Lær mere om shakere

Indlæser...
Lær mere om shakere

Bliv klogere på en cobbler shaker

Den mest udbredte type shaker er en cobbler, som er en slags standard for shakere. Det er en metalkop, som har et låg. Dette låg indeholder en såkaldt strainer, som kan sammenlignes lidt med en si, som sortere uønskede elementer fra. Derudover indeholder denne type shaker også et låg. Det er dermed en tredelt shaker og for mange nybegyndere er det den foretrukne, da den er nemmest at gå til uden erfaring. Den bruges dog også af professionelle bartendere, så det er slet ikke kun nybegyndere, der gør brug af den. Måden, hvorpå man bruger denne shaker er, at man hælder samtlige ingredienser i shakeren, skruer låget på og shaker. I det følgende kan du læse en mere grundig beskrivelse:

  1. Forbered dine ingredienser så du har alle de ting, der skal i drinken. Du hælder disse ingredienser i selve kroppen af shakeren, den åbne metalkop. Dernæst shaker du grundigt og i længere tid således, at væsken får smagen fra alle de ingredienser, du har hældt i. Dernæst åbner du toppen, og så kan du servere drinken. Når du har gjort det placerer du den tomme shaker i fryseren.

  2. Hold shakeren i fryseren i tre til fem minutter før du tager den ud og lader den stå i et par minutter. Det gør at der skabes kondens på ydersiden. Herefter burde toppen helt automatisk hoppe af, hvis ikke du kan få den af selv.

  3. Hvis dette IKKE ske, kan du hælde varmt vand på shakerens låg, vente et par sekunder og så kan du dreje låget af.

Kobber Shaker 500 ml 17797

Bliv klogere på Boston shakeren

En anden type shaker, som også er meget udbredt er en boston shaker, som rigtig mange bartendere er vilde med. Af og til kan du også have problemer med at fjerne låget fra denne todelte shaker og det er der heldigvis også en løsning på. Læs følgende beskrivelse og bliv klogere på både Boston shakeren, og hvordan du skiller den ad, hvis det er nødvendigt.

  1. Når du har rystet dine ingredienser grundigt sammen, efterlader du shakeren på bordet med glassiden nederst. Det gør du i lidt tid således, at den kan nå at stå og arbejde lidt.

  2. Herefter kan du twiste de to dele fra hinanden. Hvis ikke de to dele af shakeren sidder alt for godt sammen bør du på denne måde kunne skille de to dele ad forholdsvis nemt.

  3. Hvis IKKE dette er muligt kan du forsøge at holde meget fast på metaldelen af shakeren. Dernæst slår du meget let på metaldelen af shakeren og dernæst bør du kunne skille de to dele ad.

En ting, som man generelt får meget ud af når man skal skille Boston shakeren ad er, at man skal få lidt rutine. For rigtig mange mennesker kan det være svært at skille de to dele ad, men efter noget tid bliver det let som en leg. Noget man skal huske på hele tiden er, at den er lavet til formålet. Det vil sige, at man kun med meget lille sandsynlighed ødelægger noget. Så man kan lige så godt bruge alle sine kræfter for at være sikker på, at man får skilt shakeren ad på en god måde.

Boston Shaker metal 80cl BTBL3340

Hav forskellige shakere til forskellige cocktails

Der er ingen der siger, at man som bartender er nødt til at vælge en shaker og altid bruge den. For mange bartendere gælder det, at de kan se fordele og ulemper ved begge typer af shakere. Netop derfor kan det være en god ide at have lidt af hvert. For hvis man har flere forskellige shakere kan man langt nemmere vælge hvilken en man vil bruge fra dag til dag.

Det kan både komme an på dagen, på stemningen og på den drink man laver hvilken shaker man tager. Det kan være, at man til de lidt mere avancerede drinks med mange ingredienser foretrækker den tredelte cobbler shaker. På den anden anden side kan det så være, at man foretrækker at hive boston shakeren frem når der skal laves drinks med lidt færre ingredienser.

 Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna