Tequila

Tequila i alle afskygninger

Vi kender alle sammen tequila shots og “Body-tequila”. Spiritussen har lidt under, at den i Danmark, normalt kun bliver drukket som shots, når der rigtigt skal være fest. Herhjemme drikker vi primært den helt lyse af slagsen. I Mexico forholder de sig helt anderledes til deres nationaldrik, og hvis man udforsker drikken lidt, vil man opleve store smagsvariationer. Vil du udforske denne spiritus, kan du blive lidt klogere.

Læs mere her

Faldende orden
Side
  1. Patron Tequila Anejo FL 70
    Patron Tequila Anejo FL 70
    749,00 kr
    Quickview
  2. El Jimador Tequila Blanco FL 70
    El Jimador Tequila Blanco FL 70
    229,00 kr
    Quickview
  3. El Jimador Tequila Reposado FL 70
    El Jimador Tequila Reposado FL 70
    229,00 kr
    Quickview
  4. Mezcal Ilegal Joven FL 50
    Mezcal Ilegal Joven FL 50
    399,00 kr
    Quickview
  5. Mezcal Ilegal Reposado FL 50
    Mezcal Ilegal Reposado FL 50
    499,00 kr
    Quickview
  6. Mezcal Ilegal Anejo FL 50
    Mezcal Ilegal Anejo FL 50
    729,00 kr
    Quickview
  7. Don Jacinto Tequila Silver FL 70
    Don Jacinto Tequila Silver FL 70
    149,00 kr
    Quickview
  8. 1800 Tequila Anejo FL 70
    1800 Tequila Anejo FL 70
    389,00 kr
    Quickview
  9. Corralejo Tequila Anejo FL 70
    Corralejo Tequila Anejo FL 70
    369,00 kr
    Quickview
  10. Olmeca Tequila Altos Anejo FL 70
    Olmeca Tequila Altos Anejo FL 70
    399,00 kr
    Quickview
Faldende orden
Side

Historien bag Tequila

De fleste ved, at denne spiritus stammer fra Mexico. De færreste ved, hvordan det egentlig blev til og hvem der opfandt det. De første produktioner af den ikoniske drik, eller noget der minder om, blev til i det 16. århundrede. Det har fået sit navn, fordi de første versioner blev fremstillet i byen af samme navn. Inden der blev produceret de tidlige versioner af tequila, havde aztekerne lavet drikke på agaveplanten. Denne drik blev kaldt octil. Senere blev også denne drik forfinet, og i dag hedder det pulgue.  Forfinelsen af destilleringsmetoderne blev bragt til området, da de spanske erobrer kom til. De havde været vant til at lave brændevin, og de opdagede, at de kunne gære og destillere agaveplanten. Det var ren og skær nød, der tvang erobrerne til at forsøge sig med agave. De havde ikke medbagt nok af deres eget brændevin. Denne brændevin var forgangsløberen til det vi kalder sherry.

Agave er hovedingrediensen i tequila

Siden de første aztekere og spanske erobrere første gang gærede og destillerede agaveplanten er der sket mest. Drikken produceres ved at agaveplantens kerne bliver enten dampkogt eller varmet i lang tid, så den koger indvendigt. Når den er kogt og blød, presses den for saft. Saften bliver samlet i store tanke, hvor der får til at stå og gære. Efter gæringen destilleres det. Meget af det der produceres i dag, bliver ikke lageret, men ryger direkte på flaske og solgt. Denne type hedder blanco. Reposade er en lageret udgave. Denne type skal ligge i minimum 3 måneder og max 12 måneder. Denne er ganske populær i Mexico, og er den mest almindelige fadlagret udgave. Mange tror at den mere gyldne farve stammer til fadene, men ofte er det fordi der tilføjes farveekstrakt fra karamel.

Drinks med tequila

De fleste vælger at drikke det som shots, og det er også sådan, at det nydes i Mexico. Herhjemme drikkes det tit til fester eller på diskoteker for at blive fuld, mens det i Mexico nydes og smages på. Det kan være stærkt at tage et shot, men heldigvis findes der også gode drinks med tequila. De mest populære drinks med tequila er Tequila Sunrise, Margarita og Tequila Slammer. De to førstnævnte der selskabelige cocktails, der ofte er at finde på diverse cocktailkort verden over. Det er vigtigt at vælge den rigtige tequila til disse cocktails. Der skal helst bruges Blanco udgaver, da de fadlagret udgaver, ofte har en forkert smag. Når der laves drinks med tequila, er det derfor vigtigt, at undersøge, hvilken type der skal bruges. Er man i meget festligt lag, er Slammers et festligt indslag. Der blandes det sammen med lemon sodavand i et glas. Lige inden man drikker det, placeres håndfladen over glasset og det bankes ned i bordet.

Copyright © 2019 Barlife Aps