Link til e-mærke kontrol
0 Varer 0,00 DKK Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom.

Tilbage til forrige side

Portvin

Portvin

Den skønne portvin med den flotte røde farve og den søde fyldige smag er i mange år blevet nydt rundt omkring i hele verdenen for dens smukke og unikke udseende og den dejlige farve. Portvin bliver fremstillet af druer, som kommer fra et bestemt område i Portugal, og det er dermed dette land, som er ophavslandet for netop portvin. Det område, hvor portvinen fremstilles er faktisk det næstældste vinområde tæt på floden Douru i det nordlige del af landet. Man starter med at gære portvinen og når det er gjort er det tid til den næste proces. Den består i, at man tilsætter en neutral brændevin, som er en aguardente. Man vælger at tilsætte dette for, at man således kan transportere portvinen. For det er sådan, at selvom det er i Portugal, at portvin fremstilles så er det langt fra i dette område af verden, hvor vinen nydes i største grad. Det gælder nemlig, at det er England, som har det største indtag i hele verden af netop portvin. Idet gæringen så stopper, så vil man opleve hvordan gærcellerne de lige så stille dør, hvilket de altid gør når en gæring den stopper. Det man vælger at gøre det er, at man bevarer det restsukker, som vil være til stede efter denne gæring og efter at gærcellerne de er døde.

En portvin er skabt

Når så denne proces er gennemgået så vil selve portvinens grundelement være skabt. Det vil sige, at man derefter har en portvin, som både er sød og hed. Den grundportvin, som man står med på dette tidspunkt i processen den har en alkoholprocent på 19-20%. Det er således noget stærkere end en helt almindelig rødvin eller hvidvin, som normalt har en væsentlig lavere alkoholprocent. Med dens specifikke alkoholprocent kan den beskrives som hedvin, hvilket har en betydning i forhold til afgiftsbetegnelse. For har man en spiritus, eller en vin, som indeholder alkohol, så er man altid nødt til at underlægge den en afgiftsbetegnelse, hvilket altid er yderst nødvendigt. De fleste de vil uden tvivl forbinde portvin med den røde farve, og det gælder da også for de portvin, som du kan finde her på siden. Men det er dog ikke sådan, at en portvin nødvendigvis er rød for i nogle tilfælde kan den faktisk også være hvid, selvom der er mange, som ikke er klar over dette. Smagen, som er karakteristisk for portvin mener man meget ofte er sød, og det er da også det typiske. Men der er dog mange smage, i de mange forskellige slags portvin, som findes og man kan finde portvin, som har smag fra den helt søde ende til den meget mere tørre ende
 

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.

Der findes forskellige kvalitetsniveauer når det kommer til portvin ligesom det gælder alle andre produkter i denne verden. Og når man skal beskrive hvilken kvalitet en given portvin har, så beskriver man det normalt med bogstaver fra A til E. Deruodver er der også andre faktorer, som spiller ind når det kommer til at beskrive en portvins kvalitet. For det gælder også, at man skal tage de forskellige vejrforhold, tildelingen af produktiosnkvoten for det pågældende år og vingårdens forskellige traditioner ind i beregningen. Men alt dette gør, at man til sidst vil vide hvilken kvalitet den pågældende portvin har. Her på siden har vi forskellige typer portvin med mange forskellige slags kvaliteter.

En lagring spiller ind på portvin

I forhold til at finde ud af hvordan en portvin er så kan man kigge på den lagring, som er gældende for den pågældende portvin, for det er nemlig selve lagringen, som har meget at sige i denne henseende. For alt efter hvilken lagring der er tale om, kan man klassificere en portvin og nogle af de klassificeringer, som den kan få er bl.a. Vintage, lbv, colheita, ruby eller tawny er nogle af de lagringstyper, som kan være gældende for en pågældende portvin.