Klar til ølsmagning?

Indlæser...
Klar til ølsmagning?

Smagning af forskellige typer spiritus er virkelig blevet populært i den seneste tid. Her gælder det ikke blot vinsmagning men også spiritustyper som gin, whisky, rom, tequila og naturligvis øl.

For at en spiritussmagning kan leve op til de optimale krav, kræver det at du har nogle gode glas. Du må altså ikke gå på kompromis med hverken vinglas, romglas eller andre former for glas, der er relateret til den spiritus du skal smage.

Det samme gælder naturligvis for den perfekte ølsmagning, hvor det er alfa og omega, at du har de helt rette ølglas.

Men i stedet for at du skal til at bestille en masse glas hjem enkeltvis, så kan det i dette tilfælde bedre betale sig at købe et glassæt med ølglas. På den måde får du lige netop de glas, du skal bruge, når du skal smage på forskellige øltyper.

I dette blogindlæg vil vi gennemgå et af vores absolutte favoritsæt af ølglas fra Luigi Bormioli, så du kan få et bedre indtryk af, hvad du kan forvente.

 

 

Birrateque Ølglas Sæt  

Sættet, som vi gerne vil præsentere for dig, er dette vidunderlige og ganske unikke hightech glasdesign fra Luigi Bormioli. I sættet modtager du 2 testerglas, 2 ale-glas samt 2 hvedeglas, så du er godt dækket ind i forhold til forskellige øltyper.

Birrateque glasserien er speciallavet til passionerede øl-entusiaster, og den er skabt i samarbejde med Centro Studi Assaggiatori, som er det italienske center for sensorisk analyse. Her er de førende indenfor international forskning af sansning af fødevarer. Med andre ord er disse glas fremstillet af specialister, hvilket giver dig de optimale forudsætninger for den ideelle øloplevelse.

 

Testerglasset

Testerglasset er, hvad vi vil kalde for et sublimt allroundglas. Glasset er fremstillet med en let og elegant stilk, mens selve skålen har form som en tulipanblomst. Denne form tillader både at centrere øllets dufte og smagsnoter, samtidig med der er plads til et smukt lag skum. Du får virkelig meget ølglas i testerglasset, og det har en ganske særlig evne til at tilpasse sig den enkelte specialøls krav.

 

IPA-glasset

Det andet glas i ølsmagningskassen er dette IPA-glas, som er ideelt, når du skal drikke Imperial IPA, American IPA eller English IPA. Samtidig passer glasset også utrolig godt til Ales og Pale Ales i det hele taget.

Glasset har en ganske unik form, hvor både stilk og skål er blevet smeltet sammen, som en smuk harmonisk enhed. Igen er der her god mulighed for at få alle øllets dufte og smage frem ved hjælp af glasformen, hvilket giver dig de optimale ølsmagningsforudsætninger.

 

Hvedeølsglasset

Det sidste glas i den samlede serie af ølglas fra Luigi Bormioli er dette hightech udviklede hvedeølsglas, som er ideelt til smagning af forskellige typer af hvedeøl. Glasset har nogle tilsvarende træk, som det IPA-glas vi beskrev ovenover, men går du i detaljen, vil du se nogle markante forskelle. Bemærk især kanten, som bøjer indad, hvilket er med til at fremhæve samt forstærke alle de rigtige aromaer, så du både får næsen og smagsløgene forkælet.

 

Alle glassene fra Bierrateque er fremstillet i et klart og stærkt krystalinmateriale, hvilket giver glassene en større modstandsdygtighed i forhold til stød og slag, end du får i almindelige glas. Desuden kan glassene komme i opvaskemaskinen, uden at de vil blive udsat for glaspest eller lignende.

Med andre ord får du virkelig meget ølglas for pengene med dette sæt, og det vil blive din tro følgesvend til mange ølarrangementer i fremtiden.

Nu mangler du bare at finde en spændende ølsmagningskasse fra et lokalt bryggeri, og så er du fuldstændig klar til at få en på opleveren.

Rigtig god fornøjelse!

 Trustpilot ratings 4.6 Google ratings 4.6
Copyright © 2015-2021 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna