6 tips til at lave lækre drinks

Indlæser...
6 tips til at lave lækre drinks

Der er næsten ikke noget mere tilfredsstillende end når man har lavet skønne drinks, og man derefter har mulighed for at nyde dem. Hvad end det er i godt selskab eller blot for at forkæle sig selv, så kan vi nok ikke komme udenom, at lækre drinks bare smager en smule mere lækkert, hvis man selv har formået at fremtrylle dem med bravour.

Det er dog ikke den nemmeste kunst at mestre, hvorfor vi nedenfor har samlet en række forskellige tips til, hvordan du kan forbedre dine evner bag baren samt tips til, hvordan du sikrer dig, at dine drinks smager som ønsket, ser indbydende ud mm.

 

Gør dig umage

Første tip kan lyde en anelse banalt, men det gør det ikke mindre vigtigt. Det er nemlig utrolig vigtigt at gøre sig umage. Det er ikke lige så tilfredsstillende, hvis man har sjusket undervejs i processen, da det både kan resultere i en drinks, der hverken smager efter hensigten eller ser ud som man havde forventet.

Derudover er en sjusket og kaotisk fremgangsmetode også ofte lig med et rodet og uoverskueligt arbejdsområde, hvilket ikke er hensigtsmæssigt bag baren.

 

Hav styr på opskriften

Når der skal laves drinks, kan det være en god ide at alliere sig med en drinks- eller cocktailopskrift. Opskriften tager dig nærmest i hånden og hjælper med at sikrer, at du kommer godt i mål med dine drinks.

Hvis du mangler inspiration til, hvilke drinks du mon skal lave, så kan du med fordel tage et kig i vores store kartotek af lækre drinksopskrifter. Deri finder du drinks lavet på forskellige typer spiritus. Derudover finder du drinks til enhver smag, da smagsindtrykkene spænder bredt og byder på velkendte cocktailklassikere, spændende nyfortolkninger og meget andet.

Opskrifterne er ydermere udformet så de er let udførlige og simple at gå til, så de både henvender sig til nybegyndere og mere øvede bartendere.

 

Drop øjemålet

Dette tip går ret godt i spænd med ovenstående. Udover at det er vigtigt at finde en opskrift, er det nemlig også vigtigt at huske at følge denne.

Man kan hurtigt have tendens til at måle lidt efter øjemål, men det er ekstremt godt givet ud at bruge et splitsekund på at udskifte øjemålet med et målebæger til drinks.

Ved at opmåle ingredienserne korrekt eksempelvis ved at bruge en jigger, så sikrer du, at dine drinks og cocktails bliver som ønsket, så de hverken bliver for kraftfulde i smagen eller modsat mangler smag.

 

Vælg kvalitetsingredienser

Man kan komme langt med mere budgetvenlige råvarer, men hvis der skal laves drinks, hvor der bestemt ikke er sparet på noget, så er ingredienserne et oplagt sted at opgradere.

Ved at bruge ingredienser af højere kvalitet, vil du endvidere opleve at smagsoplevelsen højnes. Et eksempel herpå er hvis der skal bruges juice i en drinks, så vil det klart være at foretrække, at der anvendes en god smagfuld variant, som måske tilmed er friskpresset. Det samme gør sig gældende for de øvrige ingredienser herunder også spiritus eller mixere, hvor kvaliteten også ofte afspejles i smagsindtrykket.

 

Gør noget ud af serveringen

Der er et ordsprog, der lyder, at man spiser med øjnene. En påstand, der måske kan lyde en anelse skør, men det gør den absolut ikke mindre relevant.

Serveringen er nemlig ikke helt uden betydning. Faktisk tværtimod. Det er nemlig et fantastisk sted, hvor der er plads til fantasi og kreativitet. I forbindelse med servering kan vi selvfølgelig ikke komme udenom glas samt drinks- eller cocktailpynt.

Glasset har både en visuel rolle, der gør at drinken ser indbydende ud. Derudover kan dit valg af drinks garniture være med til at skabe blikfang. I forbindelse med pynt, så findes der adskillige muligheder, så det er blot at kaste sig ud i de mange muligheder, hvoraf drinksparasoller, spiseligt glimmer, frisk- eller tørret frugt blot er et udkast af de utallige muligheder, som findes.

 

Sæt prikken over i’et

Hvis du ønsker at blæse dine gæster fuldstændig omkuld, så husker du at følge opgaven helt til dørs, hvilket i drinkens tilfælde blandt andet kan betyde, at du bør præsentere drinken for dine gæster ved præsentation af dine kreationer.

Den rette præsentation kan nemlig agere prikken over i’et. Præsentationen af drinken kan udforme sig på mange måder og eksempelvis forklare, om smagsnuancer, forhistorie, traditioner mm.

 

Vi håber, at du kunne bruge ovenstående tips og giver anledning til at perfektere dine hjemmelavede drinks yderligere. Du ønskes god fornøjelse samt held og lykke med projektet. Vi har i hvert fald tiltro til dine evner, hvis du følger ovenstående tips og tricks, så skal dine hjemmelavede drinks nok finde sin vej ind i gæsternes hjerter.



Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna