Sendes til:

Dansk E-mærket webshop / Fragt kun 45,- / Fri fragt ved køb over 599,- / Dag-til-dag levering / 14 dages returret

Dansk E-mærket webshop / Fragt kun 45,-

- Skift
Cognacglas - lækre glas til din cognac - gode priser og hurtig levering
0 0,00 DKK
Kurv

Din indkøbskurv er tom.

Tilbage til forrige side

Cognacglas

Hvis en cognac rigtigt skal nydes, så skal det gøres af rigtige cognacglas, som både er lavet præcist til den væske, og som får den gyldne farve til at skinne igennem.

Er du noget af en connoisseur når det kommer til gyldne drikke med en høj alkoholprocent så vil du uden tvivl kende til glæderne af en spiritus som cognac. Og hvis du i sandhed er en rigtig kender af denne driks glæder og dejlige smag, så vil du formentligt også have nogle glas, som du netop har købt med det formål. 

Læs mere ↓

Sorter faldende

Tabel Liste

Side:
  1. 1
  2. 2
pr. side
Sorter faldende

Tabel Liste

Side:
  1. 1
  2. 2
pr. side

Duften af noget eksklusivt

At du med lige præcis disse glas skal nyde den dejlige alkohol med den gyldne farve, som i sig selv ser så smuk ud, at man nærmest får slukket tørsten ved bare at kigge på den, er især tilfældet hvis drikken er at finde i et glas, som yder drikken retfærdighed. Hvis man er på udkig efter netop sådanne cognacglas vil man højst sandsynligt kunne finde nogle glas, som finder i ens svar her på Barlife.

Det kan være, at man er lidt eksklusiv af natur og i det tilfælde vil man elske de smukke krystal glas, som man finder på siden og som kan findes i mange forskellige varianter. Mange af de glas, som man finder på siden kan også bruges til andre væsker, men som udgangspunkt er de udviklet til netop cognac, hvorfor det primært bør være denne drik, som man vælger at nyde i glassene.

At se på de glassene, som findes på Barlife siden vil hurtigt give en et indtryk af, at der er en helt bestemt æstetik forbundet med netop denne form for glas. Og det vigtigste ord når man skal beskrive denne æstetik det er eksklusivitet. For der er intet andet glas, som er beregnet til alkoholiske drikke, som er så eksklusivt som netop et cognacglas. Det skulle lige være et champagneglas, men alligevel er eksklusiviteten ved de to forskellige slags glas meget forskellig. Begge former for alkoholdige væsker kommer også fra nærliggende geografiske områder, nemlig i de franske sletter.

For en rigtig cognac, skal, før den kan kaldes en cognac, netop være fra det område i Frankrig, som hedder Cognac. Hvis ikke en alkohol er der fra kan man slet og ret ikke kalde den for cognac, og så vil det være en helt almindelig brandy. Og også til sådan en slags drik kan man bruge cognacglas, men de er dog bedst til den helt ægte gyldne drik, som lever op til de krav, der er ved en rigtig cognac.

Noget andet, som er kendetegnende for en rigtig cognac er, at drikken i to år har gæret i franske egetræstønder. Hvis ikke dette kriterium er opfyldt kan man heller ikke kalde en brandy for en cognac. Men hvis man dog har lykkes med at købe en rigtig cognac så bør man også nyde dette ved at gøre det i rigtige glas, som vil få væsken til at smage endnu bedre.

Et glas med tumlingeform

Hvis man ikke er så meget til det eksklusive kan man også vælge en anden type cognacglas, som for eksempel kan være det såkaldte ’rocker’ glas. Dette glas er kendetegnet ved, at det helt selv kan stå og det har meget svært ved at vælte. Det kan dreje rundt om sig selv uden at vælte, hvilket gør, at den cognac, som er i glasset bliver godt og grundigt iltet igennem.

Glassene kan både fås med en spids bund og med en rund bund. Alt efter hvilket slags glas man køber vil man få to forskellige oplevelser af at drikke den pågældende cognac. Hvilket et man er mest til er helt og aldeles en smagssag og når det kommer til cognacglas er der ikke nogle, som er bedre end andre.

Med stilk kan cognac også nydes

Det er ikke kun hvid, rød og mousserende vin, som kan drikkes af glas med stilk. Man kan også sagtens finde et cognacglas, som har stilk, men stilken er dog i dette tilfælde væsentligt lavere og tykkere da det ikke går, at man nyder cognac af et meget højt og tyndt glas. Glasset er også væsentligt tykkere når det gælder sådan et glas end mange andre glas, som er kendetegnet ved at være lavet af et meget tyndt materiale.

Blandt andet har Spiegelau designet et glas, som de er meget kendte for og som er et udtryk for det helt klassiske glas beregnet til cognac. Desuden kan man finde Arcoroc Vap Degustation, som har samme form med lille tyk stilk og med det store runde glas med masser af plads til meget cognac. Dog skal man være opmærksom på, at hvis man virkeligt vil ligne en, der drikker cognac så bør man ikke hælde så meget i sit glas.