Sådan måler du bedst alkohol til din drinks

Indlæser...
Sådan måler du bedst alkohol til din drinks

Står man i en bar er det vigtigt, at man skænker den rette mængde alkohol når man laver drinks. For at hælde for meget eller for lidt alkohol i en drink kan gøre, at man ender med at ødelægge den. Derfor er man nødt til at finde en god måde hvorpå man kan afmåle den rette mængde alkohol hver gang. Der er få, som kan gøre det på øjemål og det er som udgangspunkt ikke en metode man skal benytte sig af da det kræver, at man er rigtig god til det. Der er forskellige mål man kan gøre brug af, og hos Barlife kan du finde et meget bredt udvalg og noget for enhver smag. Den originale jigger er noget, som mange bartendere er glade for og et er også et godt sted at starte når man skal i gang med at mål.

- Se den originale jigger her -

En jigger er nem at bruge

Historien omkring en jigger går langt tilbage og netop ordet jigger blev valgt fordi, at det var et slangord, som betød lille glas. Hvilket er lige præcis det, som kendetegner en jigger. Dog er det ikke et glas, som bruges til at drikke af, men snarere til at måle alkohol med. For det meste er en jigger lavet i en form for metal hvilket meget ofte er rustfrit stål.

Når man i dag snakker om en jigger vil man normalt referere til et mål, som er formet som en slags timeglas, og som har et mål i begge ender. Se timeglasformen her. Det er nemlig blevet så udbredt med denne type jigger, at man faktisk kun yderst sjældent ser versionen, der har et enkelt mål. I en bar vil man som bartender for det meste opleve, at man især bruger to forskellige mål meget ofte, det kunne for eksempel være 2cl og 4 cl. I dette tilfælde kan det være irriterende, at skulle have to mål frem hver gang og derfor kan man i stedet overveje at købe en jigger, som har begge mål på én gang. Det eneste man gør når man bruger en jigger er blot at hælde alkohol i målet således, at væsken går helt op til kanten, hvorefter man hælder indholdet i den drink man er ved at lave. Det samme kan gøres for begge ender af jiggeren, eller begge mål, der er til stede.

Find en jigger i din stil

Er man bartender behøver man ikke som sådan spørge sig selv om man har brug for en jigger for her vil svaret stort set altid være ja. I højere grad bør man spørge sig selv hvilken jigger man har brug for. Der findes nemlig mange forskellige og noget af det, som man bør overveje er, hvorvidt det er funktionalitet eller design og æstetik, som er vigtigst. Den helt klassiske stål jigger er et sikkert valg da den er brugervenlig, nem at rengøre og ikke skiller sig for meget ud. Det kan dog være, at man er mere til en anden type jigger, der er lidt anderledes. Er dette tilfældet kan man for eksempel vælge en Coley jigger Urban bar, som findes på Barlife, som er længere end den klassiske og som har en slags stilk mellem de to mål. Udover stilken skiller den sig også ud på andre måder da den er lavet i en kobberfarve. For tiden er netop kobber en af de helt hotte farver bag baren, så hvis du ønsker at være en mere moderne bartender kan du ligeså godt købe så mange ting som muligt i kobber.
en jigger i flot kobber look

Hvis du går meget op i det lækre design kan du også finde en jigger, som slet ikke er lavet af stål, men som er lavet af glas. Denne jigger er kendetegnet ved at have et kantet mønster, som også er yderst moderne for tiden. Denne type jigger har streger på siden således, at den stort set kan bruges til alle de mest gængse mål overhovedet. På Barlife kan du også finde en Leopold jigger, som næsten leder tankerne hen til middelalderen og diverse fantasy serier, hvor karaktererne drikker vin og drinks af lækre, gyldne glas.

- Leopold jiggeren -

Denne jigger er nemlig kendetegnet ved at være gylden i enten guld eller sølv og have en glat og skinnende overflade udenpå.

 

Fede vintage Jiggers her hos BarLife

En af de stilarter, som virkelig bliver revet ned fra hylderne i øjeblikket, er vintagestilen. Har du lagt mærke til, hvordan vinyler og pladespillere har fået nyt liv i mange hjem, og hvordan fordybelsen over et helt album i højere grad er begyndt at overskygge playlisternes blanding af sange og artister?

På samme måde følger denne trend os også i barverdenen, hvor efterspørgslen på glas, dekorationer og andet barudstyr i vintagestilen stiger. Herunder er Jiggers ingen undtagelse, og du kan virkelig finde nogle fede målebægere, der har et helt særligt vintagelook.

Skal vi fremhæve en jigger, som lever op til de efterspurgte vintagetendenser, så er det denne vintage kobber jigger, som har et meget autentisk udtryk. Og sammensætter du et helt barsæt i vintagestilen, så kan du pludselig lave cocktails på en måde, som virkelig imponerer dine gæster.

F.eks. kunne denne Vintage Kobber Boston Shaker være en god kompagnon til jiggeren, og du kunne skabe et gennemført tema for dit barudstyr.

Er du ikke til kobberfarven, så er denne Vintage Jigger måske mere i tråd med din smag. Den er en smule mere afdæmpet, men udstråler stadigvæk en meget autentisk og udtryksfyldt aura, der er med til at skabe en god stemning bag bardisken.Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna