Hvad er Aperol?

Indlæser...
Hvad er Aperol?

Aperol er en af de vigtigste ingredienser til en af sommerens mest afholdte drinks, men hvor godt kender du Aperol udover, at du formentlig har nydt en læskende Aperol Spritz?

Den italienske aperitif har fundet sin vej ind i danskernes hjerter, og den nydes gladeligt især i sommerperioden. Læs med nedenfor, hvor du kan blive klogere på den populære spiritus og selvfølgelig også finde opskriften på en klassisk Aperol Spritz.

 

Aperol Aperitivo

Som beskrevet, så har du med stor sandsynlighed stiftet bekendtskab med den italienske aperitif, Aperol og i særdeleshed drinken Aperol Spritz. Hvis ikke, så vil vi for en god ordens skyld lige beskrive den forfriskende spiritus for dig.

Aperol har en unik smag med noter af både syrlig- og sød appelsin, som har fået selskab af blandt andet rabarber, urter og rødder. Dertil svage noter af alkohol eftersom, at alkoholprocenten er 11 procent. Smagen er derfor det perfekte møde mellem både bitre og semisøde smagsnuancer. Den italienske aperitif ser endvidere utrolig indbyde ud grundet sin klare lyse orange farve.

Den populære aperitif kan tilmed bryste sig med stadig at blive produceret efter den hemmelige originale opskrift, og dermed den samme som, da Aperol i sin tid blev produceret. Smagsoplevelsen er altså tilsvarende som i 1919, hvor Aperol blev fremstillet og Italien stiftede bekendtskab med den unikke spiritus.

Eftersom, at Aperol er en aperitif er den ideel at nyde i forbindelse med en middag. Hvis man derimod følger Aperols egne anbefalinger, så er der altid en anledning til at servere Aperol, hvorfor den kan nydes døgnet rundt uagtet om det er i forbindelse med et måltid eller ej.

 

Hvad er aperitif?

Aperitif er et begreb, der dækker over en bred vifte af forskellige typer spiritus herunder blandt andet Aperol, men derudover også Vermouth, Limoncello og Lillet. I samme kategori, men i den mere krydrede ende af spektret findes blandt andet også pastis, der typisk har en intens anissmag modsat, har Limoncello eksempelvis en frisk karakteristisk smag af citrusfrugter.

Ud fra førnævnte kan du højst sandsynligt fornemme, at Aperitif spænder vidt, hvortil der altså er noget for enhver smag. Fælles for de mange forskellige aperitif-varianter er dog, at de er oplagte som startere inden måltidet for at vække appetitten. Derudover kan aperitif selvfølgelig også serveres efter maden eller bruges som ingrediens til et utal af forskellige cocktails. Det er helt op til dig, om du ønsker at drikke spiritussen rent eller lade dem indgå i en drink eksempelvis som en skøn velkomstdrink for at byde dine gæster velkommen.

Heriblandt Aperol, der spiller en vigtig rolle i Aperol Spritz, og tilsvarende gør sig gældende for eksempelvis Vermouth i en Negroni drink samt Vermouth & Tonic.

 

Sommerens populære drink

Aperol er for alvor kommet på danskernes læber efter, at Aperol Spritz har fundet sin vej ind på drinkskortet hos omtrent alle caféer og restauranter. Vi kan selvfølgelig ikke berøre emner som Aperol og aperitif uden at komme omkring Aperol Spritz. Drinkens historie begynder omkring 1950, og netop drinken er en stor del af grunden til, at Aperol er blevet så populær.

Den populære drink emmer af fest, ferie, sol og sommer. Det skyldes både, at den serveres i stride strømme på alverdens ferie destinationer samt, at den i Danmark især nydes i sommerperioden. Aperol Spritz vil blandt mange tilmed blive beskrevet som deres yndlings sommer cocktail.

 

Aperol Spritz

Nu til sagens kerne, nemlig opskriften på den sommerlige drink. Smagen er i top samtidig med, at den iøjnefaldende orange farve gør, at drinken endvidere er både smuk og indbydende at se på. En god anbefaling når der skal mikses Aperol Spritz er 3, 2, 1 reglen. Der skal som udgangspunkt bruges tre dele Prosecco, to dele Aperol samt en del danskvand for at lave en klassisk Aperol Spritz.

 

For at lave den populære italienske sommer cocktail skal du bruge følgende:

  • Isterninger
  • 9 cl Prosecco
  • 6 cl Aperol
  • 3 cl danskvand
  • en skive appelsin samt sugerør til pynt

 

Fremgangsmåden lyder:

  1. Tilføj en god håndfuld isterninger i et stort vinglas
  2. Hæld dernæst Prosecco, hvorefter Aperol og danskvand tilføjes
  3. Omrør ingredienserne let
  4. Top til sidst drinken med en skive appelsin og et sugerør
  5. Klar til servering!

Hvis du ikke har Prosecco kan du alternativt bruge mousserende vin, Spumante eller hvidvin. Dertil skal du dog være opmærksom på, at smagsoplevelsen i det tilfælde vil blive en anden, hvor resultatet formentlig vil blive en smule sødere end oprindeligt.

 

Vi håber, at du er blevet inspireret til at lave en orange forfriskende sommerlig cocktail nærmere betegnet som en Aperol Spritz samt, at du er blevet klogere på den italienske aperitif.

Det er i hvert fald med god grund, at Aperol og derunder også Aperol Spritz er blevet så utroligt populær verdenen over, så hvis ikke du er hoppet med på vognen endnu, er der rig mulighed for det nu.Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna