Bitter

Bitter, eller bitter dram som det også omtales, er ikke den mest drukkede type alkohol. Hos Barlife finder du et stort udvalg af de klassiske mærker, og du kan læse mere om historien bag bitter lige her.

Indlæser...
Stigende orden
Side
 1. 12%
  Sevablødda Bitter m/gaveæske FL 50 62107 by BORNHOLMER color Sort
  Sevablødda Bitter m/gaveæske FL 50
  Tilbudspris 149,00 kr. Normalpris 169,00 kr.
 2. Angostura Aromatic Bitters Original FL 20 62030 by ANGOSTURA color Sort
  Angostura Aromatic Bitters Original FL 20
  128,00 kr.
 3. 10%
  Snaps Bornholm Gaveæske No.2 8 x 5cl 583001 by SNAPSBORNH color Sort
  Snaps Bornholm Gaveæske No.2 8 x 5cl
  Tilbudspris 224,10 kr. Normalpris 249,00 kr.
 4. Peychaud's Aromatic Cocktail Bitter FL 14,8 62137 by PEYCHAUDS color Sort
  Peychaud's Aromatic Cocktail Bitter FL 14,8
  105,00 kr.
 5. Angostura Aromatic Bitters Orange FL 10 62031 by ANGOSTURA color Sort
  Angostura Aromatic Bitters Orange FL 10
  120,00 kr.
 6. Amaro Averna Bitter FL 70 62025 by AMARO color Sort
  Amaro Averna Bitter FL 70
  128,00 kr.
 7. Becherovka Bitter* FL 100 62231 by BECHEROVKA color Sort
  Becherovka Bitter* FL 100
  215,00 kr.
 8. Valhalla Mjød "Glasflaske" FL 70 40030 by VALHALLA color Sort
  Valhalla Mjød "Glasflaske" FL 70
  99,00 kr.
 9. Campari Bitter FL 70 1007553 by CAMPARI color Sort
  Campari Bitter FL 70
  135,00 kr.
 10. Molbo Bitter FL 50 62095 by MOLBO color Sort
  Molbo Bitter FL 50
  139,00 kr.
 11. Dr. Nielsens Bitter Original FL 50 62126 by DRNIELSEN color Sort
  Dr. Nielsens Bitter Original FL 50
  95,00 kr.
 12. Fee Brothers Fee Foam
 FL 15 62247 by STREGA color Sort
  Fee Brothers Fee Foam FL 15
  171,00 kr.
 13. Angostura Cocoa Bitters 62067 by GAMMELOPLA color Sort
  Angostura Cocoa Bitters
  109,00 kr.
 14. Fee Brothers Rhubarb Bitter FL 15 62188 by FEEBROS color Sort
  Fee Brothers Rhubarb Bitter FL 15
  165,00 kr.
 15. Bornholmer Bitter FL 70 62106 by BORNHOLMER color Sort
  Bornholmer Bitter FL 70
  129,00 kr.
 16. Arnbitter Original FL 70 62012 by ARNBITTER color Sort
  Arnbitter Original FL 70
  198,00 kr.
 17. Amaro Ramazzotti Bitter FL 70 62093 by RAMAZZOTTI color Sort
  Amaro Ramazzotti Bitter FL 70
  179,00 kr.
 18. Marsala Lombardo Ambra Sweet FL 75 40050 by LOMBARDO color Sort
  Marsala Lombardo Ambra Sweet FL 75
  65,00 kr.
 19. Amaro di Angostura FL 70 62223 by ANGOSTURA color Sort
  Amaro di Angostura FL 70
  207,00 kr.
 20. Marsala Lombardo Ambra Dry FL 75 40049 by LOMBARDO color Sort
  Marsala Lombardo Ambra Dry FL 75
  73,00 kr.
Stigende orden
Side

Det har dog en historie, som går langt tilbage, og er en stor del af dansk tradition, når det kommer til alkohol. Bitter bliver som udgangspunkt taget som et shot til morgenmaden eller frokosten. Og engang forholdte det sig sådan, at en morgenbitter var med til at fjerne bitterheden om morgenen. Sådan har det i hvert fald været brugt i gamle dage. Bitter findes både i store og små flasker, så hvis du ikke er interesseret i store mængder, kan du altid købe en lille en bitter.

EN BITTER ER EN GAMMEL KLASSIKER

Det er dog ikke ensbetydende med, at der den dag i dag slet ikke er nogen, som drikker bitter, for det er der faktisk rigtig mange, der gør. På mange måder kan man sige, at det som en bitter gør, er at tage sig af den del af smagsløgene, som ikke normalt bliver så udfordret. Det gør den fordi, at en bitter har en bitter smag, som med et lidt moderne udtryk kan kaldes umami.

Umami er en meget udefinerbare smag, som de fleste rigtig godt kan lide, men ikke støder på så ofte. Det skyldes, at vi i denne del af verden er mere vant til de søde og de salte smage. Men er du til det bitre, ja så vil du bestemt også nyde en lækker bitter.

Og hvis det er tilfældet, så kan du bare gå i gang med at kigge på vores online hylder, som bugner af forskellige typer bitters. De mest kendte flasker bitter er uden tvivl Fernet Branca og Jægermeister. Jaegermeister er desuden den ene af to ingredienser i det populære Jägerbomb shot, hvor du skal bruge et Jägerbomb glas, Red Bull og så naturligvis Jægermeister.

Hvad er en bitter?

En bitter er en helt særlig spiritus, som er fremstillet på forskellige urter, og som også har fået tilsat urter under destilleringsprocessen. Det er nemlig disse urter og diverse krydderier, som er med til at give den helt rigtige bitre smag.

Du vil hurtigt føle, at den smag som trænger igennem denne spiritus både er gennemtrængende i smag og duft, og det er derfor en type spiritus, som har mere karakter end de fleste andre. Faktisk var det oprindeligt ikke sådan, at man nød en bitter, hvis man skulle have lidt godt til ganen. Derimod var en bitter noget, som blev brugt til medicinske omstændigheder, og er altså oprindeligt fremstillet til lægevidenskaben. Udover, at den dengang blev kendt for at være yderst opkvikkende, så mente man også, at den havde nogle gode effekter på kroppen. Det var dog ikke kun det fysiske, som en god bitter kunne gøre noget godt for, det var i lige så høj grad sindet og sjælen, som også kom mere i balance, og som blev gladere og lykkeligere, hvis man indtog lidt bittert. Det er da nok også netop disse egenskaber, som gør, at der den dag i dag stadig er mange, som vælger at indtage en bitter om morgenen. Simpelthen fordi de på den måde føler, at de bliver ekstra opkvikkede, og derudover også er yderst forfriskende.

”En Enkelt Bitter” er en af klassikerne ved morgenbordet, og den indtager ofte pladsen ved siden af Dr. Nielsen Bitter eller Molbo Bitter, som også er at finde på morgenbordet.

EN HEL- OG HALVBITTER

Ligesom det gælder for alle andre typer spiritus, så er der mange forskellige underkategorier, når det kommer til bitter. Der er nemlig både den bitter, som man kalder helbitter, og så er der den, som man kalder halvbitter. Den første, helbitter, er meget skarp i smagen, og det gør, at den har mere karakter og desuden er den meget intens i smagen. Det, som der derimod karakteriserer en halvbitter er, at den er mere sød, og langt mere fyldig og rund i dens smag.

Angostura Bitter

Nu vil vi præsentere dig for et lækkert og alligevel temmelig ukendt brand, som laver en rigtig god Bitter. ”Hvad er Angostura?”, tænker du måske, og hvor kan man købe Angostura Bitter henne? Ganske enkelt kan vi svare, at Angostura er et meget tropisk orienteret brand, med ophav fra Trinidad & Tobago hvilket også afspejles i de mere eksotiske smagstilsætninger de bruger. Du kan naturligvis foretage dit Angostura Bitter køb her hos os, hvor vi forhandler både deres Orange Bitter samt deres originale Bitter.

Hvis du godt kan lide at eksperimentere en smule med de udenlandske versioner, så kan vi også varmt anbefale dig at kigge i retning af italiensk Bitter, hvor vi har mange forskellige mærker og smagsvarianter. En af de helt klassiske italienske flasker er Amaro Montenegro Bitter, som byder på en traditionel og autentisk smagsoplevelse, og som brander sig på, at du genkender den straks.

Den gode udenlandske bitter

Ligesom vi her i Danmark har nogle meget verdensberømte producenter af bitter, så findes der også et hav af udenlandske guldkorn. En af dem, du givetvis har hørt om, er tyske Campari Bitter, som er en sødere likøragtig bitter med romnoter og smag af lime, mandler og nelliker. En anden tysk Bitter favorit i Danmark er Underberg, som du drikker i små shotflasker på 2 cl. Du kan også købe en stor flaske Underberg, men denne går under navnet Brasilberg Bitter. En af de stærkeste varianter vi har på lager, er den tyske Nordsøolie Bitter Ratzeputz, som har en alkoholprocent på hele 58%. En gammel medicin som gjorde maven stærk, i hvert fald hvis vi skal tage 1800-tallets lægers ord for gode varer.

Af lækre frugtige varianter, kan du finde flere mærker, som producerer Mandel Bitter, Grapes Bitter, Lemon Bitter og endda Melon Bitter. Så du har altså en stor mængde af forskellige Bitter, som du kan vælge imellem, og som kan give dig nogle andre smagsindtryk, end du sikkert er vant til.

Vi vil runde de udenlandske mærker af med lidt af en finsk viking, som går under navnet Valhalla Bitter. Den er tilsat traditionelle nordiske urter, hvilket også karakteriserer smagen, og du vil næsten kunne mærke, hvordan Odin og Thor bringer den nordiske mytologi i live inde i dit sind, når du drikker den.

Her hos BarLife kan du altid finde gode tilbud på Bitter, ligesom du også kan købe en masse andet sprut online. Det er ofte, at vi har populære mærker som Dr Nielsen Bitter på tilbud, og du kan naturligvis også finde et bredt udvalg af forskellige whisky mærker, rom, gin osv.

Men hvis du vil starte din dag på en god måde, så bør du næsten altid begynde med en Bitter. Dermed holder du også doktoren for døren.

Rigtig god fornøjelse!

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna