Tonic vand

En af de mest brugte væsker, til at toppe drinks og cocktails op med, er tonic vand. De kan variere meget i deres smag og mængde af kulsyre. Der findes derfor helt sikkert en flaske, som passer til dig og dine drinks.

Tonicvand er et must-have i din bar - især hvis der står Gin and Tonic på menuen. Grundet enkeltheden i en Gin og Tonic, er det vigtigt med ingredienser af høj kvalitet. Læs mere her

Indlæser...
Filtrer
Filtrer efter
Pris
Stigende orden
Side
 1. 1724 Tonic Water 20cl 65001
  1724 Tonic Water 20cl
 2. 1724 Tonic Water, Dåse 20cl DS 65269
  1724 Tonic Water, Dåse 20cl DS
 3. Gents Tonic Water 20cl 65002
  Gents Tonic Water 20cl
 4. Fever-Tree Mediterranean Tonic 50cl 65438
  Fever-Tree Mediterranean Tonic 50cl
 5. Gin Tonic komplet Kit G&TXXL
  Gin Tonic komplet Kit
  199,00 kr
 6. Fever-Tree Mediterranean Tonic 20cl 65045
  Fever-Tree Mediterranean Tonic 20cl
  16,00 kr
 7. 21%
  SALE
  Thomas Henry Tonic Water 20cl 65061
  Thomas Henry Tonic Water 20cl
  Tilbudspris 15,00 kr Normalpris 19,00 kr
 8. Fever-Tree Lemon Tonic 20cl 65154
  Fever-Tree Lemon Tonic 20cl
  15,00 kr
 9. Franklin & Sons Rhubarb Tonic FL 20 66018
  Franklin & Sons Rhubarb Tonic FL 20
 10. Goldberg Indian Hibiscus Tonic FL 20 75012BS
  Goldberg Indian Hibiscus Tonic FL 20
 11. Fever-Tree Indian Tonic Water 20cl 65041
  Fever-Tree Indian Tonic Water 20cl
  15,00 kr
 12. Fever-Tree Elderflower Tonic 50cl 65439
  Fever-Tree Elderflower Tonic 50cl
 13. Fever-Tree Premium Madagascan Cola 20cl 65403
  Fever-Tree Premium Madagascan Cola 20cl
  19,00 kr
 14. Double Dutch Indian Tonic Water 20cl 65362
  Double Dutch Indian Tonic Water 20cl
  15,00 kr
 15. Fever-Tree Ginger Beer 50cl 65164
  Fever-Tree Ginger Beer 50cl
 16. Fever-Tree Indian Tonic Water 50cl 65042
  Fever-Tree Indian Tonic Water 50cl
 17. 21%
  SALE
  Goldberg Tonic Water 20cl FL 20 75010BS
  Goldberg Tonic Water 20cl FL 20
  Tilbudspris 15,00 kr Normalpris 19,00 kr Pris ned til 12,95 kr
 18. Fever-Tree Light Tonic Water 20cl 65176
  Fever-Tree Light Tonic Water 20cl
  19,00 kr
 19. Indi & Co. Lemon Tonic 20cl 65528
  Indi & Co. Lemon Tonic 20cl
  25,00 kr
 20. 17%
  SALE
  Fentimans Pink Grapefruit Tonic 50cl 65558
  Fentimans Pink Grapefruit Tonic 50cl
  Tilbudspris 29,00 kr Normalpris 35,00 kr
Stigende orden
Side

HISTORIEN OM TONICVAND

Tonic Water menes at stamme helt tilbage 1700-tallet. Dengang var malaria udbredt og et stort problem. Man fandt dengang ud af, at kinin kunne have en forebyggende effekt på sygdommen og samtidigt også behandle den. Britiske tropper blev dengang smittet med sygdommen, og læger fik til opgave at finde et middel mod det.

Kinin udvindes af barken fra kinatræ. Det har en meget bitter smag i koncentreret form, så det er ikke behageligt at drikke rent. Men da det blev fortyndet med vand, blev det muligt at drikke, og det var starten på tonicvand. For at gøre det endnu mere lækkert at drikke, tilføjede man kulsyre til drikken. Derfra har man den drik vi kender i dag.

Gin og Tonic stammer fra samme tid, hvor alkohol blev drukket i store mængder af tropperne. De fandt på at blande tonicvand med gin tilsætte forskellige citrusfrugter. Senere hen er der blev udviklet meget på den ikoniske drink.

 

GOD TONIC VAND TIL DIN Gin og Tonic

En Gin & Tonic opskrift er meget basal og enkel at lave. Derfor er det yderst vigtigt, at der bruges ingredienser af god kvalitet. I den klassiske drink bruges der typisk kun gin, tonic og citrusfrugter. Dengang den blev opfundet, fandtes der ikke mange forskellige slags gin eller tonicvand, og derfor var der ikke mulighed for at eksperimentere så meget.

Det har senere ændret sig markant, og derfor kan det være svære at finde præcis de ingredienser, som passer sammen. Omvendt har det også skabt en masse forskellige gin og tonic opskrifter, som gør det muligt at lave en masse forskellige variationer af den fantastiske drink.

 Tonicvand har en bitter smag fra kininen, men det er i dag muligt at få dem, med andre smage også. Gin har traditionelt undertoner af enebær, som giver en granlignende smag. I kombination supplerer de to smage hinanden godt.

Vælger du at servere en Gin & Tonic med gin, som har en kraftig smag, det kunne være appelsin, skovbær eller blomster, bruges der normalt en klassisk ren tonic.

Et andet element som er aldeles vigtigt for din gin & tonic, hvis du virkelig vil kunne smage forskellen, er at du skal servere den i et gin og tonic glas. Et godt gin og tonic glas, giver nemlig din drink muligheden for at udfolde sig, som en god rødvin gør det i et godt rødvinsglas.

 

DYR ELLER BILLIG TONIC VAND

Man kunne fristes til at tro at det bedste tonic også er dyrere end andet tonicvand, men sådan forholder det sig nødvendigvis ikke. Det kommer helt an på, hvordan tonicen skal bruges, og hvilken smag det skal have.

Nogle producenter af gin, har udviklet specielle tonics, som passer perfekt til deres gin. Vælger du at servere en helt klassisk Gin & Tonic, er et godt råd at vælge en tonic af god kvalitet, da hvert element vil smage tydeligt igennem, f.eks. Fever Tree Tonic Water.

Skal du derimod lave drinks eller cocktails, som blot skal toppes op med tonic, kan du sagtens vælge en billigere udgave, som J. Gasco Indian Tonic. Kort sagt så skal du vælge en tonicvand af høj kvalitet, hvis det er en stor del af din drink. Du kan vælge en billigere, hvis det er en lille del af drinken.

 

De bedste Tonic brands på markedet

Her hos BarLife kan du finde nogle af de mest anerkendte mærker indenfor Tonicvand. Nogle af vores absolut favoritter er brands som 1724 Tonic, Fentimans Tonic eller en Thomas Henry Tonic.

Vi har også allerede fremhævet tonic water fra Fever Tree, som virkelig har placeret sig højt oppe på ranglisten, hvad Tonic Water angår.

De vægter kvalitet højt og bruger derfor også kun de bedste råvarer i deres Tonic. Det vil bl.a. også sige at den kinin de anvender kommer fra de originale Chinchona træer, som kan oversættes til febertræer, hvoraf Fever Tree har fået deres navn.

Fever Tree er exceptionelt dygtige til at lave Tonic Water, som i samspil med enhver gin eller vodka, vil lave nogle helt fantastiske Gin & Tonic eller Vodka & Tonic.

Fever Tree producerer en lang række forskellige smagsvarianter og det betyder, at de kan målrette sig til flere forskellige segmenter.

Bl.a. har de udviklet den fantastiske Fever Tree Mediterranean Tonic Water, som er ideelt til at blande i vodka, da smagen af kinin ikke er lige så frembrusende i denne variant. Det betyder at den bitterhed, som spiller så godt sammen med gin, er blevet nedtonet, så det er en mere krydret udgave, du vil få i denne Tonic Water.

 

Den gode Gin & Tonic

Du kan med garanti finde mange forskellige varianter af gin og tonic. Nogle kan lide gin og tonic med agurk, andre kan lide den med citron eller lime. Der vil også være stor forskel på hvilket blandingsforhold en gin og tonic bliver proportioneret på, som naturligvis også spiller en stor rolle i, hvordan din Gin & Tonic kommer til at smage.

Vi har samlet de klassiske ingredienser i et såkaldt gin og tonic sæt, som både indeholder gin og tonic glas fra Lyngby glas, en flaske Naud Gin og fire flasker Tonic Water.

Med et sæt eller en gaveæske får du dermed alt, du skal bruge samlet på en gang, hvilket også sagtens kan tiltænkes, som en gave til en du holder af.

Hos BarLife holder vi meget af en helt klassisk Gin & Tonic, som i bund og grund blot indeholder de ingredienser, som drinkens titel indikerer.

For at lave en klassisk gin og tonic skal du bruge følgende:

 • 4 cl gin
 • 10 cl tonic
 • Isterninger
 • en skive citron til pynt.

Først fylder du et gin og tonic glas med isterninger og tilsætter herefter ginen. Så topper du blot glasset med Tonicvand og pynter med citronskiver, hvis du synes. Så let er det, at lave nok en de allermest populære drinks herhjemme.

 

Hos BarLife finder du hele tiden forskellige varianter af Tonic Water på tilbud, så du kan helt sikkert gøre en god handel hos os.

Desuden har vi et stort udvalg af mange forskellige varianter af tonic, så du kan gå på opdagelse i vores sortiment og samle inspiration til, hvilken tonicvand du skal købe næste gang.

Rigtig god fornøjelse!   

Trustpilot ratings 4.6 Google ratings 4.6
Copyright © 2020 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna