Tonic vand

En af de mest brugte væsker, til at toppe drinks, er tonic vand.

De kan variere meget i deres smag og mængde af kulsyre. Der findes derfor helt sikkert en flaske, som passer til dig og dine drinks.

Tonicvand er et must-have i din bar - især hvis der står Gin and Tonic på menuen. Grundet enkeltheden i en Gin og Tonic, er det vigtigt med ingredienser af høj kvalitet. Læs mere her

Indlæser...
Stigende orden
Side
 1. Goldberg Yuzu Tonic Water FL 20 75011BS by GOLDBERG color Sort
  Goldberg Yuzu Tonic Water FL 20
  17,00 kr.
 2. Fever-Tree Mediterranean Tonic 50cl 65438 by FEVERTREE color Sort
  Fever-Tree Mediterranean Tonic 50cl
  29,00 kr.
 3. Fever-Tree Indian Tonic Water Dåse 15cl 66526 by FEVERTREE color Sort
  Fever-Tree Indian Tonic Water Dåse 15cl
  19,00 kr.
 4. Le Tribute Tonic Water 4pak FL 20 65344 by LETRIBUTE color Sort
  Le Tribute Tonic Water 4pak FL 20
  109,00 kr.
 5. Fever-Tree Mediterranean Tonic 20cl 65045 by FEVERTREE color Sort
  Fever-Tree Mediterranean Tonic 20cl
  19,00 kr.
 6. Franklin & Sons Rhubarb Tonic FL 20 66018 by Franklin & color Sort
  Franklin & Sons Rhubarb Tonic FL 20
  29,00 kr.
 7. Fever-Tree Raspberry & Rhubarb 50cl 65440 by FEVERTREE color Sort
  Fever-Tree Raspberry & Rhubarb 50cl
  29,00 kr.
 8. 1724 Tonic Water 20cl 65001 by 1724TONIC color Sort
  1724 Tonic Water 20cl
  29,00 kr.
 9. Fever-Tree Mexican Lime 50cl 66226 by FEVERTREE color Sort
  Fever-Tree Mexican Lime 50cl
  29,00 kr.
 10. Franklin & Sons, Natural Rose 20 cl 66041 color Sort
  Franklin & Sons, Natural Rose 20 cl
  19,00 kr.
 11. Franklin & Sons, Pink Grapefruit 20 cl 66042 color Sort
  Franklin & Sons, Pink Grapefruit 20 cl
  19,00 kr.
Stigende orden
Side

HISTORIEN OM TONICVAND

Tonic Water menes at stamme helt tilbage 1700-tallet. Dengang var malaria udbredt og et stort problem. Man fandt dengang ud af, at kinin kunne have en forebyggende effekt på sygdommen og samtidigt også behandle den. Britiske tropper blev dengang smittet med sygdommen, og læger fik til opgave at finde et middel mod det.

Kinin udvindes af barken fra kinatræ. Det har en meget bitter smag i koncentreret form, så det er ikke behageligt at drikke rent. Men da det blev fortyndet med vand, blev det muligt at drikke, og det var starten på tonicvand. For at gøre det endnu mere lækkert at drikke, tilføjede man kulsyre til drikken. Derfra har man den drik vi kender i dag.

Gin og Tonic stammer fra samme tid, hvor alkohol blev drukket i store mængder af tropperne. De fandt på at blande tonicvand med gin tilsætte forskellige citrusfrugter. Senere hen er der blev udviklet meget på den ikoniske drink.

GOD TONIC VAND TIL DIN Gin og Tonic

En Gin & Tonic opskrift er meget basal og enkel at lave. Derfor er det yderst vigtigt, at der bruges ingredienser af god kvalitet. I den klassiske drink bruges der typisk kun gin, tonic og citrusfrugter. Dengang den blev opfundet, fandtes der ikke mange forskellige slags gin eller tonicvand, og derfor var der ikke mulighed for at eksperimentere så meget.

Det har senere ændret sig markant, og derfor kan det være svære at finde præcis de ingredienser, som passer sammen. Omvendt har det også skabt en masse forskellige gin og tonic opskrifter, som gør det muligt at lave en masse forskellige variationer af den fantastiske drink.

Tonicvand har en bitter smag fra kininen, men det er i dag muligt at få dem, med andre smage også. Gin har traditionelt undertoner af enebær, som giver en granlignende smag. I kombination supplerer de to smage hinanden godt.

Vælger du at servere en Gin & Tonic med gin, som har en kraftig smag, det kunne være appelsin, skovbær eller blomster, bruges der normalt en klassisk ren tonic.

Et andet element som er aldeles vigtigt for din gin & tonic, hvis du virkelig vil kunne smage forskellen, er at du skal servere den i et gin og tonic glas. Et godt gin og tonic glas, giver nemlig din drink muligheden for at udfolde sig, som en god rødvin gør det i et godt rødvinsglas.

DYR ELLER BILLIG TONIC VAND

Man kunne fristes til at tro at det bedste tonic også er dyrere end andet tonicvand, men sådan forholder det sig nødvendigvis ikke. Det kommer helt an på, hvordan tonicen skal bruges, og hvilken smag det skal have.

Nogle producenter af gin, har udviklet specielle tonics, som passer perfekt til deres gin. Vælger du at servere en helt klassisk Gin & Tonic, er et godt råd at vælge en tonic af god kvalitet, da hvert element vil smage tydeligt igennem, f.eks. Fever Tree Tonic Water.

Skal du derimod lave drinks eller cocktails, som blot skal toppes op med tonic, kan du sagtens vælge en billigere udgave, som J. Gasco Indian Tonic. Kort sagt så skal du vælge en tonicvand af høj kvalitet, hvis det er en stor del af din drink. Du kan vælge en billigere, hvis det er en lille del af drinken.

De bedste Tonic brands på markedet

Her hos BarLife kan du finde nogle af de mest anerkendte mærker indenfor Tonicvand. Nogle af vores absolut favoritter er brands som 1724 Tonic, Fentimans Tonic eller en Thomas Henry Tonic.

Vi har også allerede fremhævet tonic water fra Fever Tree, som virkelig har placeret sig højt oppe på ranglisten, hvad Tonic Water angår.

De vægter kvalitet højt og bruger derfor også kun de bedste råvarer i deres Tonic. Det vil bl.a. også sige at den kinin de anvender kommer fra de originale Chinchona træer, som kan oversættes til febertræer, hvoraf Fever Tree har fået deres navn.

Fever Tree er exceptionelt dygtige til at lave Tonic Water, som i samspil med enhver gin eller vodka, vil lave nogle helt fantastiske Gin & Tonic eller Vodka & Tonic.

Fever Tree producerer en lang række forskellige smagsvarianter og det betyder, at de kan målrette sig til flere forskellige segmenter.

Bl.a. har de udviklet den fantastiske Fever Tree Mediterranean Tonic Water, som er ideelt til at blande i vodka, da smagen af kinin ikke er lige så frembrusende i denne variant. Det betyder at den bitterhed, som spiller så godt sammen med gin, er blevet nedtonet, så det er en mere krydret udgave, du vil få i denne Tonic Water.

Tonicvand med smag

Måske har du bemærket, at den nuværende Gin & Tonic æra har medført et marked, som boomer af nye eksperimenterende produkter, herunder især nogle nye smagstilsætninger i de ellers meget traditionsbundne komponenter.

Både ginmarkedets opfattelse af, hvordan gin reelt kan se ud, bliver rykket næsten dagligt, i takt med at mange destillerier tilsætter et hav af forskellige botanicals i deres gin. Her kunne Whitley Neill være et godt eksempel på et destilleri, som i den grad er blevet hyldet for sin opfindsomhed.

Men også inden for tonicbranchen sker der en hel del. Det er altså ikke kun den kinin-karismatiske smagsdominans, som er at finde. Nu kan du også få grapetonic, tonic med hyldeblomst, agurketonic og meget mere.

Det betyder altså, at du har en masse muligheder for at finde de smagssammensætninger, som du allerbedst kan lide. Hører du til den befolkningsgruppe, som ikke decideret jubler over, at få serveret en Gin & Tonic, så er det altså en mulighed for at finde din kærlighed til drinken.

Nogle vil mene, at det er et no-go. At Gin & Tonic helt konservativt bør holdes til de faste ingredienser. Og vi vil da også advare om, at nogle nye smagstilsætninger kan virke en anelse parfumerede, men der er til gengæld også utroligt mange variationer, som vil gøre dig en god smagsoplevelse rigere.

Så alt i alt er vi store fans af den innovation, der sker på tonicmarkedet og i det hele taget inden for Gin & Tonic branchen.

Tonicvand er lige så helbredende som medicin

Engang var koncentrationen af kinin i tonic vand så højt, at englænderne drak tonic som en medicin imod malaria. Dengang var de et imperium og var i gang med at kolonisere hele verden. Meget har ændret sig siden, hvilket også gælder for indholdet af kinin i tonic, som i dag er væsentligt lavere.

Når du i dag laver dig en lækker Gin & Tonic, kan du altså højst få en omgang tømmermænd ud af det.

Indianere fra Andes Bjergene brugte kinabarken som naturmedicin, og da europæerne kom til i 1600-tallet, opdagede de, at kinabarken kunne bruges som et middel til at kurere malaria. Dette er fordi kininen går ind og dræber malariaparasiiterne.

Dog kan en for høj dosering af kinin være direkte skadeligt, og hvis en person indtager for meget, kan det have negative konsekvenser i form af kroniske funktionsnedsættelser. Men ingen grund til bekymring, når du drikker din Gin & Tonic.

Rent faktisk kan du med fordele drikke tonic, hvis du ofte lider af krampe i benene, da kinin i små mængder kan gå ind og hjælpe på dette. Så du vil i hvert fald hurtigt kunne finde en lægevidenskabelig undskyldning for altid lige at skulle have en Gin & Tonic.

Den gode Gin & Tonic

Du kan med garanti finde mange forskellige varianter af gin og tonic. Nogle kan lide gin og tonic med agurk, andre kan lide den med citron eller lime. Der vil også være stor forskel på hvilket blandingsforhold en gin og tonic bliver proportioneret på, som naturligvis også spiller en stor rolle i, hvordan din Gin & Tonic kommer til at smage.

Hos BarLife holder vi meget af en helt klassisk Gin & Tonic, som i bund og grund blot indeholder de ingredienser, som drinkens titel indikerer.

For at lave en klassisk gin og tonic skal du bruge følgende:

 • 4 cl gin
 • 10 cl tonic
 • Isterninger
 • en skive citron til pynt.

Først fylder du et gin og tonic glas med isterninger og tilsætter herefter ginen. Så topper du blot glasset med Tonicvand og pynter med citronskiver, hvis du synes. Så let er det, at lave nok en de allermest populære drinks herhjemme.

Alkoholfri cocktails

Hvis du ønsker at lave cocktails uden alkohol, så er mocktails lige noget for dig. I forbindelse med tonic, så findes der faktisk flere skønne bud på, hvilke drinks du kan servere uden tilsat alkohol.

Nedenfor har vi samlet et bud på en mocktail til dig, der både kan serveres som en alkoholfri velkomstdrink, men ellers er den også skøn som after dinner-cocktail eller at nyde i sommervejret på terrassen.

Alkoholfrie drinks og cocktails er et perfekt alternativ, hvis man ønsker at slippe for tømmermænd, men er derudover også helt ideelt til gæster, der er kørende i bil eller som en sød gestus til en gravid gæst.

Virgin Gin & Tonic

En klassisk Gin og Tonic er et hit blandt mange. Det er en velkendt drink, der findes i utallige afskygninger. Denne variant er uden alkohol, og er derfor en såkaldt virgin udgave af den populære klassiker. Nedenstående udgave smager lige så skønt som den plejer, men er bare uden alkohol.

Du skal bruge følgende for at lave en Virgin Gin & Tonic:

 • 5 cl GinISH
 • 10 cl tonicvand
 • Isterninger
 • Evt. en skive citrus til pynt

Fremgangsmåden lyder:

 1. Tilføj alle dine ingredienser i et ginglas og rør rundt
 2. Klar til servering

Hos BarLife finder du hele tiden forskellige varianter af Tonic Water på tilbud, så du kan helt sikkert gøre en god handel hos os.

Desuden har vi et stort udvalg af mange forskellige varianter af tonic, så du kan gå på opdagelse i vores sortiment og samle inspiration til, hvilken tonicvand du skal købe næste gang.

Rigtig god fornøjelse!

Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna