Tequila

Vi har vidst alle taget et tequila shot på et tidspunkt i vores liv, og måske har du endda gået skridtet videre og leget lidt med “Body-tequila”.

Tequila har i Danmark lidt under, at den kun hives frem til festerne som et middel til virkelig at blive stiv af.

Men det behøver faktisk ikke nødvendigvis at være sådan, og du kan finde en masse lækre premium flasker med tequila, som fortjener en helt anden tilgang.

I Mexico forholder de sig helt anderledes til deres nationaldrik, og hvis du udforsker drikken lidt, vil du opleve store smagsvariationer.

Er du interesseret i at udforske den mexicanske spiritus en anelse mere, kan du roligt læse med her. Læs mere her

Indlæser...
Stigende orden
Side
 1. Tapatio Tequila Anejo FL 50 53073
  Tapatio Tequila Anejo FL 50
  249,00 kr
 2. Corralejo Tequila Reposado FL 70 53035
  Corralejo Tequila Reposado FL 70
  286,00 kr
 3. Kah Tequila Anejo FL 70 53026
  Kah Tequila Anejo FL 70
  377,00 kr
 4. José Cuervo Tequila Especial Gold Reposado FL 70 53014
  José Cuervo Tequila Especial Gold Reposado FL 70
  209,00 kr
 5. José Cuervo Tequila Tradicional Gold Reposado FL 70 53016
  José Cuervo Tequila Tradicional Gold Reposado FL 70
  226,00 kr
 6. Fortaleza Tequila Blanco FL 70 53332
  Fortaleza Tequila Blanco FL 70
  543,00 kr
 7. Espolon Tequila Blanco FL 70 53104
  Espolon Tequila Blanco FL 70
  244,00 kr
 8. Espolon Tequila Reposado FL 70 53105
  Espolon Tequila Reposado FL 70
  261,00 kr
 9. Agavita Tequila Gold FL 70 53328
  Agavita Tequila Gold FL 70
  135,00 kr
 10. José Cuervo Tequila Tradicional Silver FL 70 53017
  José Cuervo Tequila Tradicional Silver FL 70
  226,00 kr
 11. Sauza Tequila Extra Gold FL 70 53002
  Sauza Tequila Extra Gold FL 70
  229,00 kr
 12. El Jimador Tequila Blanco FL 70 53065
  El Jimador Tequila Blanco FL 70
  199,00 kr
 13. AC/DC Thunderstruck Tequila Reposado FL 70 53331
  AC/DC Thunderstruck Tequila Reposado FL 70
  319,00 kr
 14. Mezcal Del Maguey Vida FL 70 53080
  Mezcal Del Maguey Vida FL 70
  449,00 kr
 15. Ocho Tequila Reposado FL 50 53052
  Ocho Tequila Reposado FL 50
  259,00 kr
 16. Calle 23 Tequila Blanco FL 70 53049
  Calle 23 Tequila Blanco FL 70
  309,00 kr
 17. Don Julio Tequila Reposado FL 70 53012
  Don Julio Tequila Reposado FL 70
  481,00 kr
 18. Herradura Tequila Reposado FL 70 53041
  Herradura Tequila Reposado FL 70
  339,00 kr
 19. Kah Tequila Reposado FL 70 53025
  Kah Tequila Reposado FL 70
  465,00 kr
 20. Mezcal Gusano Rojo FL 70 53022
  Mezcal Gusano Rojo FL 70
  236,00 kr
Stigende orden
Side

HISTORIEN BAG TEQUILA

De fleste ved, at tequila stammer fra Mexico, dog ved de færreste, hvordan det egentlig blev til, og hvem der opfandt det.

De første produktioner af den ikoniske drik, eller noget der minder om, blev til i det 16. århundrede. Det har fået sit navn, fordi de første versioner blev fremstillet i byen af samme navn.

Inden der blev produceret de tidlige versioner af tequila, havde aztekerne lavet drikke på agaveplanten. Denne drik blev kaldt Octil. Senere blev også denne drik forfinet, og i dag hedder det Pulgue. 

Forfinelsen af destilleringsmetoderne blev bragt til området, da de spanske erobrere kom til. De havde været vant til at lave brændevin, og de opdagede, at de kunne gære og destillere agaveplanten.

Det var ren og skær nød, der tvang erobrerne til at forsøge sig med agave. De havde ikke medbragt nok af deres eget brændevin.

Denne brændevin var forgangsløberen til det vi kalder sherry.



AGAVE ER HOVEDINGREDIENSEN I TEQUILA

Siden de første aztekere og spanske erobrere første gang gærede og destillerede agaveplanten, er der sket meget.

Tequila produceres ved at agaveplantens kerne bliver enten dampkogt eller varmet i lang tid, så den koger indvendigt. Når den er kogt og blød, presses den for saft.

Saften bliver samlet i store tanke, hvor den kan stå at gære. Efter gæringen destilleres saften.

Meget af den tequila som produceres i dag, bliver ikke lagret men ryger direkte på flaske og solgt. Denne type tequila hedder blanco

Reposado tequila er en lageret udgave, som typisk skal ligge i minimum 3 måneder og max 12 måneder. Denne er ganske populær i Mexico, og er den mest almindelige fadlagret udgave. Mange tror at den mere gyldne farve stammer til fadene, men ofte er det fordi der tilføjes farveekstrakt fra karamel.

DRINKS MED TEQUILA

De fleste vælger at drikke tequila som et shot, og det er også sådan, at det nydes i Mexico.

Herhjemme drikker vi det tit til fester i privaten eller på diskoteker for at blive fulde, mens de i Mexico nyder tequila og virkelig smager på den.

Det kan være stærkt at tage et shot, men heldigvis findes der også gode drinks med tequila. De mest populære drinks med tequila er Tequila Sunrise, Margarita og Tequila Slammer.

De to førstnævnte er ganske almindelige selskabelige cocktails bygget op om tequila, der ofte er at finde på diverse cocktailkort verden over.

Det er vigtigt at vælge den rigtige tequila til disse cocktails. Der skal helst bruges Blanco udgaver, da de fadlagret udgaver, ofte har en forkert smag.

Når der laves en tequila drink, er det derfor vigtigt at undersøge, hvilken type der skal bruges. Er du i meget festligt lag, er Slammers et festligt indslag.

Du blander Tequila sammen med lemon sodavand i et glas. Lige inden du drikker det, placeres håndfladen over glasset og det bankes ned i bordet, hvorefter du bunder glassets indhold.

Selvom det ikke er den mest anvendte spiritus til at lave en god cocktail på, så kan tequila virkelig spille på flere tangenter, hvilket blot giver endnu mere anledning til at omfavne vores mexicanske ven.

 

Stort udvalg af de mest berømte brands

Herhjemme er det især Sierra Tequila, som findes i spiritusreolen bagved kasseapparatet i supermarkederne, og det er ofte også den ikoniske flaske med det røde mexicanerhattelåg, som slæbes med til fest.

Men det er egentlig en skam, at tequila ikke bliver prioriteret højere, hvad angår at forsøge sig med andre flasker, for der findes virkelig mange varianter på markedet, som sagtens kan gå ind og udkonkurrere Sierra.

Brands som Corralejo, Jose Cuervo eller Casamigos laver alle tequila i høj kvalitet, som med stor sandsynlighed også vil bringe en smule mere nydelse til selskabet, når der er dømt fælles tequilaskål.

Her hos BarLife forhandler vi premium vodka, rom, whisky og naturligvis også et hav af gode tequilaer. Bl.a. kan du hos os finde den klassiske Patron Tequila Silver, som er blandt de første premium tequilaer, der er blevet skabt.  

En anden meget famøs flaske er Don Julio 1942 Tequila Anejo, som virkelig befinder sig i den høje ende af kvalitetsskalaen, og som prismæssigt også er en anelse dyrere, end de fleste tequilaer. Dog får du også en fantastisk tequila for pengene, og kunne du tænke dig at prøve kræfter med noget, som virkelig sparker benene væk under dig, er denne flaske et godt bud.

Vi kan også varmt anbefale dig 1800 Tequila Anejo, som er lagret på amerikanske bourbonfade. Denne har en smuk farve og en dejlig rund smag, som er udtryk for den rene blå agave tequilaen er destilleret på. I denne flaske får du også høj kvalitet, og vi har samtidig bevæget os et skridt ned af prisstigen.  

Du finder som sagt alle de gode tequilabrands hos os, og vi nævner i flæng: Azul, Espolon, Herradura, Sauza tequila gold, Avion tequila osv.

Hele det store udvalg af tequila, kan du købe online hos os, og du finder samtidig en masse gode tilbud på vores produkter.

 

Hvorfor salt og citron?

Ved du egentlig hvorfor vi slikker salt og bidder i en skive citron, når vi bunder et shot tequila? Det er en drukleg, som er blevet hængende.

På et tidspunkt var der en større international koncern, som introducerede en dårligt smagende tequila på det nordamerikanske marked. De formåede dog at skabe dette ritual, hvor folk hurtigt skulle drikke deres tequila og skylle efter med salt og citron. Denne blanding skulle så resultere i, at folk ikke lagde mærke til, hvor dårligt tequilaen rent faktisk smagte.

Nu er denne rutine en så inkorporeret del af det at drikke tequila, at der helt naturligt følger både citronskiver og breve med salt med, når du bestiller 10 tequilashots i baren.

 

Men husk på at skrønen om, at tequila blot er noget billigt sprittet sprøjt, ikke er rigtigt. Du kan få mange lækre kvalitetsflasker, som befinder sig i alle ender af prisspektret.

Du er mere end velkommen til at gå på opdagelse blandt vores store udvalg, så du kan komme i den helt rette mexicanske stemning, til næste gang du skal holde en stor tequila fest.

Rigtig god fornøjelse!   

Trustpilot ratings 4.6 Google ratings 4.6
Copyright © 2020 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna