Tonic vand

Tonic vand til dine drinks

En af de mest brugte væsker, til at toppe drinks og cocktails op med, er tonic vand. De kan variere meget i deres smag og mængde af kulsyre. Der findes derfor helt sikkert en flaske, som passer til dig og dine drinks. Tonicvand er et must-have i din bar - især hvis der står Gin & Tonic på menuen. Grundet enkeltheden i en Gin & Tonic, er det vigtigt med ingredienser af høj kvalitet. Læs mere her

Indlæser...
Faldende orden
Side
 1. Lamb & Watt Naturally Light Tonic 20cl 65603
  Lamb & Watt Naturally Light Tonic 20cl
  22,00 kr
 2. East Imperial Grapefruit Tonic 15cl 6903110
  East Imperial Grapefruit Tonic 15cl
  25,00 kr
 3. Masters Selection Gin m/2 MG Tonic 51119
  Masters Selection Gin m/2 MG Tonic
  239,00 kr
 4. Fentimans Naturally Light Tonic 50cl 65577
  Fentimans Naturally Light Tonic 50cl
  35,00 kr
 5. East Imperial Yuzu Tonic 15cl 6903210
  East Imperial Yuzu Tonic 15cl
  25,00 kr
 6. Doctor Polidoris Cucumber Tonic 20cl 65096
  Doctor Polidoris Cucumber Tonic 20cl
  25,00 kr
 7. Double Dutch Cranberry Tonic Water FL 20 65365
  Double Dutch Cranberry Tonic Water FL 20
  19,00 kr
 8. Fever-Tree Light Tonic Water 20cl 65176
  Fever-Tree Light Tonic Water 20cl
  19,00 kr
Faldende orden
Side

Historien om tonicvand

Det menes at stamme helt tilbage 1700 tallet. Dengang var malaria udbredt og et stort problem. Man fandt dengang ud af, at kinin kunne have en forebyggende effekt på sygdommen og samtidigt også behandle den. Britiske tropper blev dengang smittet med sygdommen, og læger fik til opgave at finde et middel mod det. Kinin udvindes af barken fra kinatræ. Det har en meget bitter smag i koncentreret form, så det er ikke behageligt at drikke rent. Man fortyndede det med vand, og det var starten på tonicvand. For at gøre det endnu mere lækkert at drikke, tilføjede man kulsyre til drikken. Derfra har man den drik vi kender i dag. GT stammer fra samme tid, hvor alkohol blev drukket i store mængder af tropperne. De fandt på at blande tonicvand med gin tilsætte forskellige citrusfrugter. Senere hen er der blev udviklet meget på den ikoniske drink.

 

God tonic vand til din GT

En GT er en meget basal og enkel drink. Derfor er det rigtigt vigtigt, at der bruges ingredienser af god kvalitet. I den klassiske drink bruges der typisk kun gin, tonic og citrusfrugter. Dengang den blev opfundet, fandtes der ikke mange forskellige slags gin eller tonic vand, og derfor var der ikke mulighed for at eksperimentere så meget. Det har senere ændret sig markant, og derfor kan det være svære at finde præcis de ingredienser, som passer sammen. Tonicvand har en bitter smag fra kininen, men det er i dag muligt at få dem, med andre smage også. Gin har traditionelt undertoner af enebær, som giver en granlignende smag. I kombination supplere de to smage hinanden godt. Vælger man at servere en GT med gin, som har en kraftig smag, det kunne være appelsin, skovbær eller blomster, bruges der normalt en klassisk ren tonic.

 

Dyr eller billig tonic vand

Man kunne fristes til at tro, at tonicvand er bedre dyrt end billigt, men sådan forholder det sig nødvendigvis ikke. Det kommer helt an på, hvordan tonicen skal bruges, og hvilken smag det skal have. Nogle producenter af gin, har udviklet specielle tonics, som passer perfekt til deres gin. Vælger du at servere en helt klassisk GT, er et godt råd, at vælge en tonic af god kvalitet, da hvert element vil smage tydeligt igennem, eksempelvis Fever Tree . Skal du derimod lave drinks eller cocktails, som blot skal toppes op med tonic, kan du sagtens vælge en billigere udgave, som J. Gasco. Kort sagt så skal vælge en tonicvand af høj kvalitet, hvis det er en stor del af din drink. Du kan vælge en billigere, hvis det er en lille del af drinken.

Copyright © 2020 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna