5 drinks du kan lave med Pisang Ambon

Indlæser...
5 drinks du kan lave med Pisang Ambon

Nu skal det handle om den hollandske bananlikør, Pisang Ambon. For selvom den har mistet en smule af sin popularitet herhjemme, så rummer den et stort ocean af lækre drinksmuligheder, hvilket også betyder, at vi gerne ser Pisang Ambon tilbage i hjemmebarerne rundt omkring.

Derfor giver vi dig her 5 skønne cocktailsopskrifter, som du kan lave med Pisang Ambon.

 

Hvad skal du vide om Pisang Ambon?

Inden vi kaster os over de mange drinksopskrifter, synes vi, det er på sin plads, at du lige får en hurtig beskrivelse af, hvad Pisang Ambon egentlig er for en størrelse.

Vi vil kategorisere Pisang Ambon som en likør med banansmag, og den har en alkoholprocent på 20%. Selvom den på papiret er hollandsk fremstillet, så kan opskriftens oprindelse spores til den indonesiske øgruppe Maluku.

På øen Maluku er bananer en af de primære afgrøder, og hvis du oversætter Pisang direkte, så betyder det banan. Ambon er en ø, som er en del af øgruppen Maluku. Dermed kunne det sagtens tænkes, at Pisang Ambon er opkaldt herefter.

Og med disse ord er det tid til dette indlægs egentlige omdrejningspunkt – nemlig drinks.

 

 

Fruitflipper

Hvis ikke du har hørt om denne drink før, så kan vi sagtens forstå det. Det er også først for ganske nylig, at vi første gang blev præsenteret for den frugtige cocktail. Men den er helt sikkert et forsøg værd, og så er den samtidig meget nem at lave.

Alt hvad du skal bruge:

  • 4 cl Pisang Ambon
  • 6 cl Multijuice
  • 2 cl Abrikossirup
  • Isterninger

Du behøver ikke finde din cocktailshaker frem, men hvis du foretrækker at omryste ingredienserne sammen, så kan du sagtens gøre det.

Fyld gerne isterninger i et cocktailglas og hæld herefter ingredienserne over isen. Rør gerne rundt hvis ikke du har brugt en shaker.

Nu mangler der bare et festligt sugerør eller noget drinkspynt, og så er den egentlig klar til servering.

 

Green God

Nu skal vi til ”den grønne gud”, som denne drink kan oversættes til direkte. Også en utrolig nem drink at lave, men som du sikkert ikke har smagt før.

Alt hvad du skal bruge:

  • 2 cl Pisang Ambon
  • 3 cl vodka
  • 1 cl grenadine
  • 10 cl frøn sodavand
  • Knust is

Som altid finder du et flot cocktailglas frem og fylder de knuste isterninger heri. Tilsæt herefter vodka, Pisang Ambon, Grenadine og top afslutningsvist op med grøn sodavand.

Lidt drinkspynt og en skive appelsin på kanten af glasset, og så er den helt klar til servering.

 

Starteren

Hvis du godt kunne lide ”den grønne gud”, så vil du også kunne lide denne starter. Ingredienserne er nemlig stort set de samme, med undtagelse af nogle små proportionelle ændringer, og så måske lige med en enkelt udskiftet ingrediens.

Alt du skal bruge:

  • 2 cl Pisang Ambon
  • 2 cl vodka
  • 0,5 cl grenadine
  • 3 dl friskpresset appelsinjuice
  • Isterninger

Begynd med isterningerne i dit cocktailglas. Tilsæt ingredienserne og slut af med den friskpressede appelsinjuice. Hvis du ønsker at presse saften selv, så har du brug for en god saftpresser, som du naturligvis kan finde her hos os.

Rør blandingen sammen i glasset og servér. Som navnet antyder er dette en god og frisk starter, så du kan jo altid overveje, om dette skulle være aftenens velkomstdrink.

 

Snebold

Savner du vinterens rene og frostklare kulde? Så kan du jo altid ”varme” dig på en snebold. En lidt anderledes og ganske appetitlig drink, som i modsætning til ”starteren” måske gør sig bedre som dessert. I hvert fald skal du bruge fløde, hvilket alt andet lige ofte bruges i dessertsammenhænge.

Alt hvad du skal bruge:

  • 1 cl Pisang Ambon
  • 1 cl Vodka
  • 2,5 dl ananassodavand
  • 2 cl fløde

Efter du har fyldt dit glas med isterninger, så kan du enten vælge at piske fløden eller lade være. Hvis ikke du vil piske fløden, så kommer du den i glasset sammen med vodka og Pisang Ambon. Herefter topper du op med ananas sodavand, og du har nu en snebolddrink.

Hvis du vælger at piske fløden, så skal denne tilsættes som det sidste.

 

Hejredal

Den sidste Pisang Ambon cocktail for denne gang går under navnet Hejredal. Den er lidt tropisk inspireret med noter af kokos, så du kan sagtens lave dig en Hejredal cocktail, når du slænger dig i en liggestol på en varm sommerdag.

Alt hvad du skal bruge:

  • 2 cl Malibu
  • 4 cl Pisang Ambon
  • 8 cl friskpresset appelsinjuice
  • Isterninger

Fyld alle ingredienserne i et cocktailglas med isterninger, og hvis du vil gøre lidt ekstra ud af det, så skær en tynd skive appelsin og sæt på kanten af glasset. Ellers er den nu helt klar til servering.

 

Som du nok kan fornemme, er der virkelig mange lækre drinksmuligheder, hvis blot du har en flaske Pisang Ambon. Vi håber, at du har fundet inspiration og fået blod på tanden til at give den lækre bananlikør et nyt skud. Der venter i hvert fald mange gode smagsoplevelser forude.

Rigtig god fornøjelse!  



Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna