Link til e-mærke kontrol
0 Varer 0,00 DKK Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom.

Tilbage til forrige side

Cherry

Prøv den lækre hedvin sherry

At nyde en god hedvin er noget, som de fleste kan lide. I mange tilfælde gør den meget søde smag, at man sjældent kan drikke så mange glas, men det kan være en skøn digestif at slutte en god middag af på. Sherry er væsentligt tykkere i konsistensen og sødere i smagen end den klassiske hvid- eller rødvin. Desuden er dens farve væsentligt mere rød end hvad man finder hos en helt almindelig rødvin.


Det særlige ved sherry er, at den fremstilles i forskellige byer i den sydlige del af Spanien. Der er således tale om en hedvin, som stammer fra Spanien og som derfor er et udtryk for de traditioner, som er herskende her. Der er noget meget særligt ved sherry som er, at de egetræsfade sherryen lagres på ikke fyldes helt op. Når man laver andre typer alkohol vil man stort set altid fylde fadene helt op således, at der ikke er noget luft, hvilket kan gøre dårlige ting for smagen. Men det er dog helt anderledes når det kommer til sherry. For det faktum, at man kun fylder egetræsfadene ¾ op gør, at der bliver dannet et lag af et fast, skummet produkt, som lægger sig over sherryen således, at sherryen ikke er i direkte kontakt med ilten, der er i den tomme del af egetræsfadet. Dette materiale som dannes tager noget af sherryens sødme og gør, at smagen bliver så karakteristisk og lækker.


Sherry er for det meste en vin, som man nyder til desserten, hvilket er det mest udbredte når det kommer til hedvine. Grunden til dette er, at der er tale om en vin, som er væsentligt sødere end andre vine og derfor passer den godt til den søde dessert. Der findes dog også nogle typer sherry, som ikke er helt så søde, og som derfor passer lige så godt til lækker tapas så som oliven og nødder. Den mest udbredte type sherry her i landet er dog den søde, som de fleste da også kendetegner med sherry.


Her på siden finder du forskellige typer sherry. Blandt andet kan du finde Don Guido, som er en rigtig god sherry, der er lagret på Pedro Ximénez-druer og som stammer fra Spanien, præcis som en sherry bør gør. Flasken indeholder 37,5 cl og den har en alkoholprocent på 18%. Det særlige ved denne sherry er, at før druerne er begyndt at lagre har de fået lov til at tørre under solen i 15 dage. Dernæst foregår der en presning og så skal de modnes. Denne modningsproces tager rigtig lang tid da det kan tage op til 20 år. At tage en smag af denne sherry vil gøre, at smage så som både rosin og figen kommer frem. Denne sherry er meget sød og har slet ikke den surhed, som man af og til kan opleve.

 

Under denne kategori her på siden finder du også den danske kirsebærvin Kijafa. Det er nogle helt særlige kirsebær, som bliver brugt til at lave denne vin og de er med til at give den en rigtig god og sød smag. Du vil opleve, at eftersmagen af denne sherry er meget lang, så det vil sige, at enhver tår trækker lang tid ud. Du vil både opleve smage af mandel og frugt når du tager en smag af den.


Den særlige form for sherry cream sherry er noget, som er kendt for at være en blanding af forskellige andre sherryvine. For den består nemlig både af Fino, af Oloroso, af lidt Pedro Ximenez og af lidt fino. En af de cream sherryer du finder på siden har en karamelliseret smag, som du vil nyde hvis du er til de sødere hedvine.

Sorter faldende

Tabel Liste

pr. side
Sorter faldende

Tabel Liste

pr. side