Link til e-mærke kontrol
0 Varer 0,00 DKK Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom.

Tilbage til forrige side

Aperitif

Apertif

En apertif er forbundet til et bestemt tidspunkt i forhold til et måltid. Det er nemlig sådan, at, modsat en digestif, så bliver en apertif altid serveret før maden, og er således en lille starter før man går i gang med en dejlig middag. Grunden til dette er, at man mener, at en god apertif ligesom kan pirre sulten lidt og det er klart, at det altid er det som man ønsker at gøre inden man skal spise, for når der er en lækker middag, som skal indtages så ønsker man at have den helt rigtige appetit.

Mange typer apertif

Når man snakker om apertif så snakker man ikke om én bestemt type alkohol, for faktisk er det sådan, at en apertif kan være rigtig mange forskellige ting, og det kan betegne rigtig mange forskellige typer af alkohol. Bare hos Barlife har vi i sig selv mange forskellige typer af apertif, som du kan vælge at nyde inden maden og hvilken en du vælger kommer selvfølgelig helt an på hvad du er mest til. Der er mange, som vælger at købe champagne og bruge det til en apertif. Det er dog klart, at her er vi ovre i den mere luksuriøse ende af de typer apertif, som man kan finde og det er da også et af de dyrere valg når det kommer til en lækker apertif. Her på siden finder du mange forskellige typer champagne og du kan også finde mange forskellige typer mousserende vine hvis det ikke gør helt så meget for dig, at der er tale om en rigtig champagne. En anden alkohol, som du også kan finde her på siden og som også kan bruges til en apertif er en vermouth, som er en rigtig god type. For den er både sød og så smager den dejlig rundt og har ikke den bitre smag, som ofte kendetegner champagner og lignende typer mousserende vin.
 
Hvis man er typen, der kan lide smagen af enebær er der naturligvis også gin, som er en rigtig udmærket apertif og som også vil pirre smagsløgen inden man går ombord i et lækkert måltid. Noget af det gode ved netop denne type alkohol er, at man kan vælge at blande den med en ‘soft drink’ så som tonic eller en anden meget forfriskende type drik. Hvis man vil have en anden lækker apertif så kan man vælge at drikke en pastis, som har en smag af anis. Den har således langt mere karakter end mange andre typer alkohol, som man kan finde og den er meget sødere i smagen end andre typer. Den smager af anis, og det kræver derfor, at man er til denne smag for ellers vil man slet ikke sætte pris på denne type alkohol.
Sorter faldende

Tabel Liste

pr. side
Sorter faldende

Tabel Liste

pr. side

En apertif har lang historie

Det er ikke kun den dag i dag i det 21. Århundrede, at man bruger enhver undskyldning man kan til at drikke, for det var også præcis det man gjorde for mange år siden. Dengang var det heller ikke sådan, at der kun var én type alkohol, som man kunne betegne som en apertif for det var også sådan, at hvert hus og hver slot havde en foretrukken apertif, som man valgte at drikke inden middagen. I og med, at det er en drik, som serveres inden maden så sørger man altid for, at det ikke er en af de sødere drikke, som man serverer. Snarere er det en tør drink, som netop kan være kendetegnende for en mousserende vin, som for eksempel kunne være en champagne.
 
En af de meget populære typer apertif er calvados, som er en type brandy, som er lavet på nogle bestemte æbler, og faktisk kan man kalde det en form for en æblecider, som dog er gennemgået flere forskellige typer destilleringer, hvilket ikke er tilfældet for almindelig cider. Desuden kan man også betegne cognac, som en apertif fordi, at der er mange, som drikker den inden et måltid skal til at begynde.