Skænkepropper

Når du skal skænke alkohol op, går det naturligvis ikke, at du hælder direkte fra flasken og proportionere efter øjemål. Skal du lave cocktails eller på anden vis hælde en bestemt mængde alkohol op, så er en skænkeprop din bedste ven.

Du bør altid have skænkeprop eller hældetud på samtlige af de flasker, du bruger i din bar – uanset om det er i hjemmebaren eller i en professionel bar. En skænkeprop måler 2 cl meget nøjagtigt, som i langt de fleste tilfælde er den mængde alkohol, som de fleste cocktails baseres på.

Det er også ganske almindeligt at anvende en skænkeprop til vin, som også kan betegnes som en hældeprop. Med en vin skænkeprop er tanken dog mere, at du undgår at spilde dråber, når du trækker vinflasken væk fra glasset, efter at du har skænket.

 Læs mere om de forskellige propper her, så du vælger den rette. Læs mere her 

Indlæser...
Filtrer
Stigende orden
Side
 1. 48%
  SALE
  Skænkeprop Rustfrit Stål BTBL3041P
  Skænkeprop Rustfrit Stål
  Tilbudspris 14,94 kr Normalpris 29,00 kr
 2. Chrome Skænkeprop - Tom Dyer BTBL3515PTD
  Chrome Skænkeprop - Tom Dyer
  29,00 kr
 3. Sort Skænkeprop Plast BTBL3060BP
  Sort Skænkeprop Plast
  15,00 kr
 4. Kobber Medium Flow Skænkeprop BTBL3039P
  Kobber Medium Flow Skænkeprop
  35,00 kr
 5. 51%
  SALE
  Collarless Quick Skænkeprop - 25ML BTBL3697
  Collarless Quick Skænkeprop - 25ML
  Tilbudspris 19,00 kr Normalpris 39,00 kr
 6. Skænkeprop - Flip Tud 5315
  Skænkeprop - Flip Tud
  25,00 kr
 7. Rød Skænkeprop Plast BTBL3060AP
  Rød Skænkeprop Plast
  19,00 kr
 8. Fastflow Skænkeprop Rustfrit Stål BTBL3040P
  Fastflow Skænkeprop Rustfrit Stål
  29,00 kr
 9. Skænkeprop hætte 12 stk. BTBL3061
  Skænkeprop hætte 12 stk.
  75,00 kr
 10. Cap-On Skænkeprop 12 stk. BTBL3062
  Cap-On Skænkeprop 12 stk.
  39,00 kr
 11. 51%
  SALE
  Collarless Quick Skænkeprop - 50ML BTBL3699
  Collarless Quick Skænkeprop - 50ML
  Tilbudspris 19,00 kr Normalpris 39,00 kr
 12. 40%
  SALE
  Posi-pour skænkeprop 3 cl. ass 21-2030
  Posi-pour skænkeprop 3 cl. ass
  Tilbudspris 59,00 kr Normalpris 99,00 kr
 13. Velox skænkeprop 2 cl. Aut. 10-08-01-20
  Velox skænkeprop 2 cl. Aut.
  149,00 kr
 14. Skænkeprop propper 3 liters - Pk 10 BTBL3550FP
  Skænkeprop propper 3 liters - Pk 10
  129,00 kr
 15. 50%
  SALE
  Aquaflow Skænkeprop - 35ML* BTBL3048
  Aquaflow Skænkeprop - 35ML*
  Tilbudspris 69,00 kr Normalpris 139,00 kr
 16. 50%
  SALE
  Aquaflow Skænkeprop - 50ML* BTBL3049
  Aquaflow Skænkeprop - 50ML*
  Tilbudspris 69,00 kr Normalpris 139,00 kr
 17. 5 stk pakninger til skænkeproper 106
  5 stk pakninger til skænkeproper
  59,00 kr
 18. Skænkeprop Blød - Blå 8492
  Skænkeprop Blød - Blå
  15,00 kr
 19. Martello vinprop 4 stk. sort 251300LV
  Martello vinprop 4 stk. sort
  89,00 kr
 20. Antik Kobber Freeflow skænkeprop 18068
  Antik Kobber Freeflow skænkeprop
  75,00 kr
Stigende orden
Side

FIND DEN RETTE SKÆNKEPROP

Det er markant nemmere at hælde alkohol med en skænkeprop til spiritus, og det giver bare bedre drinks. Samtidig ser det enormt professionelt og lækkert ud, når du bruger dem. Vi forhandler mange forskellige skænkepropper, som kan være med til at peppe din bar op.

Hos Barlife finder du mange forskellige former for skænkepropper til spiritus. Materialerne, gennemløbshastighed og farver har alt sammen noget at sige, når du skal vælge din skænkeprop - eller hældetud, som de kaldes i daglig tale. 

Det er også vigtigt, at din spiritus flaske og din skænkeprop passer sammen størrelsesmæssigt på flaskens hals. Mange flasker har en næsten identisk diameter i halsåbningen, men der kan være forskel, hvis du skal bruge en hældetud på en 1,5L eller 3L eller større spiritusflaske.

En skænkeprop er let at bruge, og nem at montere og afmontere. I bunden sidder en gummi eller silikoneprop, som er konisk udformet med lameller. Proppen presses ned i flaskehalsen, indtil det ikke er muligt at presse flere lameller ned.

Når du vælger en skænkeprop, skal du være sikker på, at flaskens åbning ikke er større, end den største lamel. Omvendt må flaskens åbning heller ikke være mindre, end den mindste lamel. For at få et eksklusivt udtryk, kan man vælge at købe sine skænkepropper i aluminiums eller rustfrit stål. Det ser flot ud, når alle flasker, har den samme hældetud monteret.

Det er ikke unormalt at en 2 cl skænkeprop er med tæller indbygget. Således samler skænkeproppen altså 2 cl alkohol i en beholder, inden den frigiver den videre over i glasset. Denne type skænkeprop anvendes også til snaps, whisky og andre typer spiritus. Vil du servere et shot er en skænkeprop med dosering også relevant. I det hele taget er skænkeproppen bare vigtigt at have til dine flasker i baren, uanset om det er en hjemmebar eller en professionel bar.  

 

FREE FLOW SKÆNKEPROP

Når du bruger en skænkeprop på dine flasker, flyder alkoholen direkte igennem. Der skal lidt mere øvelse til, for at lave præcise cocktails, end hvis du bruger en dispenser.

Der er dog en metode, man kan bruge, hvis ens øjemål ikke er godt nok. Alle skænkepropper har en bestemt gennemløbshastighed.   Gennemløbshastighed betyder den hastighed, det tager for 1 cl, at blive hældt ud af skænkeproppen.

Diameteren i en skænkeprop, er afgørende for, hvor meget væske der kan komme igennem på et sekund. De fleste skænkepropper har en gennemløbshastighed på 1-2 cl pr. sekund. Det kommer lidt an på, hvilken væske der er i den flaske, som du hælder fra.  

Er det en meget tyktflydende sirup, løber der en mindre mængde igennem, end hvis det er almindeligt vand. Det er en god tommelfingerregel, som giver dig et praj om, hvor meget alkohol du hælder i dine drinks.  

   

HOLD ORDEN I BAREN MED SKÆNKEPROPPER

Skænkepropper kan man vælge i mange forskellige farver, materialer og størrelser. Du kan altså få en skænkeprop til 4 cl, en skænkeprop til 5 cl eller en skænkeprop på 6 cl alt efter hvilket behov du har.

Der findes udgaver af skænkeprop i plastik, aluminium, rustfrit stål eller du kan sågar få en skænkeprop i sølv og guld.

Det brede udvalg skyldes for det første, at det skal være muligt for dig at vælge lige nøjagtig den farve, som matcher dine præferencer bedst og som samtidig passer ind i baren.

Det er heller ikke unormalt at bartendere bruger skænkepropper i farver til at holde styr på hvilken væske, der er i flaskerne. Især med hjemmelavet sirupper, hvor der ikke er en etikette på flasken, kan det være smart at markere flasken på denne måde.

Alle vores skænkepropper tåler en tur i opvaskemaskinen, så rengøringen er hurtigt klaret. Efter lang tids brug kan det ske, at gummiproppen bliver utæt. Skulle det ske, er det muligt at købe gummipropperne særskilt. Det gælder til de modeller, som ikke er lavet af plastik.

To gode råd til at få en skænkeprop til at holde længe er: Forsøg at undgå, at vrikke for meget med proppen, når den sættes i og tages ud af en flaske. Pres og hiv i en lige linje fra flaskehalsen. Undlad at lægge din hældetud i direkte sollys eller et meget tørt og varmt sted, da det kan mørne gummiet.

 

Skænkeprop til vin

Indenfor vinverdenen er det også ganske normalt at bruge en skænkeprop til vin. En sådan kan også beskrives som en hældeprop eller en vinhælder og under alle omstændigheder, tjener den et meget praktisk formål. I forbindelse med grand cru stilen, findes der også forskellige variationer af en grand cru skænkeprop, som er ideel til når du skænker vin.

Vi forhandler bl.a. vinåbnere mm. fra Laguiole, som også hører under serien af grand cru.

Mærket Vinology er kendt for at lave nok den bedste og flotteste vin skænkeprop på markedet. Proppen er designet som et hjortehoved med et flot gevir, som virkelig dekorerer vinflasken.

Bruger du en skænkeprop til rødvin i kork, får du en mere camoufleret prop, som på en anden måde går mere i et med vinflasken. Denne type skænkeprop passer perfekt, hvis du ønsker et mere afdæmpet look, når du vil servere vin for dine gæster.

En skænkeprop med iltning er en nødvendighed, når du vil anvende den på vin, så vinen kan udfolde sig på den bedste måde, og fremtone dens bedste sider og kvaliteter når du skal drikke den.

 

Køb din skænkeprop her hos BarLife, hvor vores store sortiment rammer enhver smag. På den måde sikrer du dig altid den bedste kvalitet på de cocktails, som du skal lave for dine gæster. Føl dig velkommen og lad dig endelig inspirere af vores udvalg, så din bar kan blive toptunet.

Rigtig god fornøjelse!      

 

Trustpilot ratings 4.6 Google ratings 4.6
Copyright © 2020 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna