Link til e-mærke kontrol
0 Varer 0,00 DKK Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom.

Tilbage til forrige side

Grappa

En grappa som apertif eller digestif

Selvom det endnu ikke er så udbredt at drikke det herhjemme, så er det dog noget, som man i høj grad drikker i mange andre lande. Den kendte grappa er en drik, som rigtig mange mennesker i hele verden elsker at drikke. Den kan både nydes før en middag, som en apertif og desuden kan man også sagtens drikke den efter middagen når man sidder og slår mave i de tilstødende gemakker. Man kan også sagtens nyde den midt på dagen hvis man har lyst til et lækkert glas af denne drik.


Grappa bliver lavet af de rester, som der er tilbage efter man har presset druer for at lave forskellige typer vin. Netop det, at grappa er lavet af disse rester er også et af kriterierne for, at man kan kalde en drik for grappa. Udover det skal den være produceret i den italienske del af Schweiz, Italien eller San Marino. Hvis ikke dette kriterium er opfyldt kan man heller ikke kalde en drik for grappa. Der er endnu et kriterium, som siger, at før, at man kan kalde noget for grappa så er det vigtigt, at man ikke tilføjer vand til fermenteringen. For selve fermenteringen må kun ske med selve resterne da det er disse, som skaber fermenteringen, som giver den særlige smag. Tidligere var grappa en drik, som man lavede for, at resterne fra druepresningen ikke gik til spilde og det var på den måde et billigere produkt. I dag er det dog et produkt, som er kendt for både elegance og god smag, hvorfor opfattelsen af grappa har ændret sig lidt med tiden.


Er du til grappa vil du finde mange forskellige flasker med denne vin her på siden. Du kan blandt andet finde en Grappa Zanin de Pinot Grigio, som er helt gennemsigtig, hvilket grappa af og til er. Den er krystalklar og ser derfor dejlig frisk ud når man ser den i et glas. Den indeholder 70cl og så er der 40% alkohol i. Lukker man øjnene når man nyder et sip af denne grappa vil man opleve, at den har en både intens og blød smag. Man vil formentligt lægge mærke til noterne af både grønne æbler og pærer. Smager man videre vil man formentligt også opleve, at man i denne grappa kan smage både bær, træ og citrusfrugter, som alt sammen er med til at give den særlige smag.


Det er ikke kun den krystalklare type Grappa, som du finder her på siden. For du kan nemlig også finde en ravfarvet, som da også ser rigtig lækker ud, og som er en smule lysere end den klassiske grappa, som normalt er mørkere i det. Typen Bricco Visette er en af de populære typer grappa her på siden og det er da også en af dem, som mange har hørt om. Den har meget kant, hvilket kommer til udtryk i de mange smagsnuancer, som kommer frem idet man tager en tår. Blandt andet vil du nok lægge mærke til solbær og abrikos når du tager en smag. Derudover vil du nok lægge mærke til, at også kakao og vanilje kommer frem hvis du smager godt efter. Disse smager kommer ikke på samme tid hvorfor det kan betale sig at smage rigtig godt efter efter hver en tår således, at du får alle de forskellige smagsnuancer med.


En af de fejl, som rigtig mange mennesker de begår det er, at servere grappa i et almindeligt cognac-, whisky- eller vinglas. Det vil gøre, at smagen kommer ud på en måde der ikke giver dig hele den gode oplevelse med. Man bør i stedet gøre sig selv den tjeneste, at hvis man har tænkt sig at drikke grappa så købe nogle glas, der er særligt lavet til formålet. Her er der tale om en type glas, der går ud forneden, hvorefter de går ind på midten og går ud i en forholdsvis lige cylinder derefter. Ilten bliver blandet med grappaen på den helt rigtige måde, hvis du husker at købe disse glas.

Sorter faldende

Tabel Liste

pr. side
Sorter faldende

Tabel Liste

pr. side