Rødvinsglas

Der kan være stor forskel på rødvinsglas. De findes nemlig i mange forskellige variationer, som dækker både store og små udgaver. De fleste vælger deres nye glas ud fra, hvordan de ser ud, og det er naturligvis vigtigt, at glasset passer til resten af borddækningen.

I vores store udvalg af vinglas finder du med garanti et glas, som passer netop til din stil, og derfor kan vi varmt anbefale dig at gå på udkig blandt vores mange forskellige glas.

Vi har ofte vinglas på tilbud, så du kan med fordel holde dig opdateret om vores mange produkter her på siden.

Bliv inspireret i vores flotte udvalg læs mere om glassene her

Indlæser...
Stigende orden
Side
 1. Bourgogne glas Definition, Spiegelau - 960ml (6stk) 8499G by 6112 color Sort
  Bourgogne glas Definition, Spiegelau - 960ml (6stk)
  799,00 kr.
 2. Bordeaux glas Definition, Spiegelau - 750ml 6stk 8496G by 6112 color Sort
  Bordeaux glas Definition, Spiegelau - 750ml 6stk
  799,00 kr.
 3. Vin glas Definition, Spiegelau - 550ml (6stk) 8497G by 6112 color Sort
  Vin glas Definition, Spiegelau - 550ml (6stk)
  799,00 kr.
 4. Timeless Rødvinsglas 33 cl 96174701 by 5856 color Sort
  Timeless Rødvinsglas 33 cl
  39,00 kr.
 5. Rødvinsglas - Bacci - Krystalglas - Urban bar UB3236 by 5782 color Sort
  Rødvinsglas - Bacci - Krystalglas - Urban bar
  59,00 kr.
 6. REVEAL'UP INTENSE Vinglas 45cl (6stk) J8742 by 5736 color Sort
  REVEAL'UP INTENSE Vinglas 45cl (6stk)
  390,00 kr.
 7. Incanto rødvinsglas klar 39 cl Ø8,25cm H22,2cm C 435 by 5864 color Sort
  Incanto rødvinsglas klar 39 cl Ø8,25cm H22,2cm
  99,00 kr.
 8. Artland Neon Vinglas 2stk. 450ml 26843DS by 5742 color Sort
  Artland Neon Vinglas 2stk. 450ml
  199,00 kr.
 9. REVEAL'UP SOFT Vinglas 50cl (6stk) N1738 by 5736 color Sort
  REVEAL'UP SOFT Vinglas 50cl (6stk)
  499,00 kr.
 10. SOFT REVEAL UP Vinglas 39cl (6stk) J8743 by 5736 color Sort
  SOFT REVEAL UP Vinglas 39cl (6stk)
  489,00 kr.
 11. Zalto vinglas, bordeaux (2 stk.), 76,5 cl 20820176 by 6958 color Sort
  Zalto vinglas, bordeaux (2 stk.), 76,5 cl
  699,00 kr.
 12. Vinglas Fortius 51 cl - Libbey 12stk. 19090151 by 5903 color Sort
  Vinglas Fortius 51 cl - Libbey 12stk.
  324,00 kr.
 13. Rødvinsglas - Stölzle Exquisit (6stk) 2039 by 5767 color Sort
  Rødvinsglas - Stölzle Exquisit (6stk)
  384,00 kr.
 14. Mikasa ballon vinglas 750 ml - 4 stk. 32267 by 5742 color Sort
  Mikasa ballon vinglas 750 ml - 4 stk.
  459,00 kr.
 15. ULTIME BORD vinglas 47cl ( 4 stk) P7631 by 5736 color Sort
  ULTIME BORD vinglas 47cl ( 4 stk)
  299,00 kr.
 16. 13%
  SALE
  MACARON FASCINATION Vinglas 60cl (6stk) N6385 by 5736 color Sort
  MACARON FASCINATION Vinglas 60cl (6stk)
  Tilbudspris 349,00 kr. Normalpris 399,00 kr.
 17. Blindtasting glas - Inao Rona - 210ml (6st) 4501 by 5772 color Sort
  Blindtasting glas - Inao Rona - 210ml (6st)
  273,00 kr.
Stigende orden
Side

Hvordan påvirker rødvinsglassets form selve rødvinen?

Som du helt sikkert er klar over, så er et rødvinsglas ikke blot et rødvinsglas. Der er flere faktorer, som spiller ind på, hvordan glasset påvirker den samlede vinoplevelse. Sådan meget simpelt delt op bør du forholde dig til formen, åbningen og størrelsen.

Kigger vi nærmere på formen, så er det ikke tilfældigt at vinglas er tulipanformede. Forskere har gennem mange år forsket i alkoholfordampning i forskellige typer glas, hvor de har fundet ud af, at vinglassets brede skål og smalle åbning får alkoholens fordampningsproces til at ske op langs glaskanten. Dermed bliver vinens rene duftaromaer ikke spoleret i lige så høj grad af alkoholfordampningen, og du får altså et meget bedre indtryk af den rødvin, som du drikker.

Den anden faktor, du skal være opmærksom på, er rødvinsglassets åbning. Den har nemlig indflydelse på, hvor meget vin du får i munden ad gangen, samt hvor henne på tungen, at vinen rammer først. Alt efter hvilken vin du drikker, vil forskellige typer af vinglas favoriserer disse egenskaber bedre end andre, hvorfor der findes så mange forskellige glas.

Og den tredje ting, du kan lægge mærke til, er glassets størrelse og form. Hvis vinglassets skål er meget bred, så vil der angiveligt være en større overflade. Vinen bliver altså iltet mere og udvikler sig på en bestemt måde i glasset.

 

SPIEGELAU RØDVINSGLAS

I vores sortiment af rødvinsglas tilbyder vi mange forskellige brands, som er udvalgt med tanke på kvalitet og flotte designs. Glassene varierer fra helt tynde og simple glas, til glas med forskellig udsmykning der har vintage look.

RCR er et mindre kendt mærke, men kvaliteten er virkelig i top. Der findes flere forskellige serier, med hver deres unikke design. Ud over kvaliteten, lægger RCR stor vægt på ergonomien i glassene.

Spiegelau rødvinsglas er nogle af de mest populære glas, hvilket bl.a. skyldes deres brede udvalg af designs og deres kompromisløse kvalitet. Med vinglas fra Spiegelau er du sikker på at have glas til din vin, der holder i mange år.

Selvom glassene bruges hyppigt, så har de en høj holdbarhed, hvilket især er fordelagtigt, hvis de skal bruges i restaurationsbranchen. Spiegelau rødvinsglas kan sammensættes med andre vinglas i deres klassiske serier, men kan også købes i hele serier af glas. På den måde passer både vand, rødvin og hvidvinsglas sammen.

 

STORE RØDVINSGLAS

Store rødvinsglas er meget populære, og kan være med til at skabe et eksklusivt udtryk. En af grundene til at vælge store vinglas er, at de adskiller sig meget fra hvidvinsglas.

Glassene findes i forskellige designs med enten åbne eller lukkede åbninger, da det er en smagssag, hvilken type glas man ønsker at drikke af. Det samme gælder for størrelsen på selve glassenes skål, hvor de store modeller varierer fra omkring 50 cl og helt op til 70 centiliter i de største. Det betyder, at der næsten kan være en hel vinflaske i et glas.

Hvis du vælger så store glas, er det derfor vigtigt, at du er opmærksom på størrelsen, når du hælder vinen op. Som tommelfingerregel bør du ikke hælde mere op end 10-15cl. Grunden til at vinglas designes med den brede skål er for at give vinen en større overflade at iltes ved.

Så blot fordi glassene kan rumme en hel flaske vin, er det bestemt ikke meningen at du skal fylde glasset helt op. Fylder du op til der hvor skålen er bredest, så giver du din rødvin de optimale forhold til at udvikle sig bedst muligt i glasset.

 

STILKEDE ELLER CASUAL VINGLAS

Vinglas er traditionelt set både stilkede og høje, og disse karaktertræk gælder sådan set både for hvidvin -og rødvinsglas.

Ønsker du et mere casual udtryk med din borddækning, findes der en anden type vinglas, som ikke har en stilk. Med et vinglas uden stilk får du et mere uformelt glas, som kan bruges som både vandglas og vinglas.

Blandt andet har brandet Final Touch fremstillet en glasserie af ustilkede glas under navnet Conundrum, som du kan få med en tilhørende vinkaraffel. De har et utroligt flot design og vil være perfekte til en picnic i parken, eller hvis du ønsker at have et godt vinglas med dig i kufferten, når du rejser.

Spiegelau har ligeledes lavet en serie af vinglas uden stilk, og ligesom hos Final Touch er glassene både beregnet som vinglas og som vandglas.

 

Bourgogneglas og Bordeauxglas

Meget groft sagt så kan rødvinsglas deles op i to overordnede kategorier. Det er bordeauxglas og bourgogne glas, som er med til at sætte rammen for de mange forskellige designs, som der findes verden over.

Bourgogneglasset har en meget rund og rummelig skål, som i den grad tillader vinen en god iltning, da overfladen typisk i bourgogneglasset er meget bred. Der er dermed god plads til at slynge vinen rundt i glasset, hvilket de fleste vine har godt af.

Bordeauxglasset har ofte også en rigtig fin rummelighed og plads til at kunne slynge vinen rundt, men det er knap så fyldigt som bourgogneglasset.

Eventuelt kan du prøve at smage den samme vin i de to forskellige glas, for selv at få fornemmelsen af, hvad forskellen kan være. Og igen er det vigtigt at nævne, at glassene favoriserer bestemte druer, som de ofte er specifikt tilegnet.

 

Kan billige vinglas godt have en høj kvalitet?

Hvad er i grunden et godt vinglas? Pris og kvalitet hænger ofte tæt sammen, men du behøver ikke at investere 600 kroner for at få et godt vinglas. Omvendt vil vi heller ikke anbefale dig bare at købe engangs vinglas i plastik, da de ikke nødvendigvis gør noget godt for din vin.

I stedet for at være for fokuseret på prisen vil vi hellere råde dig til at gå efter nogle særlige kriterier, som glasset opfylder for at det er helt ideelt.

Bl.a. er det virkelig blevet bredt anerkendt at bruge krystal vinglas, da denne glastype har en helt særlig klarhed, som normale glas ikke har. Det vil sige, at vinens farver og nuancer bliver præsenteret enormt flot i krystalglas. Desuden er krystalglasmateriale en anelse mere rug, hvilket er med til at frigøre vinens dufte og smagsnuancer, så du kan få den bedste vinoplevelse.    

Hvis du er interesseret i at læse mere om, hvordan du finder det perfekte vinglas, så kan du læse mere her

 

Klassisk eller ej?

Udover at rødvinsglas findes i diverse størrelser med forskellige egenskaber, så findes de også i mange former og designs.

Der findes rødvinsglas i farvet glas samt glas med karakteristiske udformninger. Derudover findes der designs, hvor glassets overflade er prydet med smukke mønstre, som reflekterer lyset og giver et smukt spil.

Eksempelvis det smukke Timeless rødvinsglas, som er et krystalvinglas med et eksklusivt udtryk grundet glassets fine mønster og udformning.

Rødvinsglassets farver, former og mønstre kan afspejle tidens trends, og dermed adskille sig fra det klassiske vinglas. Den klassiske udformning har bløde afrundede kanter. De er lavet i et elegant og tidsløst design.

Der findes altså rødvinsglas til enhver smag, og du kan sammensætte dine glas alt efter præference. Hvis du er til et simpelt udtryk, så kan du med fordel vælge glas fra den samme glasserie, så borddækningen har et gennemført udtryk. Hvorimod at du også kan sammensætte forskellige typer glas, hvilket skaber en interessant og legende kombination.

 

Glassenes placering på bordet

Det kan være kompliceret at huske borddækningsreglerne, og især reglerne for placering af glas. Hvilken rækkefølge skal glassene stå i?

Som hovedregel, så skal glassene placeres således, at gæsten starter fra højre mod venstre i serveringsrækkefølge. Hvis du inviterer til en tre retters menu, så er rækkefølgen hvidvinsglas mod højre, rødvinsglasset placeres typisk midt for tallerkenen og dernæst glasset til dessertvinen. Vandglasset placeres ofte længst mod højre.

Vigtigst for borddækning og glas er selvfølgelig, at glassene er pudsede og skinnende. Udover at have styr på rækkefølgen af glassene, så er det også vigtigt at have udstyret i orden.

Udover at have de rette vinglas, så er det også essentielt at have en god proptrækker, så du nemt og stilfuldt kan åbne og nyde dine vine. Det er nemlig afgørende for din samlede oplevelse, hvilken vin, vinglas og udstyr du vælger.

Derudover er det som fortalt vigtigt at have styr på glassenes rækkefølge, så gæsterne ikke skal navigere mellem glassene, men at de derimod er placeret i kronologisk rækkefølge.

 

Find dine glas hos BarLife

Vi er en stor forhandler af glas og uanset hvilken anledning du har brug for glas til, så kan du finde dem i vores glassortiment. Det gælder alt fra billige champagneglas og ølglas, til det mere dyre og eksklusive som Zalto vinglas eller Tentazioni romglas.

Så er du på udkig efter billige glas til din champagne, som har en høj kvalitet, eller på anden vis søger glas til en helt særlig anledning, så finder du dem her hos os.

Og til dine glas skal du naturligvis også have noget at fylde i, hvilket du også sagtens kan finde hos os. Gå på opdagelse blandt vores mange store sortiment af både vin og champagne og bliv inspireret. Vi har ofte tilbud på champagne og udvalgte vinflasker, så du har altid muligheden for at gøre en god handel og købe vin til billige penge.

Rigtig god fornøjelse!

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna