Bliv klogere på Moscow Mule

Indlæser...
Bliv klogere på Moscow Mule

Hvis du ligesom os, har en svaghed for den forfriskende ingefær drink Moscow Mule, så er du i dit rette element her. Hvis du omvendt ikke kender så meget til den populære drink, så er du dog også landet det helt rigtige sted.

Nedenfor har vi nemlig samlet en masse info omkring drinken, hvor vi blandt andet vil tippe dig om en opskrift, gøre dig klogere på drinkens historie samt de velkendte kobberfarvede krus til Moscow Mule.

 

Historien bag drinken Moscow Mule

Moscow Mule blev til ved et tilfælde, der nærmere betegnet nok var et heldigt tilfælde. Historien lyder, at tre mænd faldt i snak på en bar i New York, hvoraf de hver især havde en problematik de ikke kunne finde en løsning på.

Den ene mand havde en relation til Smirnoff vodka, men amerikanerne havde på daværende tidspunkt ikke taget vodkaen til sig. Barejeren havde et stort lager ginger beer, der ikke umiddelbart kunne afsættes og slutteligt havde den tredje mand et parti krus i en smuk kobberfarve, der dog ikke var nogen, som ville købe.

Deraf udsprang et fællesskab og i samarbejde fik de lavet en drink. Resultatet blev en simpel drink bestående af blandt andet ginger beer og vodka, og drinken skulle selvfølgelig serveres i kobberkrus.

En drink, der fik navnet Moscow Mule, og som er den smagfulde klassiske drink vi kender, der både er frisk, kraftfuld og syrlig i smagen. Drinken blev markedsført og blev utrolig populær, og den findes i dag på cocktailkort verdenen over.

Ud fra navnet Moscow Mule kunne man måske tro, at drinken stammede fra Rusland, men det er dog ikke tilfældet. Historien lyder, at drinken fik sit navn Moscow grundet vodkaen, der blev forbundet med Rusland og Mule fordi drinken gav et forfriskende kick. Der er tilmed anekdoter, der beskriver, at drinken indledningsvist hed Smirnoff Mule, hvorefter den sidenhen fik navnet Moscow Mule.

 

 

Moscow Mule opskrift

I vores store drinksopskriftsunivers finder du selvfølgelig også en skøn opskrift på en klassisk Moscow Mule. Derudover har vi cocktailpakker bestående af de ingredienser du behøver for at lave en bestemt drink, hvoriblandt der også findes en Moscow Mule drinkspakke.

Ligesom med mange andre velkendte drinks, så findes Moscow Mule i alverdens forskellige afskygninger og nyfortolkninger. I Moscow Mules tilfælde har det blandt andet resulteret i Gin Gin Mule, London Mule, Irish Mule og Spicy Mule.

På trods af, at rygterne lyder, at drinken oprindeligt blev lavet med Smirnoff vodka, så kan du selvfølgelig lave drinken med lige netop den vodka du måtte have stående i barskabet, og ellers er du velkommen til at på jagt efter en ny flaske til formålet i vores store udvalg vodka.

Det samme gør sig desuden også gældende for de øvrige ingredienser, hvor du selvfølgelig har frit spil til eksempelvis at vælge din yndlings ginger beer. Dog vil en anbefaling lyde på at bruge friskpresset limesaft, hvis der er mulighed for dette.

 

Den rette servering med Moscow Mule krus

De kobberfarvede krus med den bankede overflade er omtrent lige så ikoniske som selve drinken. Kruset spiller en afgørende rolle for at opnå den autentiske smagsoplevelse. Kruset virkede tilmed som en måde at adskille drinken fra andre lækre drinks.

På trods af, at det ikke nødvendigvis har den store indvirkning på smagen, så er det kobberfarvede krus uadskilleligt fra den forfriskende drink. Udover traditioner og et smukt udseende, så hjælper kobberkruset endvidere også med at holde din drink kølig i længere tid.

Andre fordele ved kruset er den praktiske hank, der agerer det perfekte håndtag samt at krusets størrelse gør, at der er plads til en god drink og rigelige mængder isterninger.

Ligesom at drinken har udviklet sig, og i dag findes i forskellige afskygninger, så gør det samme sig gældende for Moscow Mule kruset. Kruset var traditionelt set kobberfarvet, men udviklingen heraf har resulteret i flere variationer, hvoriblandt du eksempelvis finder krus i gunmetal, stål, messing og guld.

 

Den skønne cocktail er oplagt at nyde året rundt, hvad end det er på terrassen en lun sommeraften eller en hyggelig og kølig aften, der nydes indendørs i godt selskab. Som du kan fornemme, så er der altså ingen undskyldning for ikke at forkæle med hjemmelavede Moscow Mules.  

 Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna