Stentøjs Serien

Intet skriger autentisk charme mere end flot stentøj.

Vores stentøj serie er en samling af tallerkener, krus, kander og skåle i flotte farver og størrelser.

Stentøj er en retro kollektion, der aldrig går rigtigt af mode. Med denne serie er du garanteret altid at præsentere dine måltider på en velfungerende og attraktiv måde.

I vores sortiment finder du et bredt udvalg af forskellige stel i stentøj, så du kan helt sikkert finde lige den tallerken eller skål, som du står og mangler.

Vil du læse mere om stentøj og hvordan det bliver lavet? Så kan du læse mere her.

Indlæser...
Stigende orden
Side
 1. Tallerken 22 cm - Blå stentøj 5010955 by stentøj color Blå
  Tallerken 22 cm - Blå stentøj
  63,00 kr.
 2. Tallerken 27 cm - Blå stentøj 5010956 by stentøj color Blå
  Tallerken 27 cm - Blå stentøj
  79,00 kr.
 3. Skål ø 12,5cm - Sandfarvet Stentøj 5011000 by stentøj color Sort
  Skål ø 12,5cm - Sandfarvet Stentøj
  35,00 kr.
 4. Brun stentøjs kop 10,5 cm ø 5010900 by stentøj color Brun
  Brun stentøjs kop 10,5 cm ø
  45,00 kr.
 5. DIPSKÅL KONISK 10 X 4,5 CM GRØN/BRUN STENTØJ 5010920 by stentøj color Brun
  DIPSKÅL KONISK 10 X 4,5 CM GRØN/BRUN STENTØJ
  47,00 kr.
 6. Tallerken 19cm - Sandfarvet Stentøj 5010992 by stentøj color Sort
  Tallerken 19cm - Sandfarvet Stentøj
  50,00 kr.
 7. Kop 10,5cm ø - Blå stentøj 5010950 by stentøj color Blå
  Kop 10,5cm ø - Blå stentøj
  39,00 kr.
 8. Tallerken 27cm - Sandfarvet Stentøj 5010994 by stentøj color Sort
  Tallerken 27cm - Sandfarvet Stentøj
  72,00 kr.
 9. Skål ø 11,5cm - Blå Stentøj 5010960 by stentøj color Blå
  Skål ø 11,5cm - Blå Stentøj
  57,00 kr.
 10. Skål ø 14,5cm - Sandfarvet Stentøj 5011001 by stentøj color Sort
  Skål ø 14,5cm - Sandfarvet Stentøj
  38,00 kr.
 11. Krus uden hank Ø 10 cm - Sandfarvet Stentøj 5010990 by stentøj color Sort
  Krus uden hank Ø 10 cm - Sandfarvet Stentøj
  35,00 kr.
 12. Skål ø 14,5cm - Brun Stentøj 5010914 by stentøj color Brun
  Skål ø 14,5cm - Brun Stentøj
  60,00 kr.
 13. Tallerken 22cm - Sandfarvet Stentøj 5010993 by stentøj color Sort
  Tallerken 22cm - Sandfarvet Stentøj
  50,00 kr.
 14. Krus uden hank 10cm ø - Blå Stentøj 5010951 by stentøj color Blå
  Krus uden hank 10cm ø - Blå Stentøj
  50,00 kr.
 15. Skål ø 14,5cm - Blå Stentøj 5010962 by stentøj color Blå
  Skål ø 14,5cm - Blå Stentøj
  51,00 kr.
Stigende orden
Side

BRING VARME OG AUTENTISK CHARME IND I HJEMMET

Der er en grund til stentøj aldrig går af moden. Stentøj kan ændre hele følelsen af et bord og give masser af liv til borddækningen. Udover at være uendeligt charmerende på bordet er stentøj også perfekt til at præsentere ens mad på. I dag finder man stentøj rundt omkring på landets restauranter og caféer, hvor der bliver blandet både nye og gamle stilarter - så endelig ikke smid dit gamle stentøj ud, det kan nemt kombineres med nye tendenser.

En stentøj tallerken har sådan set en udstråling, som keramik tallerkner har. Og i nogle tilfælde er det mere en pyntegenstand end et praktisk redskab. Det er selvfølgelig op til dig at vurdere, hvordan du ønsker at bruge dem. Vi kan bare fortælle at tallerkener i stentøj er meget robuste, da materialet samt metoden de bliver fremstillet på, gør dem meget mere hårdføre end almindeligt porcelæn.

Det samme gør sig gældende for krus i stentøj, som også ses mere og mere på de danske caféer. Stentøjskrus er fremstillet efter samme princip som stentøjs tallerkner, så de er også utroligt hårdføre.

Hvis du gerne vil have et gennemført tema, så har vores stentøjsserie flere forskellige sæt. Eller hvis vi skal holde os i samme bolgade som porcelæn stel, kan vi vel egentlig sige, at vi sælger forskellige stentøj stel.

I et sæt kan du både få tallerkner, krus, kander og skåle. Farverne varierer mellem blå, brun og hvid. Dermed kan du virkelig skabe en fantastisk smuk borddækning, hvor delene matcher hinanden.

HVAD ER STENTØJ?

Stentøj er ler, der er brændt og modnet ved omkring 1200-1300 grader.

Der kan altså her snakkes om menneskelavet sten, da normalt lertøj er brændt ved meget lavere temperaturer.

Stentøj går mere end 2000 år tilbage f.Kr. og var et alternativt til bronze i Kina. Siden kom trenden til Japan, og de revolutionerede, hvordan stentøj kunne bruges.

Stentøj kom relativt sent til Vesten, men har i dag en fremtræden plads på både kunstscenen og i hjemmet.

Bl.a. er det franske brand Le Creuset virkelig populært. De producerer ikke blot almindeligt service men også gryder, pander og meget mere.

Rygtet siger, at hvis du taber en kop eller tallerken fra en pæn højde ned på køkkengulvet, så er det køkkengulvet der får bulen.

Af danske mærker er Bitz blevet meget populært. En af årsagerne er naturligvis kendskabet til manden bag disse produkter, samtidig med at stentøj fra Bitz er let tilgængeligt.

Stellet er mangfoldigt og ligetil, og så er det virkelig nogle praktiske middagstallerkner, da størrelsen på dem er lidt udover det sædvanlige.

Er stentøj pengene værd?

Hvis vi bare skal svare uden at tage de nuancerede briller på, så er det et rødglødende ja. Alt efter hvilket mærke du går efter, er der naturligvis også forskel på prisen. Det er dermed ikke alle stentøjstallerkner, hvor du skal betale 400 kroner stykket.

Her hos os koster en tallerken op til 65 kroner, hvilket jo er i den mere overkommelige ende af prisskalaen.

Selvfølgelig er det ikke decideret en billig tallerken. Og det er da svært at få stentøj i samme prisklasse, som hvis du køber billige tallerkner fra Bilka eller Ikea, som koster 5 kroner. Men som sagt er stentøj keramik, der produceres på en helt anden måde end porcelæn. En keramik tallerken har en anden kvalitet, og derfor får du også bare noget andet for pengene.

Udtryksmæssigt vil den også fremstå mere rustik, solid og tung. Hvis ikke du er til den stilart, bør du måske kigge dig om efter nogle andre tallerkner på markedet. Hos BarLife finder du et stort udvalg af tallerkner, hvor du altid kan søge inspiration.

Stentøj tallerkner er trods deres solide holdbarhed, måske ikke lige tallerkenen du dækker op med, hvis du ved, det bliver en abefest. Så vil det nok i højere grad være de billige tallerkener, som er gode at tage i brug.

Så for at svare på spørgsmålet endnu engang forbliver vores svar – ja. Dog kommer det også en smule an på konteksten, men som udgangspunkt er stentøj altid pengene værd.

Skal vi komme med en lækker anbefaling, så vil det være at bruge din stentøjstallerken som sushi tallerken. Det bliver pludselig en helt anden oplevelse, fordi selve anretningen og fremvisningen bliver mere kompakt.

Der vil samtidig være god plads til det tilhørende tilbehør som wasabi, soya, ingefær mm. I øvrigt så er stentøjstallerknen jo en gammel japansk tradition. Hvilken bedre måde findes der at hylde de japanske traditioner på, end ved at dyrke de gamle japanske keramiske samt kulinariske rødder.

Altid gode tilbud hos BarLife

Vi kan rigtig godt lide en god handel her hos BarLife, og det vil vi heller ikke snyde dig for. Derfor har vi ofte tallerkener på tilbud. Så finder du pludselig stellet, du bare må eje, så hold hellere øje. Vi sætter nemlig løbende vores produkter ned. Et tilbud kunne jo blive begyndelsen på din samling af dit nye tallerken sæt. Og pludselig hører stentøjstallerknen også under kategorien af billig tallerkner.

Hvis du står og mangler andre praktiske redskaber til køkkenet, så har vi også et stort udvalg af køkkenudstyr. Det kunne også være, at du gerne ville have noget flot bestik til din stentøj. Her har vi også et stort udvalg af lækre kvalitetsprodukter.

Uanset hvad du er på udkig efter, så finder du det her hos BarLife. Så du er altid mere end velkommen til at udforske vores store univers af barudstyr og udstyr til køkkenet.

Rigtig god fornøjelse!

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna