Skænkepropper

Brug en skænkeprop til din flaske

Skal du skænke alkohol, går det naturligvis ikke, at du skænker det direkte fra flasken. Du bør altid have skænkeprop eller hældetud på samtlige af de flasker, du bruger i din bar – uanset om det er i hjemmebaren eller i en professionel bar. Læs mere om de forskellige propper her, så du vælger den rette. Læs mere her 

Indlæser...
Faldende orden
Side
 1. Skænkeflaske tud - Ryd BTBL3322C
  Skænkeflaske tud - Ryd
  49,00 kr
 2. SKÆNKEPROP M/KORK STANDARD 2017127
  SKÆNKEPROP M/KORK STANDARD
  19,00 kr
 3. Martello vinprop 4 stk. sort 251300LV
  Martello vinprop 4 stk. sort
  99,95 kr
 4. Sikker Skænkeprop - 50 ML* Blå BTBL3026
  Sikker Skænkeprop - 50 ML* Blå
  99,00 kr
 5. Sikker Skænkeprop - 35 ML* Klar BTBL3028
  Sikker Skænkeprop - 35 ML* Klar
  99,00 kr
 6. Aquaflow Skænkeprop - 25ML* BTBL3047
  Aquaflow Skænkeprop - 25ML*
  139,00 kr
 7. Aquaflow Skænkeprop - 50ML* BTBL3049
  Aquaflow Skænkeprop - 50ML*
  139,00 kr
 8. Pakning til Skænkepropper 1,5l (5stk) 3555P
  Pakning til Skænkepropper 1,5l (5stk)
  89,00 kr
 9. Hjort Flaske Stopper 21675-41224
  Hjort Flaske Stopper
  385,00 kr
 10. Heste flaske stopper og hælder fra Vinology BS/HORSE
  Heste flaske stopper og hælder fra Vinology
  209,00 kr
Faldende orden
Side

Det er markant nemmere at hælde med en skænkeprop, det giver bedre drinks, og så ser det lækkert ud, når man bruger dem. Vi forhandler mange forskellige skænkepropper, som kan være med til, at peppe din bar op.

Find den rette skænkeprop

Hos Barlife finder du mange forskellige former for skænkepropper. Materialerne, gennemløbshastighed og farver har alt sammen noget at sige, når du skal vælge din skænkeprop - eller hældetud, som de kaldes i daglig tale. Det er også vigtigt, at ens skænkeprop passer til størrelsen på flaskens hals. Mange flasker har en næsten identisk diameter i halsåbningen, men der kan være forskel, hvis man skal bruge en hældetud på en 1,5L eller 3L eller større spiritusflaske. En skænkeprop er let at bruge, og nem at montere og afmontere. I bunden sidder en gummi eller silikoneprop. Proppen er konisk udformet med lameller. Proppen presses ned i flaskehalsen, indtil at det ikke er muligt, at presse flere lameller ned. Når du vælger en skænkeprop, skal du være sikker på, at flaskens åbning ikke er større, end den største lamel. Omvendt må flaskens åbning heller ikke være mindre, end den mindste lamel. For at få et eksklusivt udtryk, kan man vælge at købe sine skænkepropper i aluminiums eller rustfrit stål. Det ser flot ud, når alle flasker, har den samme hældetud monteret.

Free flow skænkeprop

Når man bruger bruger en skænkeprop på sine flasker, flyder alkoholen direkte igennem. Der skal lidt mere øvelse til, for at lave præcise cocktails, end hvis man bruger en spritdispenser. Der er dog en metode, man kan bruge, hvis ens øjemål ikke er godt nok. Alle skænkepropper har en bestemt gennemløbshastighed. Gennemløbshastighed betyder den hastighed, det tager for 1 cl, at blive hældt ud af skænkeproppen. Diameteren i en skænkeprop, er afgørende for, meget væske der kan komme igennem på et sekund. De fleste skænkepropper har en gennemløbshastighed på 1-2 cl pr. sekund. Det kommer lidt an på, hvilken væske der er i den flaske, som du hælder fra. Er det en meget tyktflydende sirup, løber der en mindre mængde igennem, end hvis det er almindeligt vand. Det er en god tommelfingerregel, som giver dig et praj om, hvor meget alkohol du hælder i dine drinks.
 

Hold orden i baren med skænkepropper

Skænkepropper kan man vælge i mange forskellige farver og materialer. Der findes udgaver i plastik, aluminium og rustfrit stål. Det skyldes for det første, at det skal være muligt at vælge sin yndlingsfarve, eller en farve, der passer ind i baren. Flere barer bruger også farverne til at holde styr, hvilken væske der er i flaskerne. Især med hjemmelavet sirupper, hvor der ikke er en etikette på flasken. Alle vores skænkepropper tåler en tur i opvaskemaskinen, så rengøringen er hurtigt klaret. Efter lang tids brug kan det ske, at gummiproppen bliver utæt. Skulle det ske, er det muligt at købe gummipropperne særskilt. Det gælder til de modeller, som ikke er lavet af plastik. To gode råd til at få en skænkeprop til at holde længe er: Forsøg at undgå, at vrikke for meget med proppen, når den sættes i og tages ud af en flaske. Pres og hiv i en lige linje fra flaskehalsen. Undlad at lægge din hældetud i direkte sollys eller et meget tørt og varmt sted. Det kan mørne gummiet.

Copyright © 2020 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna