3 lækre gindrinks!

Indlæser...
3 lækre gindrinks!

Drinks og cocktails med gin er bare vildt populært. Gin i sig selv afgiver en rigtig god smag, som passer perfekt til den bitre Tonicvand eller syrlige Limejuice. Selv de sødere gindrinks som en Gin Hass, hvor der også er mangosirup blandet i, formår ginnen stadig at supplere ingredienserne perfekt.

Men foruden den fantastiske smag som gin bidrager med, så er gindrinksene ofte også meget simple at lave, og de kræver sjældent mange forskellige ingredienser.

Derfor er gincocktails og gindrinks utrolig populære rundt om i verden, og vi vil gerne bidrage med lidt inspiration til 3 rigtig lækre opskrifter.

Så er du på udkig efter en god måde til, hvordan du kan lave en lækker drink af gin, så kan du roligt læse med her.  

 

Gin Fizz

Første cocktail vi gerne vil fortælle dig om, er den populære Gin Fizz, som faktisk har været kendt siden 1880’erne. Det er altså en af de mere rutinerede cocktails, som vi har med at gøre.

Jerry Thomas’ Bartender Guide var springbrættet til drinkens udbredelse i USA, hvor den oplevede stor interesse på amerikanske barer.

I en klassisk Gin Fizz bliver der tilsat pasteuriseret æggehvide, men du kan nu også nyde den lækre drink uden, hvis det behager dig mere.

Til at lave den lækre drink skal du bruge følgende ingredienser:

 • 4 centiliter Gin
 • 2 centiliter sukkersirup
 • 4 centiliter citronsaft (helst friskpresset)
 • 1 centiliter pasteuriseret æggehvide
 • 6 centiliter danskvand

Som det første skal du finde din cocktailshaker frem og fylde den med gin, sirup, citronsaft, æggehvide og is. Herefter skal du ryste ingredienserne godt sammen og hælde indholdet over i et glas. Til sidst topper du glasset med danskvand, og du kan evt. pynte med en skive citron alt efter behov.

 

Gimlet

Denne nemme og populære cocktail har sin oprindelse tilbage i begyndelsen af 1900-tallet, og Gimlet-drinken fik for alvor sit gennembrud i en novelle skrevet af Raymond Chandler. Her beskrev han, at en sand Gimlet består af halv gin, halv Rose’s Lime og så intet andet.

Opskriften har dog udviklet sig lidt over tid, og inden Chandler slog opskriften fast i sin Novelle, var drinken især udbredt blandt de engelske officerer, som efter sigende foretrak mere gin end limejuice i deres Gimlet.

Og sådan har du jo også mulighed for at justere din cocktail, så den passer lige nøjagtig til din smag.

En Gimlet er utrolig simpel, og består blot af disse 3 ingredienser:

 • 4 centiliter Gin
 • 4 centiliter Rose’s Lime
 • Is

Først fylder du et glas med isterninger, hvorefter du hælder både gin og limejuice i glasset. Hvis du har lyst, kan du altid pynte med en skive lime eller et sugerør, men ellers er du klar til at nyde den lækre cocktail.  

 

Tom Collins

Den sidste drink vi vil fortælle dig om i denne omgang, er den berygtede Tom Collins.

Hvorfor berygtet? Jo, i løbet af 1870’ernes New York opstod der en folkelig joke, som gik ud på at spørge hinanden, om de havde set Tom Collins.

Dillen spredte sig naturligvis også til barerne, hvor efterspørgslen på den mystiske Collins var høj. Derfor opfandt bartenderen Jerry Thomas cocktailen ”Tom Collins”, så de mange gæster rent faktisk kunne få hvad de efterspurgte.

Da de så ovenikøbet var vilde med den lækre gindrink, spredtes opskriften hurtigt og derfor kan du i dag nyde en forfriskende Tom Collins.

Alt hvad du skal bruge er:

 • 5 centiliter Gin
 • 2 spiseskeer citronsaft
 • 2 teskefulde flormelis
 • Danskvand
 • 1 skive af citron
 • 1 kvist rosmarin
 • Is

Fyld gin i en et højt glas og tilsæt citronsaft og flormelis. Sørg for at røre godt rundt så sukkeret bliver opløst. Herefter fylder du is i glasset og topper op med danskvand.

Som pynt kan du bruge citronskiven og rosmarinkvisten, som du kan tilsætte i glasset og ellers er det bare at nyde den frisklavede drink.

 
Og med disse 3 ginklassikere har du god mulighed for at variere din pallette af cocktails, både når du vil forkæle dig selv og dine gæster.

Rigtig god fornøjelse!Trustpilot ratings 4.6 Google ratings 4.6
Copyright © 2020 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna