Vakuummaskiner
Vakuummaskine - et must i køkkenet
En vakuummaskine kan bruges til en lang række ting i køkkenet. Hvad enten det er privat eller i et kommercielt køkken. Den er ideel at bruge, hvis man vil lave sous vide, eller skal fryse kød. Vores sortiment indeholder mange forskellige modeller, så du kan med sikkerhed finde en, der passer til dine behov. For at finde den rette, skal du først overveje dine behov. Læs mere om hvad du kan bruge en vakuumpakker til ved at trykke her

Det kan du bruge en vakuumpakker til
En af de helt store fordele ved en vakuumpakker er, at fødevarer kan holde sig friske i meget længere tid. Finder du eksemplvis et godt tilbud på grøntsager eller kød, så kan du, med en vakuummaskine, sørge for at holdbarheden øges. Derved undgår man unødvendigt madspild. Som privatperson kan man derfor sagtens vælge at købe stort ind, når man ser et godt tilbud på grøntsager. Bliver grøntsager vakuumpakket, kan de holde sig omkring 5 uger mere end grøntsager, der ikke er pakket på den måde. Det skyldes, at en vakuumpakker fjerner alt luft og dermed også ild fra posen. Uden ilt, eller meget lidt ilt, går forrådnelsesprocessen meget langsommere. Det samme gør sig gældende for kød, der er vakuumpakket. Har man købt grøntsager, kan det være en idé, at pakke forskellige grøntsager sammen i portionspakker, når de er skåret ud. Derved kan man hurtigt finde en pose frem, der passer til sine retter.
Vakuummaskine til sous vide
Har man først prøvet kød, der er tilberedt i en sous vide, er det svært at gå tilbage til en normal tilberedning. Kød der er tilberedt i en sous vide, får lige præcis den ønskede temperatur hele vejen gennem kødet. Når man vil tilberede kød på den måde, er det vigtigt, at posen med kødet er helt tømt for luft og ilt. Det er ikke kun oksekød, som kan tilberedes sådan, også kyllingekød og fisk kan tilberedes i en sous vide. Når kødet har ligget i en sous vide og opnået den rette temperatur, skal det blot svitses af på en varm pande, så man får en lækker stegeskorpe. Vil man tilføre sit kød smag, kan man gøre det direkte i vakuumposen inden den lægges i sin vakuumpakker.
Vil du servere perfekt stegt kød, så kan du finde din nye Sous Vide lige her.
Vakuumposer til vakuumpakker
Når man anvender en vakuumpakker, er det vigtigt, at der bruges de rigtige vakuumposer. Man kan i nødstilfælde bruge almindelige poser. Det er dog vigtigt, at man sikrer sig, at posen kan holde til op til 100 grader. Nogle plastikposer afgiver forskellige stoffer, når de bliver varmet op, og derfor skal de ikke anvendes til sous vide. Alle vakuumposer i vores sortiment er beregnet til sous vide. De fås i forskellige størrelser og det er vigtigt, at man finder de størrelser, der passer til ens vakuummaskine. Hvilken størrelse vakuumpose, der kan anvendes står på alle maskinerne.