Gryder og pander til den professionelle eller i privaten
Gryder til alle situationer
Skal der kokkereres i køkkenet, så er det nødvendigt med gode gryder. Gryder er ikke bare gryder. Størrelsen, belægningen og materialet har alt sammen noget at sige. I vores sortiment har vi et bredt udvalg i høj kvalitet. Er du i tvivl om, hvilken type du skal bruge, så kan du blive klogere ved at trykke her Læs mere her

Gryder i mange størrelser
Det er ikke på grund af udseendet, at gryder findes i et hav af forskellige størrelser. Hvad den skal bruges til, er afgørende for, hvilken størrelse man skal vælge. Det er derfor en god ide, at have flere forskellige modeller i sit køkken. En kasserolle er typisk en mindre model, som er ideel til at koge æg eller lave en sauce i. Den er nemt at håndtere og flyttet til og fra varmen. Det er smart under omrøring af saucer, som ikke tåler for høj varme. En mellem til stor størrelse er ofte på 3-5 liter. Det er en alsidig gryde, som er god til grønsager, kartofler eller en bolognese. I disse gryder er velegnet til kogning og ikke kraftig omrøring. Det skyldes at fladen er for stor, så det er svært at få rørt det hele på en gang.
Grydesæt
Udover de små og mellemstore gryder, så er det vigtigt med en stor model i sit køkken. Den største model vi forhandler er på 10 liter. Det lyder måske af meget, men den er suveræn til at lave suppe, store kødretter eller til at koge pasta i. Det er rart at kunne lave en stor portion suppe, så man senere kan dele det op og lægge nogle poser i fryseren. En god tommelfingerregel lyder, at der skal bruges 1 liter vand til 100 gram pasta, når det skal koges. Mindre kan måske gøre det, men en stor gryde sikrer, at vandet ikke så let koger over. Vi forhandler flere grydesæt, som indeholder forskellige størrelser. Med et grydesæt er får du de nødvendige modeller til de fleste situationer i køkkenet. Vælger du at købe grydesæt, sparer du ofte penge, i forhold til at købe dem hver for sig.
Rette materiale til gryden
Der er stor forskel på, hvilket materiale man vælger til gryderne. De typiske materialer er aluminium, stål og kobber. De har alle forskellige styrker og svagheder. Vælger du kobber som materiale, skal du være opmærksom på, hvilken bund gryden har. Skal de bruges på en induktionskogeplade, er det nødvendigt at de har en magnetisk bund. Kobber er en rigtig god varmeleder, og kobbergryder anses for at være dem, “rigtige” kokke anvender. Stålgryder er meget slidstærke og de kan tåle en tur i opvaskemaskinen. Derfor er det ofte stålgryder der bruges i dagligdagen. Ud over at de er meget slidstærke, så tåler de at komme indi ovnen.