Likør

Likør er uundværligt

Hvis man har bøger med drinksopskrifter, og har bladret lidt i dem, så vil man hurtigt finde ud af, at der bruges likør i mange drinks og cocktails. Likør findes i mange forskellige udgaver med hver deres smag. Det laves på stort set alle frugter og bær. I enhver god bar eller hjemmebar, er et stort udvalg af likør et must. Det gode er, at de har lang holdbarhed, selv efter åbning. Se vores store udvalg, og bliv inspireret her

Faldende orden
Side
 1. Richland Georgia Rum FL 75
  Richland Georgia Rum FL 75
  749,00 kr
  Quickview
 2. Georgia Moon "Corn Whiskey" FL 75
  Georgia Moon "Corn Whiskey" FL 75
  239,00 kr
  Quickview
 3. Georgia Moon "Peach" FL 75
  Georgia Moon "Peach" FL 75
  239,00 kr
  Quickview
 4. Bommerlunder Gold FL 70
  Bommerlunder Gold FL 70
  159,00 kr
  Quickview
 5. Raki Yeni FL 70
  Raki Yeni FL 70
  229,00 kr
  Quickview
 6. Bols Liqueur Honey / Honning FL 50
  Bols Liqueur Honey / Honning FL 50
  129,00 kr
  Quickview
 7. Giffard Liqueur Blue Curacao FL 70
  Giffard Liqueur Blue Curacao FL 70
  189,00 kr
  Quickview
 8. Drambuie Original Whisky Liqueur* FL 100
  Drambuie Original Whisky Liqueur* FL 100
  339,00 kr
  Quickview
 9. Pernod Liqueur de Anise* FL 100
  Pernod Liqueur de Anise* FL 100
  279,00 kr
  Quickview
 10. Bols Liqueur Creme de Bananes FL 70
  Bols Liqueur Creme de Bananes FL 70
  159,00 kr
  Quickview
Faldende orden
Side

Likør giver dine drinks et twist

At have styr på sit alkohol og sit tilbehør bag en bar er alfa omega, hvis man ønsker at blive en god bartender. Likør er for mange en udfordring, da det sjældent ryger med i indkøbskurven, når der skal handles ind til fest. Det er dog skam, for det kan virkelig være med at løfte cocktails. Det bruges også meget, hvis man ønsker at give en klassisk drink et twist. Det kan være lidt kedeligt at servere de samme cocktails og blot følge de klassiske opskrifter. Der findes flere tusinde likører på markedet, så det er bestemt muligt at finde en, der kan give det twist, du søger. Likør laves ved at trække smag fra forskellige frugter, nødder eller bær. Det sker ved at lægge ingredienserne i alkohol og lade det trække. Når det har trukket skal det filtreres, før det hældes på flaske.

Stærk eller mild likør

Der er stor forskel på, hvor stærk likør er. Det samme gælder sødmen i dem. Nogle typer af frugter og bær, har så meget frugtsukker i sig, at de automatisk bliver søde. Sukkeret bliver opløst af alkoholen, når det ligger og trækker. En af de mest kendte likører på markedet er Aperol, Cointreau og Galliano. Aperol bliver brugt i den kendte drink Aperol Spritz. Det er lavet på appelsin og rabarber, som er de fremtrædende smage. Det blandes med prosecco og danskvand, for at lave den klassiske Aperol Spritz. Cointreau er ligeledes lavet på appelsin. Nærmere bestemt bruges der appelsinskaller i processen. Cointreau kan drikkes rent, men bruges også i et hav af drinks og cocktails. Det er eksempelvis bruges Cointreau i både margarita og cosmopolitan. Cointreau har en alkoholprocent på 40, og derfor i den stærke ende. Cointreau er en triple sec, og fik sit navn, fordi den er destilleret tre gange.

Copyright © 2019 Barlife Aps