocktailglas er Margarita glasset. Det er et glas med en unik udformning med bløde rundinger på glassets skål og den høje stilk. Margarita glasset minder i grove træk om Martini glasset, men Margarita glasset adskiller sig ved, at glasset typisk er større og derudover at glassets skål har en ekstra bule. Margarita glasset bruges som navnet antyder blandt andet til servering af cocktailen Margarita. Det er helt op til dig om det skal være en klassisk Margarita eller en forfriskende Frozen Margarita. Glasset anvendes typisk til iskolde blendede drinks, der ved servering kan pyntes med salt eller sukker på glassets kant. En anden frisk og kølig cocktail, der som regel serveres i Margarita glasset, er forskellige typer Daiquiris eksempelvis den skønne Strawberry Daiquiri.

 

Hurricane glas

Et andet glas med bløde former er et Hurricane glas. Glasset er rummeligt og har store runde former, der afsluttes med en lille fod. Hvis du har været et smut sydpå og nyde eksotiske cocktails, så er du næsten med garanti stødt på denne type glas. Hurricane glasset anvendes til servering af tropiske og eksotiske cocktails heriblandt den populære Pina Colada, men eksempelvis også til servering af Sex on the Beach eller Tequila Sunrise. Glassets størrelse medvirker til, at der er plads til rigelige mængder cocktail og cocktailpynt, så dine tropiske cocktails både kan toppes med en skive frisk frugt, festlige drinkspinde og måske en fin drinksparasol.

 

Ønsker du at vide endnu mere om cocktailglas? Så kan du blive klogere på 5 forskellige slags til hjemmebaren. Derudover kan du med fordel kigge nærmere på vores store glasunivers, hvori du finder alt hvad hjertet begærer af diverse typer glas.

Vi håber, at du har fået bedre indblik i de mange uskrevne regler omkring de forskellige typer cocktailglas, så du er klar til at give dig i kast med spændende cocktails serveret med stil.Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.7
Copyright © 2015-2021 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna