Alt du skal vide om sifonflasken – guide, tips og meget andet

Indlæser...
Alt du skal vide om sifonflasken – guide, tips og meget andet

En sifon er et imponerende stykke værktøj, der for mange er forbundet med en masse forvirring og spørgsmål. Derfor er det nu vores fornemmeste opgave at gøre dig klogere på, hvad en sifon er, hvordan sifonflasken virker samt hvordan og hvornår du skal bruge en sifon.

Sifonflasken bruges hyppigt af kokke, konditorer, bagere osv., men hvis du er lidt passioneret omkring madlavning eller hjemmebaren, så er den også et perfekt værktøj til at imponere lidt ekstra.

 

Hvordan virker en sifon?

Sifonen har til formål at tilføje luft i en given væske. Denne proces ændrer væsken struktur, hvilket eksempelvis ses i fløde, der ved hjælp af sifonflasken lynhurtigt bliver til den lækreste flødeskum.

For at sifonflasken kan udføre denne proces kræves der lattergaspatroner i form af såkaldte N2O patroner. Fordelen ved N2O frem for eksempelvis CO2 som anvendes til eksempelvis sodastream er, at N2O er neutral i smagen.

 

Hvordan bruger man en sifon?

For at opnå det bedste resultat, er det selvfølgelig vigtigt, at man bruger sifonflasken korrekt. Det er egentlig en relativt simpel fremgangsmåde, så snart man har lært teknikken. Når først man har oplevet, hvilket fantastisk værktøj en sifon er, så er det blot at gå på udkig i de adskillige interessante anvendelsesmuligheder, der findes.

Fremgangsmåden lyder således:

  1. Start med at lave den ønskede væske
  2. Hæld væsken i din sifonflaske
  3. Husk at sikre, at låget er skruet ordentligt fast
  4. Skru den ønskede dysse på sifonflasken
  5. Placer patron i holderen og skru den fast
  6. Forsæt indtil du har tilføjet det ønskede antal sifonpatroner
  7. Skru låget på

Der findes en række tips vi vil sende i din retning for at sikre, at du får et godt resultat. Som hovedregel fungerer det bedre, hvis din væske er lun. Du skal endvidere være opmærksom på ikke at overfylde din sifonflaske. Dertil lyder anbefalingen maksimum at fylde 2/3 eller til maksimummarkeringen på flasken.

Derudover skal du huske at omryste din sifonflaske grundigt inden servering, så du er sikker på, at din væske og N2O er sammenblandet. Husk endvidere, at det anbefales at flasken holdes i en lodret position, da det bibeholder gassen i massen længst muligt.

 

Hvad kan man lave med en sifon?

Du kan med fordel bruge en sifon til at lave flødeskum, men den er også ideel til et hav af forskellige saucer, mousser, cremer osv. Den er altså ikke kun anvendelig i dessertkøkkenet, hvorfor du også sagtens kan tilføje den til din samling af køkken- eller barudstyr.

Bag baren kan du bruge din sifon som flødeskumssprøjte til at toppe Irish Coffee og Galliano Hot Shots med silkeblød flødeskum, der kun tager få minutter at lave og derudover undgår du at finde både skål og piskeris frem. Flødeskum på dåse kan simpelthen ikke måle sig med den rigtige vare.

Sifonflasken er desuden god til at dekorere desserter, lave hjemmelavede cremer, mousser, skum, sovser og andet. Hvis du skal bruge den til servering af eksempelvis varme saucer, skal du dog sikre dig, at din sifonflaske er egnet til varmen.

 

Vi håber, at du er blevet klogere på sifonen og har fået indblik i det interessante stykke udstyr, der er helt ideelt, hvis du ønsker at brillere lidt ekstra bag baren samt i det søde- og salte køkken. Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan lave med en sifon.Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna