Indlæser...

Hvordan fremstilles rom?

Det kræver en masse forskellige remedier, og ofte mange års ventetid, før det endelige produkt kan smages.

Først skal sukkerrøren vokse til korrekt størrelse. Herefter høstes de, og lægges i store kar, hvor de koges ind med vand.

Efter mange timers indkogning bliver det hele til en melasse. Det er en klistret og meget sød sirup. Denne melasse bliver herefter destilleret, og den rå væske er nu færdig.

Den rå rom indeholder typisk mellem 60% og 90% alkohol, så den er for stærk til at drikke, og samtidigt er der ingen finesse i smagen. Romens smag og karakter udvikler sig under lagringsprocessen.

Lagringsprocessen varer normalt op til 10 år. Enhver kan se forskel på lys og mørk rom, men det fleste tror, at romen mister farven på grund af en filtreringsproces.

Det simple svar er, at den lyse rom lagres i ståltanke, mens den mørke bliver lageret i træfade, hvor det optager farve.  

Please, mind that only logged in users can submit questions
Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.7
Copyright © 2015-2021 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna