Kultdrikken Filur

Indlæser...
Kultdrikken Filur

En tur tilbage til ungdommen med en filur drink

Der er ikke noget som smage og dufte, som kan få en til at genopleve gamle minder. Det gælder især også med forskellige drinks man har drukket da man var yngre. Der er visse cocktails og drinks, som er meget specifikke for særlige generationer, det er de mere modeprægede drinks. Der er dog også de drinks, som går igen og som bliver ved med at være populære for de unge mennesker. En af de drinks, som især er populær og som har været det i mange år er den glade drink filur. Det er en klassiker, som mange ældre generationer tænker tilbage på med lys i øjnene, da det minder dem om deres ungdom. 

Filur ved poolkanten

En filur drink giver dig et smilende ansigt

Drinken filur er ikke en drink, som blot er opstået af sig selv. Filur smagen og udseendet er baseret på den populære sodavandsis som man stadig kan få i dag. Selv små børn kender til denne is, og det er formentligt de færreste, som aldrig har smagt den. Det er meget sigende, at en filurs ansigt er smilende, for det er lige det, du bliver, når du drikker en filur drink. Alkoholen og de dejlige smagsnuancer gør dig glad i låget, og du kommer hurtigt til at skifte den tomme ud med en ny. Snart har du drukket mange, og så ligner du næsten selv en filur i hovedet.

Lav en helt rigtig filur drink

Når man som helt ung laver drinks er det sjældent med stor finesse og gode ingredienser. Derfor forbinder man af og til ungdommens drinks med noget man ikke kan lide. Det kan dog i høj grad have noget at gøre med, at ingredienserne var af dårlig kvalitet og at en drink altid var varm eller i bedste fald lunken. Det kan dog være interessant at lave ungdommens cocktails med de helt gode råvarer, de rette udstyr og rigeligt med is. 

Skal man lave en stilet form for filur drink så kan man starte med at finde en god vodka. Som yngre er der stor sandsynlighed for, at man valgte den billigste og det var meget sjældent den bedste. Her kan man ofte kigge på prisen, da den har lidt at sige. Vælger man den billigste kan man ikke regne med, at man får en god vodka. Vælger man derimod en af de dyreste kan man være sikker på, at man ikke bliver skuffet. Når man har valgt den helt rette vodka, er det tid til at vælge en god appelsinjuice. Her er det bedst, at den er friskpresset. Man kan få rigtig mange gode appelsinjuicer i supermarkedet, men der er ingen tvivl om, at den bedste er friskpresset. Kødet fra juicen skal være med da det er med til at give en dejlig tekstur i smagen. Ud over vodka og juice skal man også bruge rød sodavand. Her er der også nogle alternativer, som er bedre end andre. Generelt bør man kigge sig om efter en sodavand, som ikke er så sød. Man bør også finde masser af isterninger. Fyld en frysepose med is og vent på den fryser. Så kan man hamre på posen med en issyl når den er frossen. Det vil gøre, at man får store og ukurante stykker, som er rigtig gode at putte i ens drink. Vil man lave en stor portion kan man prøve kræfter med en filur drink bowle, hvilket gør, at man kan være sikker på, at der er nok at drikke til folk. Synes man, at en bowle er lidt for meget kan man nøjes med en filur drink kande, som også er populært og godt at dele med andre.

forskelligt udvalg af vodka

En filur serveres i et high ball glas

Når man skal lave en god drink er det ikke kun vigtigt hvilke ingredienser man bruger. Det er også yderst vigtigt, at man vælger det helt rette glas og det rette udstyr generelt. Når man vælger glas skal man gå efter et high ball glas, som man kan få de fleste steder. Det er et klassisk højt glas, hvor drinkens flotte farver rigtigt kommer til sin ret.

Man kan også gøre andre ting for at få sin gule og røde cocktail til at se ekstra appetitlig ud. Man kan putte et flot sugerør i drinken. Det er både praktisk samtidig med, at det er pænt. Man kan også tage to sugerør i, så kan man knække det ene og have det andet strakt. En ting, som også kan pynte meget i den føromtalte drink er en drinks pind. Har man sådan en pind kan man røre rundt i ens filur drink med grenadine løbende. Så er man sikker på, at man får det hele med. Man kan også have forskelligt drinkspynt i en filur drink hvis man holder en større fest. Er der for eksempel et lidt eksotisk tema kan man have et sugerør med en ananas eller med et sjovt og eksotisk dyr på. Man kan også være endnu vildere og have en stjernekaster i drinken så det rigtigt ser ud af noget. Skal man servere en anden drink sammen med den klassiske røde og gule drink kan man vælge en isbjørn drink, som er af nogenlunde samme type af drink.

en blandet filurTrustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna