Link til e-mærke kontrol
0 Varer 0,00 DKK Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom.

Tilbage til forrige side

Dessertvin

Dessertvin

Den dag i dag er der mange, som helt automatisk finder kaffe og te frem når man efter en skøn middag, skal nyde en dejlig og hjemmelavet dessert. Og det giver da på mange måder også rigtig god mening, at man lige skal have en god kaffe til for eksempel en chokoladekage, en marzarintærte eller til muffins, men der er dog også mange andre typer drikkevarer, som man kan drikke i stedet. Blandt andet kan man vælge at drikke dessertvin, som der er mange, som kan lide, men ikke så mange som drikker. Er du ny inden for det at drikke dessertvin, så kan det være, at du lige skal kigge lidt mere grundigt efter på denne side for her har vi en lang række dessertvin, som vi kan tilbyde dig. Dem kan du så nyde alene når du sidder og spiser dessert eller du kan servere dem til dine gæster når de kommer på besøg.

Mange forskellige slags dessertvin

Det er ikke sådan, at der er én type dessertvin, som du altid serverer. Derimod er dessertvin en slags betegnelse for mange forskellige slags vin, som alle har det til fælles, at de er søde. For det, som man har brug for når man har nydt en skøn middag det er naturligvis en dejlig dessert og til denne dessert så er det oplagt at udvælge en helt bestemt dessertvin, som du kan købe og servere. En af dem, som du kan købe er for eksempel sherry, som er en klassisk dessertvin. En sherry kan betegnes som værende en hedvin, og oprindelsesstedet for denne slags dessertvin er den sydlige del af Spanien. Noget af det, som denne hedvin har til fælles med andre dessertvine det er, at man stopper gæringen når man tilsætter alkohol til vinen. Det vil sige, at man lader vinen gære og når man ikke ønsker, at en dessertvin skal gære mere, så hælder man alkohol i. Det er netop dette, som gør, at en hedvin både har en sødme, som er det man netop kan lide, hvis man kan lide dessertvin og desuden gør det, at alkoholprocenten for den pågældende vin er højere end ved en almindelig vin.
 
Sorter faldende

Tabel Liste

pr. side
Sorter faldende

Tabel Liste

pr. side
Men det er dog ikke sådan, at processen for produktion af dessertvin stopper her. For det er snarere sådan, at man lagrer sherry på nogle egetrædsfade, men det som er specielt ved dette er, at man kun fylder dem ⅘ dele op med vin, hvorfor der altså er forholdsvis meget luft da de ikke bliver fyldt helt op med vin. Det er med til at skabe det man kalder flor og det er noget af det, som er med til at give denne type dessertvin personlighed og netop denne proces er med til at beskytte dessertvinen således, at der ikke kommer luft over vinen, hvilket er meget vigtigt.
 
En anden og meget populær dessertvin er Madeira og det er en vin, som man har lavet i mange århundreder, faktisk helt tilbage siden 1600-tallet. Og man har altid brugt en fremstillingsmetode, som er helt speciel, nemlig den såkaldte ‘Estufagem’’. Det var sådan, at for mange år siden, der kom de druer, som man bruge til denne dessertvin fra andre og langt mindre landsbyer, som kom langt væk fra selve hovedbyen Funchal. Det var kun muligt at transportere de pågældende druer over øen fuld af vulkaner om foråret, så man måtte vente dertil. Der er således her tale om en dessertvin, som i den grad gennemgår lidt af hvert således, at den ender på bordet.
 
En anden meget typisk dessertvin er portvinen, som med sin røde farve og sin høje alkoholprocent har en gennemtrængende personlighed, som altid vinder over andre typer vin.