Shakere

En cocktail shaker er et uundværligt redskab, når du skal lave en lækker cocktail. ”Shaken, not stirred” er nok det mest ikoniske James Bond citat. Spørgsmålet er så, om der overhovedet er en bemærkelsesværdig forskel på, om du omryster din cocktail, eller blot omrører den. Og JA! Der er forskel.

Når du ønsker at mixe flere ingredienser sammen, infiltrerer de forskellige komponenter sig bedre i hinanden, end hvis de blot omrøres.

Omryster du din cocktail med is, vil omrystningsprocessen gøre din cocktail køligere, end når den omrøres.

Og smagen på din cocktail vil være mere fuldendt, når ingredienserne rystes sammen kontra når de omrøres.

Derfor synes vi helt klart, at du skal anvende en cocktailshaker, når du vil forkæle dine gæster med lækre drinks. Læs mere om shakere her 

Indlæser...
Faldende orden
Side
 1. AG Cocktail Shaker Guld - Urban bar UB4053
  AG Cocktail Shaker Guld - Urban bar
  849,00 kr
 2. Boston Shaker Bund Ginza Rose Guld - Urban bar UB3946RG
  Boston Shaker Bund Ginza Rose Guld - Urban bar
  219,00 kr
 3. Boston Shaker Bund Ginza guld - Urban bar UB3947G
  Boston Shaker Bund Ginza guld - Urban bar
  189,00 kr
 4. Boston shaker Rød - rustfrit stål (850 ml) 805-3
  Boston shaker Rød - rustfrit stål (850 ml)
  179,00 kr
 5. Boston shaker Blå - rustfrit stål (850 ml) 805-6
  Boston shaker Blå - rustfrit stål (850 ml)
  179,00 kr
 6. Guld Shaker 2 delt. 14379
  Guld Shaker 2 delt.
  849,00 kr
 7. Boston Shaker Bund Ginza Guld - Urban bar UB3946G
  Boston Shaker Bund Ginza Guld - Urban bar
  209,00 kr
 8. Rocket Cocktail Shaker 500ml 20961-40098
  Rocket Cocktail Shaker 500ml
  399,00 kr
 9. Barsæt 3 dele messingfarvet 233021LV
  Barsæt 3 dele messingfarvet
  499,00 kr
Faldende orden
Side

Cocktailshakerens historie

Cocktailshakerens oprindelse kan spores langt tilbage i historien. Faktisk er der fundet tegn på, at man allerede 7000 år f.Kr. benyttede teknikken med en lukket beholder til at blande ingredienser med hinanden. Sporene leder tilbage til Mexico og Sydamerika, men også tilbage til det gamle Egypten, som også brugte cocktailshakerprincippet til at blande krydderier ind i gæret korn, for at gøre det mere spiseligt.

Omkring midten af det 19. århundrede var cocktailshakeren som vi kender den i dag, i fuldt brug rundt om i verden, og den blev opfundet af en krovært, som brugte to beholdere, til at hælde drinks frem og tilbage mellem hinanden, indtil han opdagede, at åbningen på den ene beholder var en anelse smallere end på den anden. Han valgte dernæst at sætte de 2 beholdere sammen og kunne nu ryste ingredienserne sammen, til hvad der efter sigende skulle have været lidt af et show.

Hurtigt blev designet af shakeren forbedret og omkring år 1880, blev den integrerede si tilføjet til shakerkonceptet.

Op gennem 1920’erne blev cocktailshakeren produceret i mange forskellige forme og designs, og shakeren blev fremstillet som et symbol på det sofistikerede gode liv. I jazzklubberne blev cocktailshaker tricks og drikke ritualer en lige så vigtig del af jazzalderen, som at lære de sidste nye dansetrin, så cocktailkulturen blomstrede i den grad op fra 1920’ernes USA.

Da USA i 1941 meldte sig ind i 2. verdenskrig, blev hele cocktailshakeræraen sat under et gevaldigt pres. Alle ikke-essentielle måder at bruge metaller på, skulle nemlig omdirigeres til krigsbrug, hvilket betød at de firmaer og de materialer som førhen stod for produktionen af cocktailshakers nu i stedet skulle producere krigsudstyr.

I begyndelsen af 1950’erne fik cocktailshakeren dog en smule mere genrejsning, da soldaterne tilbagevendte fra krigen og blev en del af det populære barmiljø igen. Dog fik shakeren konkurrence i slutningen af 1950’erne, af batteridrevne blendere, som renoverede hele kulturen af at blande forskellige ingredienser.

          

De 3 primære typer af cocktailshakere   

Overordnet set findes der tre forskellige typer af shakere, som du kan tilføje som bar tilbehør til din bar.

 • Boston shaker
 • Cobblershaker (Manhattan shaker)
 • French shaker

For at klæde dig på til at kunne beslutte, hvilken drink shaker du skal vælge, vil vi her give dig en beskrivelse af de 3 forskellige typer og deres egenskaber. For når du skal udvælge din drinks shaker, er det nemlig ikke helt ligegyldigt, hvordan den er designet.

 

Boston Shaker

En Boston Shaker består af 2 dele, hvor den ene del er lavet af metal, mens den anden er af glas.

Uanset om den er varm eller kold, kan du altid forholdsvist nemt skille delene fra hinanden, da glas og metal i sammenhæng ikke påvirkes særligt af temperaturskift. Når du skal skille delene fra hinanden, vrider du blot glasset og shakeren. Skulle de alligevel være svære at få fra hinanden, kan du evt. støde metaldelen mod en hård overflade, mens du vrider i delene.

En anden fordel ved Boston Cocktail Shakeren er at glasset er transparant, hvilket betyder, at du kan se farven på den drink du er i færd med at kreere, og hvis den skal have en særlig konsistens, er det nemmere at vurdere, hvornår den er færdigrystet.

Har du lyst til at eksperimentere med flair-bartending, som de fleste kender ved at bartenderen jonglere rundt med shaker og flasker, så er der i bunden af Boston Shakeren indbygget lidt ekstra vægt, så denne altid vil komme ned første, når shakeren flyver rundt bag bardisken.     

Dog kan Boston Shakeren virke en anelse stor, og har du ikke de største hænder, kan den muligvis være lidt svær at håndtere.       

 

French Shaker

I den franske shaker (French Shaker) har du en cocktailshaker som minder ufattelig meget om Boston Shakeren. Forskellen er blot at begge delene er lavet af metal, hvilket betyder at nogle af de fordele, som hører til Boston Shakeren ikke på tilsvarende vis opfyldes med French Shakeren.

Til gengæld kan du finde den franske shaker helt op til 90 cl, som er rigtig smart, hvis nu du skal servere den samme cocktail til flere personer på en gang.    

           

Cobbler Shakeren

Cobbler Shakeren adskiller sig fra de 2 andre shakere, ved at bestå af 3 dele. En shaker, et låg og en si.

Det gode ved denne type shaker er, at den er nem at styre samtidig med at den integrerede si tilmed gør den nem at hælde fra.

Dog har Cobbler Shakeren tendens til at ”gro fast”, da alle delene oftest laves i aluminium og dermed reagerer på samme måde, når shakeren udsættes for temperaturskifte. Den danner nemt et undertryk når den udsættes for kulde, hvilket kan gøre det vanskeligt at skille den fra hinanden igen.

 

Hvad skal du vælge?

Vi vil ikke fremhæve den ene type af shaker frem for en anden, da det ligesom med alt andet her i verden er meget individuelt, hvad der foretrækkes.

Boston Shakeren er nok den mest udbredte type shaker til drinks og den kan klart anbefales. Men som vi også beskriver, er der fordele ved alle 3 typer shakere, så hvis du virkelig vil finde frem til, hvilken slags shaker du synes er den bedste cocktail shaker, så må anbefalingen herfra lyde på, at du forsøger dig med alle 3 typer shakere.

Du finder her hos BarLife et stort udvalg af diverse cocktail mixer, som alle udgør en essentiel del over den liste af ting til baren, som du simpelthen må anskaffe. Hvad enten om det er udstyr til din hjemmebar eller til den professionelle bar, så har vi her alle typer af shaker til cocktail, som du kunne have brug for.     

 

Få inspiration til cocktails med et samlet sæt

Er du interesseret i at anskaffe dig alt udstyret til at lave din cocktail på en gang, kan vi varmt anbefale dig at kigge i retning af de samlede cocktail sæt, som vi her hos BarLife forhandler. Med det samlede shaker sæt følger både shakeren, låget, centilitermål, istang og meget mere. Ved køb af et samlet cocktail shaker sæt er du garanteret at alle delene matcher hinanden, hvilket blot gør oplevelsen endnu mere ekstravagant, når du serverer cocktails for dine gæster.

Især er vores Boston Shaker sæt yderst populært, og indeholder alt hvad du behøver til dit bartender sæt.

Er du til det mere pompøse guldbelagte drinkssæt, så vil du finde stor glæde i vores Guld Boston Cocktail Shaker Sæt der indeholder en guldbelagt Boston drink mixer, som er den perfekte shaker til alkohol, en guldbelagt cocktail si, en guldbelagt jigger samt en guldbelagt barske.

Så er du på udkig efter et samlet shakersæt, så er du mere end velkommen til at søge inspiration her hos BarLife.

 

Brug din cocktailshaker når du muddler

Selvom den primære funktion med en shaker til drink er, som navnet antyder; at shake ingredienser sammen, kan du sagtens bruge din shaker til andre ting. F.eks. er den ideel til at muddle i, hvis du skal støde forskellige ingredienser sammen. Normalvis vil muddler man i et glas, men er disse ikke solide nok, kan du undgå at ødelægge dem, ved at bruge din mere robuste cocktailshaker.

Med andre ord findes der kun gode grunde til, hvorfor du skal anskaffe dig en cocktailshaker hurtigst muligt. Hos BarLife kan du altid søge inspiration, finde tilbud og se et stort udvalg af forskellige slags shakere.

Rigtig god fornøjelse!       

Copyright © 2020 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna