Den klassiske 007 drink - Dry Martini

Indlæser...
Den klassiske 007 drink - Dry Martini

Bliv klogere på den klassiske 007 drink - Dry Martini

Det starter med en god gin

En af de ting, som faktisk overrasker mange mennesker er, at der er gin i en Dry Martini cocktail. De flest tror, at der bare er en form for Martini i, men de vil dog blive overraskede når de finder ud af, at der rent faktisk er gin i. Her kan man vælge mange forskellige typer af gin, men det er altid godt at vælge en rigtig god en. Det er vigtigt, at smagen fra enebær kommer meget kraftigt igennem således, at det er den mest fremtrædende smag. Vælger man en billig gin kan man sagtens smage, at det ikke er en god smag af enebær man får frem. Vælger man derimod den lidt dyrere gin vil man sagtens kunne smage, at den smager helt rigtigt. I enhver gin vil der være en lang række forskellige smagsnuancer udover enebær. Der er mange forskellige krydderier, som træder i karakter. Meget ofte er det en smag af for eksempel citronskal eller appelsinskal, som er fremtrædende. Derudover kan man også af og til finde smagen af lakridsrod, som også er meget udbredt i for eksempel en gin som Geranium.
 
Det er en god ide at smage lidt af hvert således, at man ender med at finde den gin, som man bedst kan lide. Derefter vil man nemlig lægge mærke til, at enhver cocktail med gin man laver vil smage helt fantastisk.

En god vermouth er også vigtigt

Det er dog naturligvis ikke nok at finde en flaske gin for at lave en dry Martini, da der skal mere til end det. Noget andet, som er yderst vigtigt er at have en god flaske tør vermouth. Her er der ikke helt så mange på markedet, som er tilfældet for gin. Der er dog nogle at vælge imellem, så uanset hvad skal man nok finde en god vermouth. En tør vermouth er generelt lidt billigere end en gin, så derfor kan man i endnu højere grad eksperimentere lidt med smage. Man kan fra starten købe et par stykker og se hvilken en der passer bedst til ens smag.

Dry martini - shaken not stirred 

De fleste har hørt agent 007 snakke om, at hans Dry Martini skal være ‘shaken not stirred’. Det vil sige, at man sammen med noget is blander gin og Dry Vermouth i en shaker således, at det bliver koldt. Når man har shaket i nogle sekunder hælder man blot shakerens indhold over i et cocktailglas. Det er vigtigt, at man vælger et meget koldt glas da det er en drink, som skal nydes helt kold. Når man har hældt drinken over i glasset kan man pynte med en oliven. Er man ikke så meget til oliven kan man også vælge at pynte med citronskræl i stedet. Der er også nogle, der vælger at pynte med syltede perleløg i stedet. Det er en af de mere utraditionelle måder at pynte en cocktail, men de fleste nyder både smagen og synet heraf. Eventuelt kan man tilsætte lidt af lagen fra den oliven man hælder i. Det giver en dejlig olivensmag, som man helt sikkert vil nyde.
En lækker vermouth cocktail

Brug det rette udstyr til din dry Martini

Har man på noget tidspunkt i sit liv lavet noget praktisk arbejde har man formentligt brugt udstyr til dette. I forbindelse hermed finder man ud af hvor vigtigt det er med godt udstyr og gode redskaber. For det er nemlig disse ting som gør, at man får en god oplevelse. Redskaber og forskelligt udstyr kan gøre en oplevelse bedre og det kan også ende med at slutresultatet bliver væsentligt bedre.
 
Dette gælder også når man skal lave en dry Martini. For naturligvis er det meget vigtigt, at man har en god gin. Derudover er det også vigtigt, at man har sørget for, at den tørre vermouth er god. Tilføjer man en lille oliven skal den også være af god kvalitet. Meget vigtigt er det derudover, at man bruger nogle smukke glas. Her kan man vælge mange forskellige og man bør altid vælge et klassisk cocktailglas. Man bør aldrig servere en dry Martini i andet end et klassisk cocktailglas. Det er både godt for smagen og udseendet.
Noget andet udstyr, som man skal have styr på når man laver en dry Martini er en shaker. Her kan man finde forskellige shakere, og man bør bruge den man har det bedst med. Den mest udbredte er en Boston shaker, der kan fås i kobber, sølv, rustfrit stål og meget mere. Ved at bruge en shaker er man med til at sørge for, at den lækre drink holder sig helt kold, som den bør. De øvrige typer af tallerkener, glas og lignende på bordet bør også være stilede og matche det smukke udstyr og det smukke glas, som drinken serveres i.


Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna