Link til e-mærke kontrol
0 Varer 0,00 DKK Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom.

Tilbage til forrige side

Absinth - Pastis - Anis

Absinth - Pastis - Anis

Det er vist de færreste typer alkohol, som både er så berømte og så berygtede, som absinth, som efterhånden i hele dens levetid er blevet genstand for mange myter. Der er nogle, som endda kalder denne type alkohol for den grønne fe og det skyldes naturligvis den farve, som absinth har, som er en meget dyb og klar grøn farve. Ingredienserne, som man blandt andet bruger i en absinth er anis, og det er da også derfor, at man netop kan få en smag af anis og lidt af lakrids, når man drikker den. Derudover er der fennel i, og det giver da også god mening, da fennel netop også har en lidt krydret smag, som godt kan minde lidt om lakrids og det er netop denne lakridssmag, som især er gennemtrængende når det kommer til absinth.
Sorter faldende

Tabel Liste

pr. side
Sorter faldende

Tabel Liste

pr. side

En stærk type

Absinth er uden tvivl en af de mere hårdtslående typer alkohol, og det skyldes den høje procent af alkohol. For hvor mange typer alkohol er nede og vende på de omkring 20 eller 30 % så gældet det for absinth, at den mindst har en alkoholprocent på 45%. Og der er også nogle typer absinth, som har hele 74% alkohol og det er ret meget. For hvis en absinth er helt oppe i den ende af alkoholskalaen så vil det gælde, at der ikke skal mange til før man vil føle sig ret fuld, og det kan selvfølgelig være en dejlig ting. Den absinth, som du kan købe her hos Barlife lever op til de helt rigtige standarder og du vil uden tvivl nyde et glas med denne. Noget, som der er mange, som kan lide at nyde det er en såkaldt absinth frappé. Og det er også en af de mest typiske måder at servere absinth på. For det, som den indeholder sådan en, det er helt almindelig sirup, vand og knust is. Disse ingredienser skaber en skøn frappé, som har den lækre og krydrede smag fra annis, som er en af de vigtigste ingredienser i absinth og desuden kan man nyde den friske smag fra den knuste is. Det er ikke altid sådan, at absinth har den grønne farve, men det vil dog for det meste være sådan, at man kan kende denne drink på netop den grønne farve. Der er mange i historien, som refererer til denne type alkohol, som den grønne fe. Der er mange, som vælger at tilføre alkohol til absinth inden de drikker den da den ellers kan være meget stærk. Faktisk var det oprindeligt Scweitz, som var fødelandet for netop absinth, og det skete i slutningen af det 18. Århundrede. Det var dog først i de næste to århundreder, at denne drink for alvor blev populær og det var især i Paris, og her var det især kunstnere og andre, som kunne lide at gå ud og nyde livet, som især kunne lide at drikke netop absinth.
 
Der er flere steder i verden, hvor indtagelsen af absinth faktisk blev forbudt på et tidspunkt fordi, at man mente, at den havde nogle farlige effekter. Men siden da har man dog erfaret, ved hjælp af forskellige studier, at det faktisk ikke står så slemt til, og at der ikke er beviser for, at absinth er så farligt for helbredet i forhold til så mange andre typer af alkohol.

Find en dejlig pastis

En pastis er en helt bestemt type alkohol, som deler smag med absinth. For begge typer alkohol har nemlig en skøn smag af anis, som vi, her i norden, vil forbinde meget med lakrids, selvom det dog ikke er det samme som lakrids, da det jo er lavet på en lakridsrod og ikke på anis. Udover, at pastis er kendetegnet ved denne smag, så er noget andet, som karakteriserer den, at den indeholder mindre end 100 g pr. Liter og så har den omkring 40 eller 45 % alkohol når man ser det i forhold til volume. Det var især i Frankrig, og nærmere betegnet Marseille, at pastis fik stor anerkendelse, hvilket i starten skete i omkring 1932, hvor denne drik især blev populær. Det var især fordi, at absinth tidligere var blevet forbudt, at man valgte at lave pastis i stedet, som mindede meget om, og havde den samme smag.