3 forskellige rødvinsglas du bør kende

Indlæser...
3 forskellige rødvinsglas du bør kende

Hvad er egentlig det allervigtigste element i et velserveret glas rødvin? Er det vinen, er det glasset, eller er det selskabet?

En dårlig vin kan godt redes af et godt vinglas og et godt selskab, men en god vin kan bestemt også ødelægges af et dårligt vinglas og et knapt så inspirerende selskab. Så i bund og grund handler det om, at sammensætte disse tre elementer med hinanden for at opnå det bedste resultat.

I dette indlæg vil vi fokusere på at gøre dig en smule klogere på vinglassets betydning for vinens udtryk og helt specifikt, vil vi fortælle dig om forskellige typer af rødvinsglas, som passer til de specifikke druer.

Så er du interesseret i at lære mere om, hvordan du får en bedre rødvinsoplevelse, så læn dig godt til rette og læs med her.

 

Det basale vinglas

Helt overordnet set består et vinglas af forskellige elementer: Skålen, kanten, stilken og foden. Tykkelsen af selve glassets kant er med til at påvirke både smagen på vinen samt dens temperatur. Stilken på vinglasset gør, at du kan holde glasset uden at tilføre varme fra håndfladerne, hvilket hjælper med at holde vinen på den ønskede serveringstemperatur.

Selve skålen på glasset er med til at indfange alle de vigtige aromaer samt indkapsle smagsnuancerne, og samtidig er det også skålen, som influerer hvor stor en overflade vinen kan iltes ved.

Så med styr på de helt basale kundskaber et vinglas tilfører til vinen, er vi nu klar til at kaste os over forskellige vinglastyper, som passer til forskellige druer.

Læs meget mere om vinglas her.

 

Bordeauxglasset

Hvis du er til vine som er lidt tungere og har masser af krop, så er det bordeauxglasset, du skal have fat i. Skålen er en anelse smallere end ved almindelige rødvinsglas og for at intensivere vinens smag, er glasset også en anelse højere. Dette medfører at vinen rammer den bagerste del af din mund først, så du virkelig fornemmer dens saft og kraft.

Det er druer som ’Malbec’, ’Syrah’, ’Cabernet Franc’, ’Cabernet Sauvignon’ og ’Merlot’, der passer rigtig godt sammen med Bordeauxglasset.

Du finder det perfekte Bordeauxglas lige her.

 

 

Bourgogneglasset

Som et modsvar på Bordeauxglasset finder du Bourgogneglasset, som både har en bredere skål og samtid er en anelse kortere end Bordeauxglasset. Dette glas er perfekt til vine, som er lettere men stadig med masser af krop.

Glasset er designet til at vinen ledes direkte ind forrest på tungen, så alle de lækre smagsnuancer bliver sat i spil og giver vindrikkeren et fyldestgørende indtryk af vinen.

Druerne ’Pinot Noir’, ’Barolo’, ’Barbera’ og ’Barbaresco’ gør sig fremragende til Bourgogneglasset.

Du kan finde dit næste Bourgogneglas lige her.

 

Glasset til Amarone

Det ganske særlige ved Amaroneglasset er måden hvorpå det snævrer sammen op mod glassets åbning. Skålen er dejlig bred og med masser af fylde, mens glassets munding former sig en smule ud igen efter at have bevæget sig ind i en smal sammenlukning.

Alle disse parametre er med til at fremstille de frugtige aromaer samt de tanninrige smagsnuancer, som en god Amarone har at byde på.

Naturligvis passer en god Amarone til dette glas, men du kan også sagtens anvende glasset til en lækker Shiraz-drue.

Find Amaroneglasset lige her.       

 

Hermed er du altså blevet en smule klogere på, hvilken betydning glassets design har for både vinens udvikling i selve glasset, men også for hvilket område i munden, som vinen rammer først. Hvis du begynder at lægge mærke til disse detaljer, når du serverer vin, vil du sikkert notere at den samlede vinoplevelse bliver løftet markant.

Du er desuden mere end velkommen til at søge inspiration i vores store glassortiment, hvor vi har glas til enhver situation.

Rigtig god fornøjelse!   Trustpilot ratings 4.6 Google ratings 4.6
Copyright © 2020 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna