Ginger beer

Ginger beer er over de senere år blevet utroligt populært.

Det er en forfriskende drik, som både kan drikkes som den er, eller som er fuldstændig fantastisk at blande i drinks.

Fælles for dem er, at de er meget forfriskende, og passer perfekt til de varme måneder. Du kan servere dem som de er eller bruge dem i drinks.

Køb din Ginger Beer her hos BarLife eller lad dig inspirere af vores store udvalg. Læs mere her

Indlæser...
Stigende orden
 1. Gosling Ginger Beer 33cl DS 65106 by GOSLINGS color Sort
  Gosling Ginger Beer 33cl DS
  19,00 kr.
 2. Fever-Tree Ginger Beer 50cl 65164 by FEVERTREE color Sort
  Fever-Tree Ginger Beer 50cl
  29,00 kr.
 3. Goldberg Intense Ginger Beer FL 20 75014BS by BF20 color Sort
  Goldberg Intense Ginger Beer FL 20
  19,00 kr.
 4. J. Gasco Ginger Beer 20cl 65130 by JGASCO color Sort
  J. Gasco Ginger Beer 20cl
  14,00 kr.
 5. Thomas Henry Ginger Beer 20cl 65064 by THOMASHENR color Sort
  Thomas Henry Ginger Beer 20cl
  19,00 kr.
Stigende orden

SERVER EN ISKOLD GINGER BEER

Ingefærøl har sit udspring helt tilbage til 1800-tallet i Skotland. Man ønskede at lave en eksotisk drik, som kunne nydes i stedet for øl, som dengang var meget populær.

I 1800-tallet blev der importeret mange forskellige eksotiske frugter og krydderier fra Fjernøsten. Frugterne og krydderierne gav inspiration til at lave forskellige nye drikke. Under gæringen udviklede ingredienserne naturligt kulsyre, og det gav et uventet, men friskt resultat.

Ginger beer blev dengang serveret alene, med garnish af citrusfrugter. Det gør den stadig i stor stil, og ofte fyldes et glas med isterninger. Fordi den er så frisk, og samtidigt serveres på is, er ingefærøl et populært valg hen over sommeren.

Ønsker dine gæster et alternativ til øl, så sørg for at have et udvalg i din bar. De findes med forskellige smagsnuancer, men ingefær er altid hovedingrediensen. Server altid i store flotte glas med god plads til isterninger.


GINGER ALE VS GINGER BEER

Måske har du både hørt om Ginger Ale og Ginger Beer, men hvad er forskellen egentlig på disse to? Helt basalt så kommer Ginger Beer fra England og Ginger Ale fra USA. Ginger Beer er en anelse mere krydret i smagen og har en lidt mere markant duft af frisk ingefær, hvor Ginger Ale er produceret som en klassisk sodavand.

Det betyder også at mange foretrækker at drikke Ginger Beer som den er, eller selvfølgelig bruge den til nogle klassiske drinks, som f.eks. dark n’ stormy.

Helt lavpraktisk så er forskellen i produktionen på Ginger Beer og Ginger Ale, at Ginger Ale er danskvand tilsat ingefærsmag, mens Ginger Beer har været igennem den klassiske gæringsproces, som det kendes fra øl.

Smagsmæssigt minder de 2 drikke en del om hinanden, men der er nogle nuancemæssige forskelle på de to drikke.


Skal Ginger Beer nydes rent?

Ginger Beer kan serveres og nydes på mange forskellige måder, så er det helt op til dig at finde ud af, hvilken der er din foretrukne.
Den krydrede og friske drik kan nydes for sig selv, hvor den ofte serveres i et glas fyldt med isterninger og gerne toppet med et par både fra en citrusfrugt.
Selvom navnet antyder, at Ginger Beer bør indeholde alkohol, så hører det sig dog sjældenhederne til. Traditionelt set blev den produceret som en ingefærøl, men i dag produceres den typisk uden tilsat alkohol, hvorfor Ginger Beer er et perfekt alkoholfrit alternativ og er derfor ideel at bruge i mocktails.
Derudover kan du selvfølgelig anvende Ginger Beer som mixer i et væld af forskellige drinks og cocktails. Den friske smag af ingefær er perfekt i samspil med eksempelvis rom eller gin.


DRINKS MED GINGER BEER

Der findes nogle vaskeægte klassikere når det gælder drink med Ginger Beer. Den ene er en Dark ´n Stormy som primært består af Ginger Beer og Rom. Den anden er en Moscow Mule som primært består af vodka og Ginger Beer. Disse er 2 meget populære Ginger Beer cocktails, og er du på udkig efter en Ginger Beer drink opskrift, så vil vi komme med vores bud på de to drinks her.


DARK 'N STORMY

Til denne drink skal du bruge følgende:

 • 5 cl mørk rom
 • 1 limefrugt (både 1 cl saft herfra og en skive til pynt)
 • 2 dl Ginger Beer
 • Is

Du blander rommen og saften fra limefrugten i et glas med isterninger og rører rundt. Herefter topper du glasset med Ginger Beer og er ellers klar til at nyde en lækker kølig cocktail.


MOSCOW MULE

Til en Moscow Mule skal du bruge følgende:

 • 6 cl vodka
 • 2 limefrugter (saften fra den ene og skær den anden i både)
 • 2 dl Ginger Beer
 • Ingefær til pynt
 • Isterninger

Vodka, limesaften og isterninger kommes i en shaker og rysten godt sammen. Herefter hælder du den omrystede væske over i 2 glas med is, hvorefter du topper glassene op ned Ginger Beer og pyntes med lime og ingefær.


GINGER ROBERTS

Denne gin-betonede cocktail kaldes også for en Gin Gin Mule og består således af Gin med Ginger Beer. For at lave en klassisk Ginger Roberts skal du bruge følgende:

 • 4 cl gin
 • 2 cl limesaft
 • 1 cl sukkersirup
 • 10 cl Ginger Beer
 • Mynte til pynt
 • Isterninger

Først fylder du et højt glas med isterninger hvorefter du tilsætter gin. Nu kommer du både limesaften og siruppen i glasset og topper til sidst med Ginger Beer. Du kan evt. pynte med myntebladene og er nu klar til at nyde en lækker forfriskende cocktail.


Grape Ginger Mule

En forfriskende fortolkning af Moscow Mule, hvori der er tilført den skønne smag af grapefrugt. For at lave den friske grapefrugt udgave af Moscow Mule, skal du bruge følgende:

 • 5 cl vodka
 • 1,5 dl Ginger Beer
 • Saften fra en halv limefrugt
 • Saften fra en hel grapefrugt
 • Isterninger

Start med at presse saften ud af lime- og grapefrugt. Tilføj dernæst alle dine ingredienser i et glas fyldt med isterninger og omrør med en cocktailske. Så er din drink klar til servering. Du kan eventuelt pynte værket med en skive lime- eller grapefrugt.


Ginger beer mocktails

Når der inviteres til fest, så er det altid en fordel, hvis man som minimum har et alkoholfrit alternativ at byde gæsterne på.

Det er god etikette i forhold til gæster, der er kørende i bil, men derudover også ideelt til gravide eller gæster, der bare helst vil undgå at blive ramt at tømmermændene dagen derpå.

Hvis der skal laves alkoholfrie cocktails i form af såkaldte mocktails, så er ginger beer en fantastisk ingrediens at bruge til formålet.

Et alkoholfrit alternativ kan selvfølgelig også være læskedrikke eller alkoholfri vin, men der er altså bare noget særligt over når der kredses om detaljerne i form af en skøn velsmagende mocktail. Især hvis mocktailen bliver serveret i et smukt cocktailglas, og måske ovenikøbet bliver pyntet med krydderurter, bær eller andet drinks garnish.

Dermed giver man gæsten en følelse af, at man har gjort sig umage med at forkæle og skabe den helt rette stemning uagtet om der er spiritus i cocktailen eller ej.

Ginger beer er som beskrevet et ideelt valg til mocktails. Den krydrede ingefær smag smager især dejligt i kombination med smagen af eksempelvis hyldeblomst, agurk, citrusfrugter eller bær. Som du kan fornemme, så er der utallige muligheder for, hvilke drinks du kan lave.

Hvis du ønsker at lave klassiske velkendte cocktails i alkoholfrie udgaver, så er det endvidere også en mulighed. Det kunne være en Virgin Mojito med ginger beer eller en Virgin Dark N’ Stormy for blot at nævne et par eksempler.


Ginger Virgin Mojito

Navnet afslører kort og godt, hvilken drink du har i vente. Nemlig en mocktail version af den populære Mojito. Denne udgave er derfor uden alkohol, men derimod eksempelvis tilført en dejlig smag af ingefær. I denne cocktail, har ginger beer blandt andet fået selskab af limesaft, rørsukker og en kvist mynte.

Denne forfriskende drink er selvfølgelig oplagt at nyde i solens stråler i de sommerlige måneder, men vi synes altså den er skøn at servere hele året rundt.

Udover drinkens skønne smag, så er det desuden en klar fordel, at mocktails ikke gør dig til ejeren af hovedpine eller andre tømmermænds lignende symptomer dagen derpå.


Du skal bruge følgende til din Virgin Mojito:

 • Isterninger
 • 2 spsk rørsukker
 • Safte fra en hel limefrugt
 • 10 cl ginger beer 
 • 1 kvist friske mynteblade til pynt 
 • Evt. en skive lime til pynt 


Sådan skal du gøre: 

 1. Tilføj rørsukker, mynteblade og limesaft til dit glas.
 2. Brug din muddler til at mose ingredienser let sammen.
 3. Tilsæt dernæst isterninger til glasset. Dertil vil knust is være at anbefale i en Mojito. 
 4. Afslut hele herligheden ved at tilføje ginger beer.
 5. Pynt eventuelt drinken ved at placere en skive lime på glassets kant. 
 6. Klar til servering


POPULÆRE GINGER BEER BRANDS

Her hos BarLife finder du nogle af de allermest populære mærker indenfor Ginger Beers, hvilket bl.a. betyder at du i vores sortiment finder Gosling’s Ginger Beer, Fentimans Ginger Beer eller Naturfrisk Ginger Beer.

Goslings Ginger Beer er særligt populær at bruge til cocktails, og du kan endda også købe et decideret Gosling Dark ´N Stormy sæt, hvori du får alle de nødvendige ingredienser til at lave den lækre drink.

Vi har også den ikoniske Old Jamaica Ginger Beer, som virkelig også er en populær variant. Med en Jamaican Ginger Beer får du en enormt sprudlende drik, som både rummer styrken fra ingefær, men også en fantastisk sødme, som gør denne Ginger Beer enormt populær at nyde som den er.


SÅDAN LAVER DU DIN EGEN GINGER BEER

En af de mest populære måder at indtage ingefær på, er via denne læskende form kaldet for Ginger Beer. Der er blevet lavet forskningsforsøg som påpeger, at Ginger Beer faktisk har nogle positive indvirkninger på helbredet. Især hvis du laver din Ginger Beer fra bunden, så er det både en læskende fornøjelse, som du kan bruge til at blande i drinks samtidig med at ingefæren tjener dit helbred.

Måske husker du den store ingefærshotbølge som strømmede ind over landet, da ingefærens magiske helsekræfter begyndte at rygtedes ude i de danske kroge. Selvfølgelig er det nemmest at købe en af de mange lækre varianter, som allerede findes på markedet, men hvis du kunne tænke dig at lave din Ginger Beer selv, så giver vi dig her en lækker opskrift.


Alt hvad du skal bruge er:

 • 75 gram ingefær
 • 150 gram sukker
 • 3 liter vand
 • Og så en god portion tålmodighed!


INDEN DU RIGTIGT KAN GÅ I GANG…
Find et lille patentglas frem og riv ca. 25 gram ingefær heri. Tilsæt 1 spsk. sukker samt 1 dl vand og luk patentflasken til. Tilsæt 1 spsk. sukker og 1 dl vand hver dag, indtil indholdet i flasken begynder at boble. Når det sker, har du skabt en såkaldt ingefærstarter, som du skal bruge til at lave selve Ginger Beer.


SÅDAN LAVER DU GINGER BEER

 • Riv de resterende 50 gram ingefær ned i en gryde og hæld 1,5 liter vand i sammen med, hvorefter du bringer det i kog. Lad det simre i ca. 20 minutter for at trække mere smag ud af ingefæren. Find en skål frem samt en si, og si vandet fra gryden over i skålen.
  Tag omkring 125 gram sukker og rør det op i skålen, indtil det er fuldstændig opløst. Hæld derefter 1,5 liter koldt vand i for at nedkøle blandingen.
 • Når den rammer stuetemperatur, hælder du blandingen over i nogle større patentglas, hvor du også kommer ingefærstarteren fra tidligere i. Dæk glassene til med et viskestykke eller lignende.
 • Nu begynder fermenteringsprocessen, som gerne skal vare i 3 dage. Alt efter hvor varmt eller koldt du placerer beholderne, vil processen også gå hurtigere eller langsommere.
 • Når indholdet begynder at boble efter 3 dage, så skal du smage efter, for at vurdere om balancen mellem det syrlige og det søde, er som den skal være.
 • Find nu nogle mindre patentflasker frem, og si den fermenterede ingefærblanding herover i, hvorefter de skal stå i 2 dage ved stuetemperatur for at karbonere. Herefter sætter du dem blot på køl.
 • Der er nu blevet dannet kulsyre i flaskerne, og hvis du lader dem stå for længe, vil den indkapslede Ginger Beer fortsætte med denne proces, hvor også alkohol bliver dannet. Derfor skal du også være en smule forsigtig, når du åbner flaskerne, da indholdet godt kan reagere lidt kraftigt.

Men ellers skulle du gerne have lavet dig en lækker portion Ginger Beer, som du enten kan nyde ren eller forsøge at blande i en forfriskende cocktail.


SE VORES UDVALG LIGE HER

Helt kort, så er Ginger Beer ikke øl. Navnet antyder det, og det er også hovedårsagen til en smule forvirring omkring produktet. For at noget kan kaldes øl, skal det indeholde malt eller humle og gær og vand.

Ingefærøl indeholder ingen af de ovennævnte ingredienser på nær vand. Faktisk er det nærmere en cider, end det er en øl, og alkoholprocenten er også lavere.

I dag produceres Ginger Beer sjældent med alkohol og ligger typisk med en alkoholprocent mellem 0 - 4% hvilket er lavt i forhold til øl, men relativt højt indenfor cidere.

Den bruges i en række drinks og cocktails hvor den mest populære nok er Dark ’n’ Stormy. Den består af Ginger Beer og mørk rom, limesaft og lidt sukker og frisk ingefær. Det er en simpel drink, og det anbefales at bruge gode ingredienser.

Fever tree ginger beer er som skabt til en Dark ‘n’ Stormy. Fever Tree Ginger Beer indeholder ikke alkohol, men har en lang og blød eftersmag. Derfor passer Fever Tree Ginger Beer perfekt i den drink.

Uanset om du er til Ginger Beer på dåse eller på flaske, så har vi et stort udvalg af begge dele i vores sortiment.


Vi har både billig Ginger Beer og Ginger Beer som hører til den lidt dyrere prisklasse, men du gør klogt i løbende at holde øje med vores produkter, da vi hele tiden har Ginger Beer på tilbud. Dermed kan du altid gøre en god handel, når du køber din Ginger Beer her hos BarLife.

Rigtig god fornøjelse!

Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna