Link til e-mærke kontrol
0 Varer 0,00 DKK Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom.

Tilbage til forrige side

Calvados

Calvados

Denne friske alkohol er en æblebrændevin fra Normandiet, som ligger i Frankrig. Den har en stolt tradition og er blevet lavet i mange år. Faktisk er det en af de allerældste typer af brandy overhovedet og man kan endda datere de første typer helt tilbage til 1553! Det er der ingen andre typer alkohol, som kan hamle op med. Faktisk går det endnu længere tilbage for første gang, hvor der er nogen i historiske kilder har nævnt calvados har været i det 8. Århundrede, hvilket vil sige i 700-tallet, og siden da er det en alkohol, som er blevet lavet i samme region og som mange stadig den dag i dag nyder med stor glæde.

En revolution skabte calvados

Stedet hvor man begyndte at lave calvados er meget historisk for faktisk er det sådan, at det var efter den franske revolution, som fandt sted i 1789, at man begyndte at skabe dette sted, som blev kaldt Calvados og det var et sted, som blev skabt i Frankrig. Det vil sige, at det først var efter denne revolution, at man overhovedet begyndte at snakke om, at der var denne region, hvor man så altid havde brygget denne type alkohol. For tidligere kendte man også til calvados, men der kaldte man den dog noget andet fordi at selve regionen slet ikke fandtes, i hvert fald ikke navnet.
 
Også under 1. Verdenskrig skete der meget i forhold til calvados for det var sådan, at man faktisk slet ikke måtte indtage denne type brandy og det er klart, at det ligesom skabte nogle forskellige problemer for dem, som ellers altid havde levet af netop dette. Men det var sådan, at man i 1942 valgte, at denne type brandy skulle have sit helt eget navn, nemlig calvados, og siden da har det faktisk haft dette navn. Det var sådan, at man herefter mange steder begyndte at lave lidt op i den måde hvorpå man lavede calvados fordi, at det ligesom skulle passe til det, som der nu var.
Sorter faldende

Tabel Liste

pr. side
Sorter faldende

Tabel Liste

pr. side

Calvados er en slags cider

Normalt er det sådan, at hvis man nævner cider så er det stort set altid noget, som man bare helt automatisk går ud fra, er uden alkohol. Men det er sådan, at selv i en almindelig cider så er der faktisk en lille smule alkohol, men dog ikke nok til, at man som sådan kan blive fuld af det. Og på den måde kan man så forestille sig hvad en calvados er. For man kan sige, at det faktisk er sådan, at calvados er lidt ligesom æblecider, men den eneste forskel er bare, at man har ladet denne type brandy stå og fermentere længere end man har for den gældende cider. Man laver calvados af en helt bestemt type æbler, som naturligvis kaldes calvados æbler. Noget af det helt særlige ved netop denne type æbler er, at de bliver lavet og groet et helt bestemt sted, nemlig også her omkring tæt på Normandiet. Faktisk kan man finde mange steder i UK, hvor man også laver calvados og det er sådan, at det ikke bare er noget nyt, som man er begyndt på. For kigger man godt efter vil man lægge mærke til hvordan der faktisk i visse historiske kilder kan ses spor helt tilbage til 1678, hvor man første gang nævner denne brandy.
 
De æbler, som man bruger til at lave calvados er nogle, som der er helt specielt og meget nøje udvalgte. Og faktisk er det sådan, at selvom der selvfølgelig er nogle helt bestemte typer æbler, som bruges til at lave calvados så findes der dog mange forskellige. Faktisk findes der over 200 forskellige slags æbler, som man anvender når man skal lave en god calvados. Det er netop også disse mange forskellige æbler, som man kan nyde når man køber en calvados her på siden, for det er klart, at vi kun her hos Barlife har calvados, som er lavet af de helt rigtige calvadosæbler, som ikke alle har. Det er dog ikke sådan, at alle de æbler man bruger til calvados er søde. For selvom der er rigtig mange af dem, som rent faktisk er søde, så er der dog også rigtig mange, som slet ikke er søde. Det er nemlig sådan, at der også er nogle typer, som er langt mere bitre end de overhovedet er søde. Og noget, som måske kan komme bag på mange det er, at nogle af de typer æbler, som man bruger til at fremstille calvados faktisk er uspiselige, hvorfor det udelukkende er  nogle sorter, som man kan bruge til at lave calvados af.