Sådan bruges en Boston Shaker

Indlæser...
Sådan bruges en Boston Shaker

Step 1: Tilføj ingredienser

Det første du gør er, at du klargør samtlige af de ingredienser, du har brug for. Her kan det både være spiritus, mixer, frugtsaft og krydderurter. Af og til kan det være nødvendigt at bruge en muddler først for at få al smagen ud. Du hælder alle ingredienserne i det transparente Boston shaker glas. Det er naturligvis vigtigt, at du kigger på din opskrift så du er sikker på hvilke ingredienser, der skal i drinken.

 

Step 2: Saml de to dele

Det næste du skal gøre indebærer både glasbunden og toppen, som er lavet af metal. Disse to dele er lavet på en måde, så de passer sammen. Toppen, der er lavet af metal er lidt større end glasset. Det betyder, at du kan sætte metaltoppen på glasset, og så kan de to holde tæt på væsken. Det er vigtigt, at du sætter de to dele godt sammen. For når du shaker ønsker du naturligvis ikke, at de ingredienser du har hældt i shakeren skal ryge ud over det hele.

Step 3: Ryst godt!

Når du har samlet de to dele er det tid til den sjoveste del, nemlig at ryste. Hold med den ene hånd på metaldelen og den anden hånd på glasdelen og så kan du ellers bare ryste alt hvad du kan. Det er vigtigt, at du har et fast greb om de to dele. Det er forskelligt hvor meget det er nødvendigt at shake. Står man bag baren er det meget ofte køen bagved bargæsten der afgør hvor meget man kan shake. For det er klart, at jo mere man shaker, jo bedre bliver drinken. For på den måde får den mere og mere smag. Så hvis du som bartender har mulighed for det så bør du bruge lang tid på at ryste din drink godt igennem.

 

Step 4: Skil de to dele fra hinanden

Når du mener, at du har shaket tilstrækkeligt er det tid til at skille de to dele fra hinanden. Det er her, at nogle synes, det kan være lidt svært, men har du bare en smule erfaring vil du uden tvivl synes, at det er nemt. Det er nemlig en ting man lige skal vænne sig til, men heldigvis vænner man sig meget nemt og hurtigt til det. Det eneste du skal gøre for at skille de to dele fra hinanden er, at du skal slå let på glasset der hvor den stopper med at flugte med metaldelen.

Step 5: Hæld cocktailen i glas

Nu er din cocktail klar til at blive serveret og du bør helst handle lidt hurtigt her. Meget ofte har du haft is i din shaker så væsken du har i shakeren er meget kold. Det skal den helst også være når du serverer den for bargæsten. Derfor handler det om at handle meget hurtigt således, at du er sikker på, at din drink er kold når den serveres. Du kan eventuelt servere drinken i et glas, der er afkølet da det gør, at drinken holder sig kold i længere tid. Du bruger en cocktail strainer til at si drinken i glassset.

Følger du ovenstående steps kan du være sikker på, at du får det bedste ud af en Boston shaker, hvilket naturligvis er vigtigt for at være en god bartender. Det er ikke kun et spørgsmål om, at det skal se ordentligt og smart ud når du står bag baren. Det er nemlig også vigtigt, at du får det ud af shakeren, som du overhovedet kan. Alle shakere er lavet til noget forskelligt og opfylder forskellige behov. Det er bartenderes job at finde ud af hvad en shaker kan gøre for dig.

drinksGoogle ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna