Drinks med Rom

Rom er fantastisk at nyde for sig eller over is, men en ting er sikkert, og det er, at den er lige så skøn i en drink. Du kan lave utallige forskellige gode drinks med rom. Hvis ikke du har prøvet at lave rom drinks endnu, så er det på tide. Vi har samlet en masse inspiration til de bedste drinks med rom, hvor vi både kommer omkring cocktails med lys- og mørk rom, så der er noget for enhver smag, læs meget mere her.
Indlæser...
Filtrer

Rommens rolle i drinks

Rom er fantastisk at nyde for sig eller over is, men en ting er sikkert, og det er, at den er lige så skøn i en drink. Du kan lave utallige forskellige gode drinks med rom. Hvis ikke du har prøvet at lave rom drinks endnu, så er det på tide. Vi har samlet en masse inspiration til de bedste drinks med rom, hvor vi både kommer omkring cocktails med lys- og mørk rom, så der er noget for enhver smag. Ej at forglemme, at vi både berører emnet nemme drinks med rom, men selvfølgelig også kommer med drinks ideer til nogle mere avancerede drinks, så der er noget for de mere øvede.

 

Hvilken rom skal du vælge?

Når du skal lave cocktails med rom, er det selvfølgelig vigtigt at få styr på, hvilken rom du skal bruge. Der findes nemlig adskillige forskellige varianter, så der både er sød rom, men også rom med en mere dyb og kraftfuld smag. En god rom kan altså være mange ting, da den tilmed også kan være forskellige farver. Hvis du vil lave en rom cocktail, så kan du med fordel gøre dig overvejelser omkring, om den skal laves med lys- eller mørk rom.

Derudover findes der rom i diverse prisklasser, hvor det spænder fra billige samt mellemprisklasse varianter eksempelvis Bacardi rom, Havana Club og Captain Morgan til mere eksklusive varianter heriblandt fra mærker som Zacapa og A.H Riise. Udforsk de mange spændende varianter for at finde ud af, hvilke der er dine foretrukne eller hvilken, der i din optik er den bedste rom.

 

Populære drinks med rom

Der bruges rom i en lang række velkendte og populære drinks. I den forbindelse kan vi ikke komme udenom blandt andet Dark n Stormy, Mojito, Daiquiri og Piña Colada. Der findes talrige bud på, hvilke populære drinks, der findes med rom. En anden velkendt og lækker drink, hvor rom ligeledes spiller en rolle, er i Long Island Iced Tea, hvor den indgår i samspil med blandt andet tequila, vodka, gin og cola.

Derudover kan vi ikke undlade at nævne den simple, men velkendte rom og cola, der er et hit blandt mange når det skal være nemt. Denne findes i forskellige varianter, så du kan selvfølgelig udskifte colaen, og vælge din favorit læskedrik til formålet, så det måske i stedet for bliver til drinks med rom og Sprite.

 

Drinks med lys rom

Den lyse rom danner rammen for temmelig mange forskellige lækre drinks. En af de første drinks med hvid rom, vi vil præsentere, er selvfølgelig en Mojito. Mojitos er drinks med rom og mynte, der er serveret over knust is i samspil med lime, danskvand og rørsukker.

Der findes skønne fortolkninger af den klassiske Mojito, hvortil Mojito med Sprite blandt andet kan fremhæves. Hvis du er på udkig efter alkoholfrie drinks i form af såkaldte virgin drinks opskrifter, så findes Mojito også i en mocktail variant. Derudover findes der varianter, hvor frisk frugt eller friske bær har fundet sin vej til Mojito opskriften. Eksempler herpå er Passion Mojito og Hindbær Mojito. Bærerne løfter drinkens æstetiske udtryk, hvilket resulterer i en utrolig smuk cocktail sammenlignet med den simple Mojito, der dog også er en flot drink. Hvis du ønsker at tilføre din Mojito endnu mere god smag, så kan du bruge din yndlings cocktail sirup eksempelvis mango- eller passion sirup.

Blandt andre velkendte lys rom drinks, er en Daiquiri. Dette er både i forhold til den originale Daiquiri, der er en utrolig simpel drink bestående af hvid rom, limesaft og sukkersirup. En forfriskende og læskende drink på trods af den enkle ingrediensliste. Ligesom Mojito, så findes Daiquiri ligeledes i et hav af spændende afskygninger. Heriblandt en Strawberry Daiquiri, der både er i top på smag og udseende. Når vi er ved frugtige smage, så er Piña Colada en anden klassisk cocktail med lys rom. Smagen af ananas og kokos gør, at det er en vaskeægte sommer drink. Hvis du er til søde drinks og smagen af sommer, så er den helt sikkert værd at prøve.

Hvis du derimod er på udkig efter en drink med hvid rom eller en drink med gingerbeer, så findes der forskellige helt fantastiske smagskombinationer, som forener det bedste fra begge verdener. Et eksempel på en af de lækre, men nemme drinks med hvid rom, hvor ingefæren spiller en rolle, er en drink bestående af lys rom, ginger ale og lime. Du kan selvfølgelig udskifte gingerbeer med ginger ale, hvis den er din foretrukne ingefærs drik. Smagskombination af rom og ingefær må du altså ikke gå glip af.

Skal der kredses lidt ekstra for gæsterne, så kan du servere dem en forfriskende Rum Sour. Førnævnte kan tilmed også udgøre en skøn velkomstdrink, da den er et miks mellem syre og sødme vil den være et hit blandt mange. Det kan også være, at du er mere til sommerlige og nemme velkomstdrinks, så kan du begive dig ud i at blande lys rom med eksempelvis hvidvin, hyldeblomst og friske bær og frugter.

 

Drinks med mørk rom

Nu har vi været godt omkring drinks med lys rom, men ej at forglemme drinks med gylden rom. Der findes nemlig lige så mange skønne mørk rom drinks, så dem må vi selvfølgelig ikke glemme. Blandt de mest simple drinks du kan lave, finder du en Rom og Cola, som er en rigtig klassiker. En drink, som nærmest kan betegnes som Rom og Colas storebror, er Cuba Libre. Det er en fortolkning af den populære drink, hvortil der er tilsat et frisk pust i form af limejuice.

En anden populær drink med mørk rom, er en Mai Tai. Førnævnte er velsmagende bud på drinks med Cointreau og rom. Det er en forfriskende drink, der ofte forbindes med de mere eksotiske cocktails. Når vi opremser lækre drinks med mørk rom, så kan vi ikke undlade en anden klassiker nemlig Dark N Stormy. En utrolig simpel drink, hvor smagen bestemt ikke skuffer. Hvis du ønsker en nem drinkopskrift, så er Dark and Stormy helt ideel til dig.

Der findes dog også flere bud på, hvor mørk rom erstatter spiritussen i andre velkendte drinks. Herunder blandt andet Mojito mørk rom, men derudover også Rum Old Fashioned. Sidstnævnte er oprindeligt lavet med whisky, men hvis du udskifter whiskyen med rom, så resulterer det ligeledes i en god drink.

 

Varme drinks med rom

Udover at rom er anvendeligt til alverdens afkølede cocktails, så er det også velsmagende i varme drikke. Det kan både være simpelt i form af at tilføre det til varm chokolade, der er toppet med let pisket flødeskum. En drik, der er helt ideel at nyde i de kølige tider. En anden varm drik med rom, er en Romtoddy, som er mødet mellem rom og kogende vand i samspil med rørsukker og citrus. Hvis der er en forkølelse på vej eller du fryser lidt efter en gåtur i vinterkulden, så er en Romtoddy utrolig hyggelig at nyde. Du kan endvidere tilføre rom til din hjemmelavede gløgg, hvor anbefalingen lyder at holde temperaturen under 80 grader, da du dermed bibeholder alkoholprocenten i drikken.

 

Nu har du fået inspiration til en lang række skønne drinks og cocktails, hvad end du er på udkig efter bud på simple drinks med rom, men selvfølgelig også mange spændende og flotte drinks, hvor der kræves lidt ekstra ingredienser og barudstyr. Dermed har du en masse gode bud at vælge i blandt næste gang du skal finde opskrifter på drinks med rom.

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna