Grappa

Grappa - en italiensk forfriskning

Grappa er så udbredt at drikke herhjemme, men er du på en italiensk restaurant, kan det med sikkerhed findes på menukortet. Det kan nydes både før og efter et måltid, hvor den bruges som aperitif eller serveres til kaffe. Grappa kan også sagtens nydes midt på dagen, da det er mere frisk end eksempelvis vin. Ligesom med vin, whiskey eller cognac findes der mange forskellige smagsnuancer. Læs mere her

Faldende orden
Side
  1. Grappa Marzadro Giare Affinata Gewürztraminer FL 70
    Grappa Marzadro Giare Affinata Gewürztraminer FL 70
    549,00 kr
    Quickview
  2. Grappa Nonino di Chardonnay FL 70
    Grappa Nonino di Chardonnay FL 70
    339,00 kr
    Quickview
  3. Grappa Amarone, Lorenzo Inga FL 50
    Grappa Amarone, Lorenzo Inga FL 50
    260,00 kr
    Quickview
  4. Grappa Barolo, Lorenzo Inga (Gylden) FL 50
    Grappa Barolo, Lorenzo Inga (Gylden) FL 50
    260,00 kr
    Quickview
  5. Grappa Brunello, Lorenzo Inga FL 50
    Grappa Brunello, Lorenzo Inga FL 50
    260,00 kr
    Quickview
  6. Grappa di Barolo, Lorenzo Inga (Klar) FL 50
    Grappa di Barolo, Lorenzo Inga (Klar) FL 50
    130,00 kr
    Quickview
  7. Grappa Marolo di Moscato FL 70
    Grappa Marolo di Moscato FL 70
    390,00 kr
    Quickview
  8. Grappa di Amarone Ca Florian, Tommasi FL 35
    Grappa di Amarone Ca Florian, Tommasi FL 35
    319,00 kr
    Quickview
  9. Grappa Marzadro "Le Dic' Otto Lune" FL 50
    Grappa Marzadro "Le Dic' Otto Lune" FL 50
    339,00 kr
    Quickview
  10. Grappa Nemas Friulana FL 70
    Grappa Nemas Friulana FL 70
    259,00 kr
    Quickview
Faldende orden
Side

 

Sådan fremstilles grappa

Grappa bliver lavet af de rester, som der er tilbage, efter man har presset vindruerne under vinproduktionen. Det er groft sagt et restprodukt, der produceres på de skaller, stilke, bladrester og kerner, der er tilbage. Udgangspunktet for at lave grappa, var netop at und spild, og få så mange penge ud af arbejdet på vinmarkerne. Destillationsteknikkerne som anvendes til produktionen, er ændret meget over tid. Det er primært gjort for at få renere og mere ensartet produkter. I starten blev der anvendt høj varme under produktionen, men det er senere udviklet sig til destillere med damp. Denne type vin fås som blandingsprodukter eller single sort produkt. Blandingsprodukterne bliver, ligesom nogle vin, blandet for at opnå en specifik smag. De fleste grappa’er hældes på egetræsfade, mens andre grappa’er modnes på fade af ask eller kirsebærtræ.

 

Krav til ægte grappa

For at en grappa er en ægte en af slagsen, er der en række krav, som skal overholdes. Den skal være produceret i den italienske del af Schweiz, Italien eller San Marino. Yderligere skal der være bevis for, at det er produceret på rester fra vinproduktion. Hvis ikke ovenstående er opfyldt, kan man ikke bruge betegnelsen. Der er endnu et kriterium, som skal være opfyldt. Under gæringen og i destillationsprocessen, må der ikke tilføres vand til processen. Tidligere var det en drik, som man lavede for, at resterne fra vinproduktionen ikke gik til spilde. Derfor var det et billigere produkt. I dag er det dog et produkt, som er kendt for både elegance og god smag, hvorfor opfattelsen af grappa har ændret sig lidt med tiden. Der er især kendte flasker fra områder som Barolo, Chianti og Brunello.

 

En gennemsigtig nydelse

Er du til grappa, eller ønsker du at smage det, kan du sikkert finde en favorit i vores udvalg. Du kan blandt andet finde en Zanin de Pinot Grigio, som er helt gennemsigtig. Den er krystalklar, men det den ikke har i farve, har den i smag. Man vil opleve, at den har en både intens og blød smag. Der vil fremtræde noter af både grønne æbler og pærer. Disse smage vil afløses af smag af både bær, træ og citrusfrugter, som alt sammen er med til at give den særlige smag. Grappa er en lækker forfriskning og serveres typisk omkring 9-15 grader. Tommelfingerreglen er, at man hellere servere for kold end for varm.

Copyright © 2019 Barlife Aps