Rosévin

Vores sortiment byder dig en god blanding af sød rosevin til mousserende rosevin, så hvis du søger inspiration til, hvilken god rosevin du skal købe næste gang, er du meget velkommen til at gå på opdagelse blandt vores mange forskellige vine her på siden. Læs mere her

Indlæser...
Stigende orden
Side
 1. 40%
  L'Ostal Rose Familie cazes 2021 565066 color Sort
  L'Ostal Rose Familie cazes 2021
  Tilbudspris 59,00 kr. Normalpris 99,00 kr.
 2. Veuve du Vernay Ice Rosé FL 75 30087 by VEUVEDUVER color Sort
  Veuve du Vernay Ice Rosé FL 75
  94,00 kr.
 3. 47%
  August Kesseler The Daily Rose 2022 588243 color Sort
  August Kesseler The Daily Rose 2022
  Tilbudspris 79,00 kr. Normalpris 149,00 kr.
 4. Veuve du Vernay Brut Rosé (Piccolo) FL 20 30075 by VEUVEDUVER color Sort
  Veuve du Vernay Brut Rosé (Piccolo) FL 20
  33,00 kr.
 5. Laurent-Perrier Champagne Cuvée Rosé FL 75 30143 by LAURENTPER color Sort
  Laurent-Perrier Champagne Cuvée Rosé FL 75
  629,00 kr.
 6. LES FUMÉES B. GRIS DE SAUVIGNON 2020 4036013 by Francois Lurton color Sort
  LES FUMÉES B. GRIS DE SAUVIGNON 2020
  99,00 kr.
 7. VPP , Vinology Preservintage Wine VPP by Final Touc color Sort
  VPP , Vinology Preservintage Wine
  119,00 kr.
 8. CLOS PEYRASSOL ROSE 2021 4043123 by BARLIFE color Sort
  CLOS PEYRASSOL ROSE 2021
 9. RUFFINO PROSECCO ROSÉ 4008243 by Ruffino color Sort
  RUFFINO PROSECCO ROSÉ
  109,00 kr.
 10. ROSATELLO VENETO IGT. 4007993 by Ruffino color Sort
  ROSATELLO VENETO IGT.
 11. Veuve du Vernay Brut Rosé FL 75 30110 by VEUVEDUVER color Sort
  Veuve du Vernay Brut Rosé FL 75
  79,00 kr.
 12. Taittinger Champagne Prestige Rosé FL 75 30275 by TAITTINGER color Sort
  Taittinger Champagne Prestige Rosé FL 75
  469,00 kr.
 13. Luc Belaire Rosé Fantome FL 75 30127 by LUCBELAIRE color Sort
  Luc Belaire Rosé Fantome FL 75
  429,00 kr.
 14. Jacob's Creek Classic Shiraz Rosé FL 75 20025 by JACOBSCREE color Sort
  Jacob's Creek Classic Shiraz Rosé FL 75
  79,00 kr.
 15. Veuve Clicquot Champagne Rich Rosé FL 75 30392 by VEUVECLICQ color Sort
  Veuve Clicquot Champagne Rich Rosé FL 75
  749,00 kr.
 16. Cava CT en Clave Rosé Øko CT En-Klave 75CL 295710 by CT En-Klave color Sort
  Cava CT en Clave Rosé Øko CT En-Klave 75CL
  119,00 kr.
 17. Bottega Prosecco Gold (MG) FL 150 4000343 by BOTTEGA color Sort
  Bottega Prosecco Gold (MG) FL 150
  499,00 kr.
 18. Bottega Prosecco Gold (DB MG) FL 300 4000333 by BOTTEGA color Sort
  Bottega Prosecco Gold (DB MG) FL 300
  1.089,00 kr.
Stigende orden
Side

Kender du den fantastiske fornemmelse, hvor du efter en lang arbejdsdag sætter dig direkte ud på terrassen med et glas køligt rosevin, mens du sidder og nyder de sidste varme stråler fra sensommerens aftensol?


Du kender helt sikkert til det vidunderlige scenarie.


Her hos BarLife finder du et stort udvalg af rosévin i den bedste kvalitet, som uden tvivl vil forsøde dine sommeraftener på terrassen med dens friske og milde tilstedeværelse.

Hvad er rosevin?

Der findes hvidvin og der findes rødvin. Så hvor på skalaen skal vi placere den lyserøde rosevin? Og hvordan laver man overhovedet rosevin? Er det bare at blande rødvin og hvidvin sammen?

Er du heller ikke helt klar over, hvordan det rent faktisk forholder sig i forhold til fremstillingen af rosevin, så kan du blot læne dig tilbage og få svaret serveret her.

Når det kommer sig til det helt tekniske i forhold til hvordan rosevin laves, så er det først og fremmest vigtigt at understrege, at rosevin ikke er en blandingsvin mellem rødvin og hvidvin.

Svaret ligger i farven på vindruens skind, som rosevinen bliver lavet på, for det er den som giver vinen sin farve, når den trækker.

Rent teknisk er der altså ikke den store forskel på fremstillingen af rødvin og fremstillingen af rosévin udover den tid, som vinen får lov til at stå og trække farve.

Men hvor druemosten til rosevin ikke får lov til at trække i mere end to døgn, ja så kan en rødvin få lov at trække farve i op mod to uger. Deraf kommer de store farvemæssige nuanceforskelle.

Fakta om rosevin

Der findes mange forskellige myter, som binder sig til rosevinens lyserøde dråber, og du har helt sikkert et par stykker allerede. Derfor tænker vi, at det er helt på sin plads at få aflivet nogle af disse, så vi kan komme frem til, hvad rosevin i sandhed er.

Vi har allerede fået konkluderet at det ikke er at blandingsprodukt af rødvin og hvidvin, som rygterne ellers går på. Men af de andre myter som også hænger ved, er påstande som rosevin ikke kan gemmes, eller at rosevin kun er for kvinder.

Tager vi udgangspunkt i hvor længe rosevin kan holde sig, så er det ikke rigtigt at alt rosevin skal drikkes så snart det kommer i butikkerne. Dog bør rosevin nydes mens den er ung og frisk, men den kan sagtens holde sig i et par år. Og det er ikke fordi den fordufter eller bliver udrikkelig, hvis den ligger i længere tid, men en del af aromaerne og smagsnuancer kan gå tabt.

Nogle producenter vælger faktisk at lagre deres rosevin i et par år, for at gøre smagen mere kompleks, men som tommelfingerregel bør rosevin drikkes maksimalt et til to år efter, at det er blevet fremstillet.

Men hvad så med misforståelsen om, at rosevin kun er for kvinder? Selvfølgelig giver den lyserøde farve vinen et strejf af feminin udstråling, men det påvirker altså ikke salget af rosevin, som er stødt stigende og varieret på både kvindelige og mandlige købere. Og den store smagsmæssige mangfoldighed, som rosevinen rummer gør, at der findes noget til enhver smag uafhængigt af hvilket køn du er.

Rosevin er blevet en tredje spiller på vinmarkedet

En lækker sød rosevin passer bare godt ind i utroligt mange sammenhænge, hvilket folk virkelig har fået øjnene op for i løbet af de seneste årrækker.

Der er flere grunde til den stigende popularitet. Bl.a. vinens fleksible og alsidige væsen, som gør den anvendelig i mange forskellige situationer.

Desuden har rosevinen en stor kompleksitet og findes altså i mange forskellige smagsvariationer fra frugtig, frisk til den tørre smag.

Rosevin kan både fungere som en lækker kølig aperitif, men kan bestemt også bruges som vin til madretter. Især lettere anretninger som tapas eller til fjerkræ, er rosevin utroligt lækkert. Den kan også sagtens fungere til alverdens pastaretter, så du har rig mulighed for at bruge de lyserøde dråber, til det du har lyst til.

Selvom både hvidvin og rødvin fylder en hel del mere på vinmarkedet, har rosevinen altså erobret stadig større markedsandele, og er dermed for alvor blevet en tredje spiller på vinmarkedet.

Byd dine gæster velkommen

En rigtig god måde at byde dine gæster velkommen på er ved at skænke dem et glas køligt rosevin, når de ankommer. Det kan både være i form af rosevin i sin helt klassiske form, sprudlende mousserende rosevin eller ved at lave en nem og lækker velkomstdrink med rosevin.

Kunne du tænke dig at byde dine gæster en flaske super lækker fransk mousserende rosevin, kan vi varmt anbefale dig Luc Belaire Rare Rosë, som er en ganske unik vin produceret i den sydlige del af Frankrig.

Provence-Alpes-Côte d’Azur som er området hvor denne mousserende rosevin er fremstillet, er kendt for at producere noget af verdens bedste rosevin, så du er i trygge hænder, når du servere de eksklusive dråber for dine gæster.

Du har også muligheden for at bruge rosévin på en mere kreative måde, ved at bruge det til at blande drinks med. Drinks med rosevin kan være enormt indbydende og dine gæster vil elske at blive budt på en lækker velkomstdrink, som f.eks. kunne være en Rosa Gimlet.

Til denne drink skal du blot bruge:

Først og fremmest skal du finde din shaker frem og fylde den med rosé, gin, limejuice og is. Sørg for at ryste ingredienserne godt sammen og til indholdet er blevet koldt. Herefter kan du hælde den sammenrystede drink over i et cocktailglas, som du kan pynte med en frisk limeskive.

Skal din drink være uden alkohol, kan du altid bruge en alkoholfri rosevin og en alkoholfri gin som et godt alternativ.

Hos BarLife finder du løbende forskellige tilbud på rosevin, så du altid har muligheden for at gøre en rigtig god handel. Du er mere end velkommen til at gå på opdagelse blandt vores mange rosevine og lade dig inspirere af udvalget, så du kan finde lige netop den vin, du vil anskaffe næste gang.

Rigtig god fornøjelse!

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna