Zalto – Verdens bedste vinglas

Indlæser...
Zalto – Verdens bedste vinglas

Det er altid let at påstå, at et givent produkt fra et givent brand er det bedste i verden. Og betegnelsen bliver anvendt ufortrødent om diverse produkter. Til trods for vores påpegning af det meget lassefare brug af ”verdens bedste” må vi selv tage frasen i brug til dette indlæg.

For når det kommer til den famøse Denk’art serie, så har Zalto rettens ord på, at deres vinglas er de bedste i verden.

Vi vil i dette indlæg fortælle dig meget mere omkring de famøse Zalto vinglas, og hvorfor de bliver betragtet som de bedste vinglas i verden.

 

Sterns store vinsmagningskonkurrence  

I 2009 afholdte det store tyske magasin, Stern, en storslået vinsmagning, hvor alle de fineste og mest anerkendte glashuse verden over blev inviteret. Hvert glashus fik så til opgave at udpege deres bedste vinglas i tre forskellige kategorier, som var henholdsvis Riesling, Bourgogne og Bordeaux.  

Zalto var naturligvis også repræsenteret med deres Denk’art kollektion, hvilket skulle vise sig at blive noget af et højdepunkt for det østrigske glaspusteri.

Juryen var sammensat af repræsentanter fra diverse vinhuse, nogle af verdens mest anerkendte sommelierer og vinentusiaster. Med bind for øjnene og handsker på hænderne skulle de smage på en række forskellige vine, hvorefter de skulle bedømme dem og sammenligne de forskellige smagsindtryk.

Gæt engang! Zalto løb med førstepladsen i alle tre kategorier og netop derfor kan vi uden at blinke betegne vinglassene fra Zalto som verdens bedste.

 

Samarbejdet med Hans Denk

Lanceringen af Denk’art-serien skete i 2006 hvor Zalto i fem år frem imod lanceringen, havde arbejdet intenst på at skabe nogle ganske unikke glas, som verden ikke før havde set lignende.

I tæt samarbejde med den østrigske præst og vinekspert Hans Denk, formåede Zalto at skabe nogle glas som ikke kun visuelt repræsenterede vinen på en smuk måde, men som også smags- og duftmæssigt kunne frembringe alle de skønne aromaer, som god vin har at byde på.

Med en stor fascination af de kosmiske hældningsgrader, og hvordan disse har indflydelse på alt her på Jorden, instruerede han glaspusterne i alle de små detaljer, som der skulle være i hvert enkelt glas.

Denk’art kollektionen bærer altså præg af nogle kurver og forme, som ikke før er set, og disse hældningsgrader er inspireret fra Jordens hældningsgrader. Det kan lyde absurd men det har gjort den afgørende forskel, at vinen simpelthen fremgår som den bedste version af sig selv, når den bliver serveret i disse glas.   

 

De Venetianske rødder

Som vi vidst har været inde på, så er Zaltos fabrik at finde i Østrig. Men rødderne skal findes tilbage i 1200-tallets venetianske glasrevolution. Efter erobringen af Konstantinopel kom der for alvor gang i flere glaspusterier, som virkelig satte en ære i at udvikle nye fremstillingsteknikker.

Op gennem 1500-tallet blev øen Murano et samlingspunkt for flere 1000 glashuse, og øen fik tilnavnet Glasøen. Herude på glasøen skete der ting og sager. Konkurrencen var enormt høj og alle glashusene gjorde sit, for at overgå nabopusteriet.

Dette var opblomstringen af en helt fantastisk innovativ kreativitet som skød ud fra Glasøen. Mange af de teknikker som vi kender i dag, er udsprunget fra denne glasæra, hvor bl.a. krystalglas også fik sin spæde start på livet.

Disse stolte venetianske traditioner er også dem, som Zalto bygger hele deres fundament på, så det er ikke just et tilfælde, at glassene fra det østrigske glasdynasti er så populære, som de er.  

 

3 smukke vinglas vi varmt kan anbefale

Vi kunne rigtig godt tænke os at fremvise tre favoritter, hvad angår vinglas fra Zalto, så du kan få syn for sagen og se med dine egne øjne, hvorfor vi beundrer netop disse glas.

 

Bourgogneglas fra Zalto

Det første glas vi gerne vil præsentere dig for, er dette smukke bourgogneglas. I daglig tale kan det også blive omtalt som et magnumglas, og det har typisk en utrolig stor overflade, som tillader vinen at ilte i glasset, og som gør det utroligt nemt for dig, at slynge vinen rundt i glasset, så alle de gode aromaer bliver frigjort.

Især vine med et lavt indhold af garvesyre er ideelle at servere i bourgogneglasset, hvilket tilfældigvis også gør sig gældende for netop vine fra Bourgogne.

Men som du kan se, så taler glasset for sig selv, og det formår at bringe alle de bedste sider frem i en vin, både æstetisk samt for vinens næse og krop.

 

Bordeauxglas fra Zalto

Vi fortsætter med dette vidunderlige bordeauxglas, som naturligvis er designet til vine fra bordeaux. De er typisk lidt kraftigere og dybere i smagen, hvilket taler til manges præferencer indenfor vin.

Af andre typer druer, som også passer rigtig godt til bordeauxglasset lan nævnes Syrah, Brunello og Chianti.

Glasset er smukt og formår på lige fod med bourgogneglasset at frembringe alle vinens bedste sider.

 

Hvidvinsglas fra Zalto

Sidst men ikke mindst finder du hvidvinsglasset fra Zalto. Enkelt, stilrent og enormt elegant er nærmest den mest nøjagtige måde at beskrive glasset på.

Hvidvinsglassene er mundblæste og har samtidig en helt unik form, som i sig selv er meget beundring værd.

Et perfekt hvidvinsglas, som egentlig bare skal opleves. Det er faktisk vores bedste måde at beskrive det på.

 

Er du nu blevet overbevist om, hvorfor Zalto har fremstillet de bedste glas i verden? Det tænkte vi nok. De er i den lidt højere ende af prisskalaen men ikke desto mindre er de alle pengene værd. Du vil uden tvivl opleve et helt nyt vinunivers og smage vin på en måde, som du aldrig har gjort det før.

Rigtig god fornøjelse!Trustpilot ratings 4.6 Google ratings 4.6
Copyright © 2020 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna