Dansk E-mærket webshop - over 4000 produkter til private og Erhverv 

0 0,00 DKK

Din indkøbskurv er tom.

Sorter stigende
Side:
  1. 1
  2. 2
pr. side

29. mar. 2018 10:22:43 CEST

5 gaveidéer til hjemmebaren

5 gaveidéer til hjemmebaren

Lækkert barudstyr kan høje niveauet. Både i smag, udtryk og fremtoning, men også på humørskalaen. Der er nemlig noget helt særligt ved at have de rigtige arbejdsredskaber i hænderne, når der skal mikses drinks i hjemmebaren.

Her får du 5 gode forslag til gaver, du kan forære til den heldige indehaver af en hjemmebar.

Læs mere
0 Kommentarer Posted in Nyheder

At lave en hjemmebar behøver ikke at være så stor en mundfuld, som man måske umiddelbart tror. Har man et ønske om at starte med at lave nogle lækre cocktails derhjemme til venner og familie en selv, kan man hurtigt få barudstyr nok til at gøre dette. Det eneste man skal være opmærksom på er, at det handler om at prioritere. For ønsker du det helt store barsæt fra starten af, så vil det hurtigt blive dyrt og så kan det hurtigt komme til at virke lidt uoverskueligt. Det du skal gøre er at finde ud af hvad der er de mest essentielle barredskaber du får brug for og så kan du gå i gang med at købe.

>>> Bliv inspireret af Barlifes store udvalg af barudstyr <<<


En shaker

Noget du ikke kommer udenom lige meget hvad det er shakeren, som du uden tvivl får brug for.


>>> Se Barlifes store udvalg af alle slags shakere her <<<

Der findes mange forskellige shakere, og det er forskelligt hvad du har af behov hertil. Skal du ud og købe den første så vil en helt klassisk amerikansk Boston shaker være det bedste du kan købe. Denne type shaker består af to glas, som passer ind i hinanden. Således har du alle dine ingredienser, som du hælder i den nederste del af shakeren. Derefter placerer du den anden del af shakeren indeni den nederste del, og så er du klar til at shake. Det gode ved at bruge en shaker er, at drinken du mixer bliver dejlig kold. Brug for eksempel en isterningmaskine til at lave isterninger, som gør din cocktail kold og delikat.

Du kan også købe en anden shaker, hvis du ikke er til Boston shakeren. Du kan nemlig også vælge at købe en cobbler shaker, som man meget ofte ser i film. Denne shaker er kendetegnet ved, at den kan lukkes helt og at den er tredelt. Denne shaker har både en bund, en overdel, og et låg. Du hælder alle ingredienserne ned i denne shaker, ryster godt og så kan du hælde drinken direkte i glasset. I den øverste del er der en inkluderet strainer, som gør, at is, krydderurter og andre ting ikke kommer med i drinken.  

Uanset hvilken shaker du vælger kan du finde den i mange varianter hos Barlife. Du kan både finde sølvfarvede, guldfarvede og kobberfarvede. Er du ikke til de metalfarvede kan du også finde andre shakere, som er lavet i plastik eller lignende materiale.

Barske, strainer og muddler til hjemmebaren

Skal du have de mest grundlæggende barredskaber til baren er det ikke nok med en shaker. Nogle af de andre ting du skal have er en barske, strainer og muddler.

Med en barske kan du røre rundt

En barske er vigtig at have så du kan røre rundt i de drinks du laver.

>>> Gå på opdagelse i Barlifes store udvalg af barskeer <<<

Mange tænker, at det er lidt overflødigt med en barske da man blot kan bruge en helt almindelig ske til formålet. Det er dog ikke tilfældet da en barske skal være meget længere end en normal ske. Det skyldes, at en barske bruges når man gør brug af de såkaldte highball glas, som i sig selv er lange. Man kan få barskeer i mange forskellige afskygninger, og meget ofte har de et snoet skaft, som gør dem dejlige at holde om og smukke at se på.

En strainer bruges til at si med

Udover en god barske, skal du også have en strainer. En strainer er især vigtig hvis du gør brug af en Boston shaker. For den har nemlig ikke en strainer indbygget, hvorfor du får brug for at købe din egen.  

>>> Se de mange strainere hos Barlife lige her <<<

Den mest udbredte form for strainer du finder er en såkaldt Hawthorne strainer, som vi har mange af hos Barlife. Den fungerer som en si, som er beregnet til cocktails. Den har et rundt hoved og et længere skaft. Det flade hoved har en spiral rundt omkring, som passer til glassets omkreds. Derudover har straineren to ører, som gør, at den kan sidde fast på cocktailglas af forskellig størrelse. Denne type strainer kan du finde i mange forskellige former og farver, og især den kobberfarvede Hawthorne strainer er meget populær.

Det er også muligt at finde en julep cockail strainer, som er langt mere simpel i sit udtryk. Denne type strainer er en lille ske med huller i og en simpel flad form, der runder lidt. Denne type strainer er også god i mange situationer og ser rigtig pæn ud.

En muddler får smagen frem

En anden ting du er nødt til at anskaffe dig i hjemmebaren er en muddler, som er et redskab du bruger til at presse krydderurter, citrusfrugter og andre smagskomponenter i glasset. Der er tale om en slags morter, blot i en mindre størrelse og med et langt skaft.

>>>Opdag de flotte muddlere hos Barlife allerede i dag <<<

Du kan finde mange forskellige muddlere, og hvilken en du ønsker har helt og aldeles noget med dine præferencer at gøre. Blandt andet kan du få den klassiske muddler, der er lavet af træ. Denne muddler er især god til mojitos og får den dejlige og intense smag af lime og mynte frem. Du kan også finde en muddler, der er lavet i rustfrit stål, hvis du er mere til dette. Den er meget hygiejnisk og fungerer godt hvis du har tænkt dig at lave rigtig mange drinks i hjemmebaren. Også en muddler i plastik er noget du kan finde hos Barlife og den er både effektiv og meget holdbar.

 

Køb barsæt til hjemmebaren så du har det hele

Ovenstående beskrivelse af barredskaber kan du bruge hvis du selv ønsker at vælge de forskellige redskaber til hjemmebaren. Du kan dog også gøre noget lidt nemmere og købe mixersæt eller barsæt, som allerede er samlet.

>>> Find barsæt til hjemmebaren i forskellige varianter hos Barlife <<<

Uanset om du er på udkig efter et helt simpelt barsæt eller et mere professionelt barsæt til hjemmebaren så går du ikke forgæves hos Barlife. Et af de barsæt du finder hos Barlife, som er mest grundlæggende indeholder shaker, tang, strainer, barske, muddler, og oplukker. Med disse komponenter er du rigtig godt på vej mod at lave en hjemmebar, hvor du har det du skal bruge.

 Velkomstdrinks: den klassiske

En god velkomstdrink hører sig til uanset hvad lejligheden er. Selv til jul serverer man et glas glögg eller lignende og hvis der er tale om en forårs- eller sommerfest skal man selvfølgelig servere noget mere frisk og læskende. En af de helt klassiske velkomstdrinks, man kan overveje at servere det er den såkaldte Berllini. Det er en italiensk drik, som er perfekt uanset om vejret godt eller dårligt. Den tager sig bedst ud hvis du serverer den i champagneglas.

>>>Se de mange forskellige champagneglas hos Barlife og find et i din stil<<<

Skal du lave en bellini skal du have ferskner, som du skal have omkring 200 gram af. Det er vigtigt de er syltede da det giver mest sødme. Disse ferskner placerer du i en blender. Sammen med fersknerne hælder du både 1 spsk flormelis og 1 dl vand. Derudover skal du også hælde citronsaft, som du for eksempel kan presse med en god og effektiv citronpresser. Sammen med ferskner, citronsaft, flormelis og vand hælder du også noget abrikoslikør. Har du ikke det kan du også vælge abrikossirup, hvilket også giver en dejlig smag.  

Dernæst blender du alle ingredienserne sammen. I hvert champagneglas placerer du under ½ deciliter ferskenpure. Derudover placerer du knust is for at holde velkomstdrinken kold. Til sidst hælder du iskold cava eller en anden mousserende vin hen over drinken. Din Bellini er nu klar til at blive drukket af dine gæster.

En moderne velkomstdrink: Aperol Spritz

Hvis der er en drink, som de seneste år har fået en genfødsel så må det siges at være Aperol Spritz. En lun forårs- eller sommerdag ser man på alle gadehjørner, caféer og barer, at der sidder folk med en rød drink i hånden med en appelsinskive. Skal du holde et større selskab er en Aperol Spritz en udmærket drink at servere.

Det vigtigste i denne drink er naturligvis Aperol, som du kan få i almindelig størrelse og i magnumstørrelse. Skal du holde et stort selskab kan du lige så godt købe magnumstørrelsen da det godt kan betale sig. Udover Aperol skal du også have mellem 8 og 10 cl hvidvin. Er du mere til spumante eller en anden mousserende vin kan du også vælge at hælde dette i, så bliver drinken lidt mere luksuriøs.  

>>>Lad dig forføre af de mange lækre mousserende vine hos Barlife<<<

Dernæst skal du bruge mellem 3 og 4 isterninger, og til sidst skal du bruge en ½ skive appelsin. Det er naturligvis blot til pynt, men ikke desto mindre gør det meget for hele oplevelsen af den dejlige velkomstdrink.

Er  du meget glad for Aperol kan du vælge at hælde mere Aperol i end hvidvin, men de fleste foretrækker dog hvidvinen eller spumanten fremfor Aperol, som har en mere intens smag.  

Den forfriskende: Asti og citronsorbet

Skal du holde et stort selskab om sommeren i for eksempel juli eller august er der en stor chance for, at det bliver godt vejr. Det er langt fra sikkert, men du kan dog godt planlægge dine velkomstdrinks ud fra, at du regner med, at det bliver godt vejr. For eksempel kan du som velkomstdrinks servere Asti og citronsorbet, som er en skøn kombination.

Det første du skal bruge i denne cockail er naturligvis Asti. er du mere til en mere klassisk mousserende vin kan du også vælge det. Hvis du vil have det allerbedste bør du vælge en god champagne da det naturligvis altid vil smage bedst. Udover, at du skal bruge Asti skal du også købe citronsorbet. Normalt er det nok med en enkelt kugle citronsorbet, som du først lægger i glasset. Dernæst hælder du Asti udover. Du kan for eksempel servere drinken i et champagneglas af typen coupe. Det er et af de gammeldags champagneglas, som er bredt og minder mere om en skål end et glas. Du kan også finde et smukt krystalglas af enten type highball eller lowball, som vil pynte drinken godt.

--- Se Barlifes store udvalg af alle former for glas og bliv inspireret ---

En original velkomstdrink: gin og passionsfrugt

Hvis du ønsker at skille dig lidt ud i forhold til dit valg af velkomstdrink, så du kan du vælge noget mere eksotisk. Du kan for eksempel vælge en drink, som indeholder både gin og passionsfrugt. Begge ting er meget populære og udbredte, hvorfor det formentligt er noget, som folk kan lide. I en sådan drink skal du for det første have et smukt glas og her kan du bruge et almindeligt drikkeglas. Vælg helst et, som er smukt da det vil pynte meget bedre end et, som ser helt almindeligt ud. Til en enkelt drink skal du bruge 2 cl gin.

>>>Se Barlifes store og specialiserede udvalg i gin<<<

Du skal også bruge noget danskvand til denne drink. Du kan selv lave danskvand med de rette remedier, så som denne maskine, som kan lave almindeligt vand om til danskvand ved hjælp af kulsyre.

Til drinken skal du også bruge mangosirup, som skaber en dejlig og eksotisk sødme. Du skal også have fat i ½ passionsfrugt, som også er med til at skabe noget eksotisk til denne lækre drink. Dine gæster vil elske at smage denne drink. Er der nogen, som ikke drikker alkohol kan du blot servere den samme drink uden gin. Den vil stadig smage meget dejligt.

Skal du have gæster bør du sørge for, at de får det allerbedste du har at tilbyde. Desuden bør du sørge for, at der er noget til enhver smag således, at alle føler sig velkomne. Det gælder også, at du er nødt til at sørge for, at der er noget til dem, der ikke drikker alkohol. Det kan der være mange grunde til, og uanset hvad grunden er så bør man ikke blive snydt for en drink blot fordi man ikke drikker alkohol. Du kan eventuelt vælge at servere de alkoholfri drinks i nogle andre glas, så som moscow mule glas så det er tydeligt, hvilke drinks der ikke har alkohol i.

>>>Se hvilke moscow mule glas Barlife har at tilbyde her<<<


Du kan også købe forskellige moscow mule glas, således, at det er typen af det pågældende moscowmule krus, der gør forskellen. Du kan også bruge helt almindelige glas til at servere velkomstdrinks hvis du ønsker det.

 Alkoholfri velkomstdrink er det sunde alternativ

Dine gæster kan have vidt forskellige grunde til ikke at drikke alkohol. Mange vil formentligt gøre det for at undgå de kalorier, der er i alkohol. Er det tilfældet kan du give dem et helt igennem sundt alternativt og måske endda gøre brug af en blender når du skal lave de lækre drinks.

>>>Se de mange lækre blendere fra Barlife <<<

Det er især hvis man ønsker at lave smoothies at man kan vælge at bruge en blender til at lave velkomstdrinks. Man kan dog også lave en anden sund og meget populær drik til dem, som ikke drikker alkohol. Man kan nemlig lave mange forskellige former for saft. Det kan man gøre med en god saftpresser, som du også kan finde hos Barlife.

Du kan blandt andet lave en lækker rødbedesaft, som ser smuk ud i et lækkert cocktailglas, eventuelt et, som er lavet af krystal. Udover rødbedesaft skal du have citronsaft og agavesirup, som er med til at skabe en god sød og sur smag. De to smage komplimenterer hinanden godt og skaber en dejlig smag. Udover det skal du have lidt Worcestershire sauce, som skaber en dejlig bitterhed. Du skal også have lidt tabasco, som skaber en meget stærk fornemmelse. Også lidt Manaznilla sherry, eller en anden form for sherry får du brug for at hælde i for at skabe en god smag. Hæld det hele i et hiball glas.

>>>Se for eksempel et smukt highball glas her, som vil pynte enhver drink<<<

Server festlige alkoholfri cocktails til velkomstdrink

Ingen siger, at drinks, som ikke har alkohol behøver at være kedelige. De kan nemlig se lige så spændende og festlige ud, som dem, der har alkohol i. Et sikkert hit er at købe noget mousserende vin uden alkohol. Det smager skønt og så kan du samtidig servere mousserende vin med alkohol til dem, som ikke er på vandvognen.

>>>Find inspiration til lækre mousserende vine med og uden alkohol her<<<

Vælger du at servere mousserende vin skal du selvfølgelig gøre det i champagneglas. Det er ikke sådan, at du slet ikke kan servere disse drinks i almindelige drikkeglas, men ønsker du at gøre lidt særligt ud af denne velkomstdrink skal du sørge for at servere i champagneglas. Derudover kan du hælde lidt appelsinjuice i den mousserende vin, hvilket vil være med til at skabe lidt sødme. Ønsker du at gøre drinken mere eksotisk kan du servere den med passionsfrugtsirup. Det skaber også en sødme og en helt karakteristisk smag.

 

Brug plastik- eller papglas til velkomstdrink

Skal du lave rigtig mange velkomstdrinks er det ikke sikkert, at du har glas nok. Derfor kan det være, at du skal ud og købe dem og hvis du har mange hundrede gæster kan det ende med at koste lidt meget. Du kan dog også vælge at købe nogle krus eller glas, som er lavet af plastik. På den måde bliver det væsentligt billigere. Ønsker du, at folk skal genbruge deres glas er det vigtigt, at du får alle til at sætte en mærkat på med deres navn. Du kan bruge de mærkater man også bruger til at markere sifoner for at se hvad indholdet er.

>>>Se forskellige sifoner og sifon mærkater her<<<


Hvis du vælger at købe en sifon kan du også overveje at servere varme velkomstdrinks, hvilket især er godt til vinter. Du kan for eksempel vælge at servere kaffe med rom, sukker og flødeskum til dem, der drikker alkohol. Dem, der ikke drikker alkohol kan så få dem samme velkomstdrink blot uden rom. Det vil skabe en dejlig varme på de kolde måneder. Det er en original ide som meget få gør brug af. Det betyder dog langt fra, at det ikke fungerer for det gør det i allerhøjeste grad.

Mindre udstyr til alkoholfri velkomstdrinks

Generelt kan man sige, at du ikke skal bruge helt lige så meget udstyr til at lave alkoholfri velkomstdrinks, som du skal til drinks med alkohol. Når du laver en almindelig drink er det for eksempel vigtigt, at du har et mål. Det kan blandt andet være et vippemål, et målebæger, et vippemål, eller et doseringsmål. Det, som man typisk bruger disse mål til er at afmåle alkohol. Netop derfor har man ikke brug for disse værktøjer når der ikke skal alkohol i drinken. Noget, som man dog kan få brug for uanset om de rer alkohol i velkomstdrink eller ej, det er en shaker. Med en shaker kan man nemlig ryste alle ingredienserne godt og grundigt sammen således, at smagen bliver større og mere intens.

>>>Bliv inspireret af de mange shakere du kan finde hos Barlife og find din egen favorit!! <<<

 

 

14. jan. 2018 11:56:09 CET

Opskrifter på alkoholfri cocktails

Meget ofte vil man finde ud af, at man selv har forskellige ingredienser, som man sagtens kan bruge når man skal lave en cocktail uden alkohol. Også hvis man er ude er det for det meste muligt at finde ingredienser til at lave en alkoholfri drink. Af og til kan det dog være godt med inspiration og heldigvis er der masser af inspiration på nettet. Er man mere til at have en fysisk bog, som man kan bruge til opskrifter er det også en mulighed. Der findes nemlig en hel opskriftbog, hvor man kan få inspiration til de såkaldte ‘Mocktails’. En mocktail er en alkoholfri cocktail og dem findes der flere af end man lige tror.

Find opskriftbog hos Barlife med alkoholfri drinks, ‘mocktails -

En af de opskrifter man kan kaste sig over er den såkaldte ‘Arizona Sunset’, som er en dejlig læskende og forfriskende drink. Den er især god til de varmere sommeraftener, men også om vinteren kan den få de varmende solstråler til at føles lidt tættere på. Skal du lave en Arizona sunset så skal du blandt andet bruge grenadine, som bør være en fast bestanddel af enhver cocktail entusiasts barskab. Den søde, røde væske er god at have i cocktails og den skaber en dejlig sødme uanset hvordan man bruger den. Udover grenadine skal man også bruge et glas Sprite, som også i sig selv er læskende. Derudover får man brug for samme mængde appelsinjuice. Når disse ting er blandet sammen kan man bruge nogle fine cocktailbær eller appelsinskiver til at pynte med. Server denne drink i et smukt Libbey glas, lavet af krystal.

>>>> Få inspiration til smukke cocktail glas hos Barlife <<<<

Er du ikke til en Arizona sunset kan du også vælge at lave en Millionaire Sour, som er en lækker drink. Det gode ved denne cocktail er, at du både kan lave den alkoholfri og med alkohol. Det gør det nemmere når man skal lave cocktails da man ikke skal lave flere forskellige.

 

Det eneste der adskiller en Arizona Sunset med alkohol i forhold til en uden alkohol er, at den med alkohol har Bushmills Irish Whiskey i, og det har den alkoholfri naturligvis ikke. Det som begge cocktails har til fælles er, at de har sitroncirup i. Det giver en på samme tid sød og sur smag, som gør drinken meget frisk og forfriskende. I stedet for whiskeyen kan du i den alkoholfri version hælde ginger ale, som er et rigtig godt alternativ til alkohol hvis man ikke drikker det. Desuden skal der knust is i drinken, og dernæst hælder man grenadine i, som både giver en dejlig sødme og en skøn farve. En citronskive eller et kirsebær kan pynte godt på cocktailen. Denne cocktail skal shakes, så alle ingredienserne bliver blandet sammen og alt sammen er med til at give den rette smag.

>>>>Få inspiration til mixersæt med shakere her hos Barlife<<<<

Gå på opdagelse i et væld af alkoholfri cocktails

Når først man begynder at undersøge hvor mange alkoholfri cocktails, der findes derude bliver man overrasket. Der findes nemlig rigtig mange, og de er stort set alle sammen meget velsmagende. Drikker man ikke alkohol vil man altså formentligt blive overrasket over, at man sagtens kan få velsmagende og smukke cocktails.

… Se hvordan du kan bruge barredskaber til at lave smukke cocktails her…


En anden klassiker, du kan overveje at lave er inspireret af Mexico, som er kendt for at lave dejlige og yderst læskende drikke. I hele verden er man inspireret af det mexicanske køkken når det kommer til cocktails og drinks, og her er alkoholfri cocktails ikke en undtagelse.

En af de lækre alkoholfri drinks man kan lave er en Mexican Limeade. Den er meget nem at lave, og det eneste du skal bruge af redskaber et et smukt cocktailglas.


>>>>Bliv inspireret af de mange smukke cocktailglas hos Barlife her <<<<<


Når du har fundet det rette glas frem skal du have saften fra 6-10 limes i glasset. Det kan tage lidt tid at presse dem, men det er alt tiden værd da de smager fantastisk. Derudover skal du have cirka tre dl vanc. Udover det skal du have noget sødme, som du kan få fra 4 dl Sprite. Kan du finde noget lemonade mix er det en god ide at blande det i også. Det giver endnu mere smag og du ender ud med en skøn cocktail. Ønsker du at servere din Mexican Limeade med ekstra meget stil kan du finde et helt lemonadesæt  hos Barlife, som ser smukt ud til.

Gør noget ud af pynten til de alkoholfri drikke

Nogle vil føle, at det ikke er helt lige så festligt at drikke cocktails, som ikke har alkohol i. Det kan man dog hurtigt gøre det, og det kræver ikke meget mere end det rette pynt og udstyr. Du kan finde mange forskellige former for cocktailpynt. Du kan både finde de klassiske sugerør med fine røde og hvide striber, samt smukke drinkspinde, du både kan røre med og lade pynte i den alkoholfri cocktail. Skal du både lave drinks med og uden cocktails kan du sagtens bruge det samme drinkspynt. De to slags drinks vil formentligt ligne hinanden meget, så for at være sikker på, at du kan kende forskel kan du have forskellige drinkspinde i hhv. Cockailts med alkohol og cocktails uden.

15. dec. 2017 00:15:07 CET

Det vigtigste element i baren: flaskerne

 I hvilken som helst bar vil det altid gælde, at flaskerne er det vigtigste overhovedet. For med mindre det er en særlig bar, så vil det altid være drinks og og drikkevarer, som folk køber og her skal der for det meste alkohol i. Derfor bør man sørge for at gøre alle aspekter og arbejdsgange, som har noget med flasker at gøre så gode som muligt. Man kommer formentligt ikke udenom at skulle have en flaskeholder eller flere da det er et element, som er vigtigt i enhver bar. For på denne flaskeholder kan man placere flaskerne, som man kan sortere på den måde man finder bedst. Og desuden kan man lynhurtigt tage en flaske ned fra flaskeholderen og hælde dette i drinken.En flaskeholder skaber styr på flaskerne

At have sine flasker liggende rundt omkring er ikke noget, som nogen som helst får noget godt ud af. For i så fald ender man med at skulle bruge meget tid på at finde lige præcis den flaske man har brug for, hvilket betyder, at kunden er nødt til at stå og vente. Og hvis ventetiden er for lang vil kunden føle, at de får en dårlig oplevelse og i sidste ende kan det være med til at betyde, at de ikke kommer igen. Derfor bør man have alle sine flasker samlet ét sted, på en eller anden form for flaskeholder. Hvilken flaskeholder eller flaskeholdere du bør anskaffe dig er forskelligt da det kommer meget an på hvad bartenderne er til, hvilken type bar du har og hvor stor baren er. I det følgende kan du læse mere om hvilke type flaskeholdere, som Barlife kan tilbyde dig alt efter de omstændigheder du står i, i forbindelse med baren.

--- Få styr på dine flasker med Barlifes flaskeholdere ---

Flaskeholdere til den lille bar

Jo mindre en bar er, des færre flasker vil man formentligt også have da man kun kan tilbyde et mindre udvalg af drinks og drikkevarer. En af de gode flaskeholdere du finder hos Barlife er en rund flaskeholder til fire flasker. Det gode ved netop denne flaskeholder i forhold til den lille bar er, at den fylder rigtig lidt. Derudover er den meget fleksibel og kan stilles mange forskellige steder. Noget smart ved denne flaskeholder er, at du ikke behøver at finde serveringstutter til dem da de er inkludere i selve flaskeholderen.

 

Har du lidt mere end fire flasker i baren kan du også finde en lignende flaskeholder med plads til seks flasker i stedet. Den har den samme runde form og har også inkluderede hældetutter. I nogle tilfælde kan en lille speedrail også være smart til den lille bar, det afhænger dog meget af hvor meget plads der er bag baren.

En stor bar kan have mange flaskeholdere

Har man en meget stor bar så kan man nærmest gøre brug af lige den flaskeholder man ønsker da der alligevel er plads til det. Har man en bar, som har standardmål og som har en stor væg bag baren, så er den bedste type flaskeholder man kan have en speedrail. Har man rigtig meget plads kan man have mange speedrails, som kan hænges op under hinanden. Speedrails er en type hylder, som dog har sider så flaskerne står godt fast og ikke så nemt ryger ned på gulvet. Disse speedrails kan også fås i dobbeltstørrelse så der faktisk hører to speedrails med i én hylde. Med denne type er det den bageste hylde, som sættes op på væggen.

 

Har du en stor bar, som også serverer forskellige typer vin kan du også finde en flaskeholder specifikt til dette. Hos Barlife finder du blandt andet forskellige væghængte flaskeholdere, som kan have op til tyve flasker vin hængende. Det er smart når du hurtigt skal have en flaske ud for at servere den. Du finder både den mest klassiske type flaskeholder til vin, som hænges op på væggen, hvor flaskerne hænger over og under hinanden.

Du kan også finde en lidt mere unik form for flaskeholder, som er roterende og som er fin at have stående på baren.

En anden type flaskeholder, som du kan have stående på bardisken er den runde flaskeholder, som kan indeholde op til seks forskellige flasker. Den kan rotere således, at du altid kan have den rigtige flaske foran dig. I denne type flaskeholder behøver du ikke at tænke over hvilken form for hældetut du skal købe da det er inkluderet. Det er du dog nødt til at tænke over i forbindelse med de flasker, som du har stående på dine speedrails. For her vil det være nødvendigt, at du har hældetutter på.

15. dec. 2017 00:06:18 CET

Få styr på din dine barredskaber

Enhver bartender ved, at noget af det sværeste i en bar kan være at holde styr på alle tingene man bruger. For man ender meget ofte med at bruge et redskab og derefter at lægge det fra sig igen, hvilket gør det meget svært at finde dernæst. Der er flere ting, som du kan gøre for at være sikker på, at alle dine ting altid er til at finde når du står bag baren. En af tingene er at anskaffe sig en eller flere speedrails, hvorpå du kan placere flasker og andre ting har i højere grad noget med dine vaner at gøre.

--- Se hvordan du kan få styr på din baropbevaring her ---


Flasker bør være det samme sted

Skal du give din bar et godt tjek for at se hvordan du kan optimere den og gøre arbejdsgangene bedre kan du starte med flaskerne. For her er der tale om noget, som du bruger rigtig meget. Faktisk er det kun de færreste drinks, som ikke kræver, at du lige vender dig om for at tage en flaske og hælde noget af den over i drinken. Derfor er det et rigtig godt sted at starte, hvis du mener, at måden hvorpå du arbejder i baren kan optimeres lidt.

Den bedste ting du kan gøre for dig selv og din bar er at købe en speedrail eller flere for dem kan du placere dine flasker på. En speedrail er en slags hylde, som har sider på til alle siderne, hvilket gør, at flaskerne står godt og sikkert og ikke kan falde ud selvom der bliver trangt i baren og folk kommer til at skubbe til hylderne. Bruger man almindelige hylder, hvor flaskerne står frit kan man ikke undgå, at der af og til vil ryge en flaske ned, men det kan man sagtens undgå. Så når du skal have styr på baren kan du starte med et købe en speedrail.

 

Det er kun hvis du har en meget lille bar, at en enkelt speedrail er tilstrækkeligt for ellers vil du formentligt få brug for flere af dem. Hos barlife ved man hvordan bartendere arbejdere og man kender til deres behov, hvilket kommer til udtryk i det udvalg de har af barredskaber. Blandt andet har de en dobbelt speedrail, som netop er noget rigtig mange bartender finder stor gavn ved. Den er lavet på en måde således, at det blot er den øverste speedrail du sætter op på væggen og så går den nederste flaskeholder en smule længere ud. Har du en mindre bar er det formentligt tilstrækkeligt med en enkelt af disse speedrail, men er din bar lidt større er det en bedre ide at købe et par stykker.

Optimer samarbejdet bag baren

Arbejder man et sted, hvor man er flere personer, der sideløbende arbejder sammen vil man aldrig komme udenom, at man skal være gode til at samarbejde. For hvis man kan samarbejde vil man både få gjort arbejdet bedre, sjovere og hurtigere, hvilket er i alles interesse. Er du dermed bestyrer af en bar eller har på andre måder ansvar i en bar så vil du nyde stor gavn af at undersøge hvordan medarbejderne bedst kan samarbejde med hinanden. En af de ting du kan gøre er at finde styrker og svagheder hos dem, som skal arbejde sammen for det kan være, at de er så forskellige, at de kan supplere hinanden godt. Måske er den ene bedre til at kigge på detaljen og mister hurtigt overblikket, hvor den anden er omvendt og ikke er så detaljeorienteret, men derimod god til at overskue hele baren på én gang.

--- Find speedrails, som kan gøre arbejdet bag baren nemmere hos Barlife ---

Man kan også finde ud af hvilke interesser de forskellige bartendere har. For hvis der er en, som er helt vild med at hælde i drinks kan denne person være ansvarlig for flaskerne. Her vil personen altså i løbet af aftenen altid tjekke om de flasker, som står i den speedrail der er, er fyldte eller ej. Og kigger man på den eller de speedrails der er og ser, at en eller flere flasker er tomme eller næsten tomme bør man med det samme udskifte denne flaske således, at personen, der står og laver drinks ikke pludseligt løber tør, hvilket kan være til stor gene for både bartender og gæst da det skaber unødvendig ventetid.

Undersøg udvalget af barredskaber

For at få det optimale ud af en bar og de tilknyttede bartendere kræver det ofte en mindre analyse af hvordan arbejdet bag baren foregår. Som bestyrer eller ejer af baren kan man for eksempel observere hvilke redskaber, som bartenderne bruger mest og hvis der er for få af disse redskaber kan man overveje at købe nogle flere. Noget andet man kan gøre er at se om bartenderne bruger meget tid på noget, som de ikke behøvede at bruge så lang tid på hvis bare de havde de rette redskaber. En af de ting, som man måske finder ud af er, at når bartenderen skal tage en flaske ned fra en speedrail og hælde væsken i drinken så tager det lang tid at tage låget af, hælde og tage flasken tilbage i speedrailen. Dette kan man undgå ved at købe nogle hældetutter, som man kan tage på alle de flasker man har åbne i baren. Så bliver det lynhurtigt at tage en flaske ned fra den pågældende speedrail for at lave en lækker drink.

14. dec. 2017 23:56:52 CET

Lær mere om krystalglas

Folk snakker ofte om krystalglas, men der er dog mange, som slet ikke ved hvad dette glas rent faktisk er og hvordan det adskiller sig fra almindeligt glas, som man oplever i de almindelige drikkeglas man har. Det som kendetegner krystalglas, som de fleste nok er opmærksomme på det er, at lyset bliver reflekteret på en helt særlig måde i disse glas. Derudover er det også kendt, at krystalglas generelt er tungere og har en større vægtfylde, hvilket netop gør det meget holdbart.

--- Se Barlifes store udvalg af krystalglas her ---

Af og til hører man krystalglas refereret til som blyglas, hvilket skyldes, at krystalglas indeholder blyoxid. Det er netop dette bly, som gør, at glasset får en større vægtfylde, en større brillans og en langt højere lysbrydningsevne. Disse ting er med til at gøre, at krystalglas er hvad det er og der kan være forskel på hvor stort blyindholdet er, jo større et blyindhold jo mere krystal-agtigt er glasset. Der er lavet et EU-direktiv, som konkret beskriver hvor meget bly, der skal være i glas før man kalder det krystalglas, således, at ikke alle, der blot tilsætter en smule bly kan kalde glasset for krystalglas.

 

Krystalglas findes i alle varianter

Hos Barlife finder man krystalglas i mange forskellige variationer. Man finder både lowballglas, hiballglas, champagneglas, vinglas og flere forskellige slags glas. Så finder man ud af, at man er ret glad for krystalglas, så kan man mere eller mindre skifte alle ens glas ud med krystalglas og på den måde finde en glaskollektion, som rent faktisk passer sammen.

Man kan med fordel starte med sine highball glas, som kan bruges på forskellige måder. For hvis man blot handler ind til køkkenet vil man formentligt ikke være så bekendt med denne betegnelse, men snarere blot kende det som ganske almindelige vandglas. For denne type glas er kendetegnet ved en stor volumen og en høj form, præcis som vandglas også er det. Hos Barlife kan du blandt andet finde highball glas i stilen Aspen, som har de smukkeste striber hele vejen rundt. Det faktum, at de er lavet af krystalglas gør, at dette mønster er endnu pænere fordi, at det er langt mere detaljeret end hvad der havde været muligt, hvis man brugte almindeligt glas.

 

Et andet glas af samme type finder du fra Imperial Nachtmann og dette glas bærer endnu mere præg af at være lavet af krystalglas da det har det klassiske krystalglasmønster.

 

Køber du glas ind til en bar vil de fine krystalglas af typen highball også være et must da de er smukke og giver den flotteste refleksion når de står oppe på baren.  

--- Find dit foretrukne krystalglas her ---

Lowball krystalglas til køkken og baren

Uanset om det er til baren eller til køkkenet du leder efter glas, så vil du også få stor gavn af et andet glas, som Barlife kan tilbyde. Det klassiske old fashioned glas er nemlig et af de glas, som man kan bruge til rigtig mange forskellige ting. Har man en bar vil dette glas være oplagt at bruge til whisky eller til en god mojito. Også en moscow mule kan serveres på denne måde hvis ikke man har det klassiske krus. Og det, at det er lavet af krystalglas gør, at den smukke farve fra drinken vil være meget tydelig og komme så pænt til udtryk.

I køkkenet kan et lowball/old fashioned glas også bruges til mange ting. Et helt almindeligt glas vand vil pludseligt opleves langt mere ekstravagant hvis man serverer det i krystalglas og det vil et almindeligt glas saft også. For uanset hvilken type væske man hælder i et lowballglas lavet af krystalglas, så vil man få lyst til at drikke af det da det ser så fint og smukt ud.

 

En smuk kande giver også altid et godt indtryk, især hvis kanden passer til de glas, som man har stående. Hos Barlife finder du en smuk kande lavet i krystalglas, som passer godt til mange af de highball glas og lowball glas, som du ligeledes finder på siden. På en café kan det virke godt, at man har en kande vand stående med nogle glas ved siden af da det vil gøre, at gæsterne føler sig godt tilpas og meget velkomne. Også hjemme i køkkenet vil det fungere godt da man på den måde kan gøre noget ud af måden, hvorpå man drikker vand til måltiderne.

Det er især hvis du kan lide at nyde en whisky, at du vil få stor gavn af krystalglas fordi, at de er så stilede og yderst smukke med den gyldne væske i. Hos Barlife kan du købe et sæt med hele seks af disse glas, så selvom et enkelt glas skulle gå i stykker på et tidspunkt har du stadig nok til, at du kan invitere et par veninder over for at drikke whisky af ægte krystalglas.

Drikker eller spiser man noget rigtig lækkert og luksusagtigt bør man også gøre det den respekt, at man indtager det på den helt rigtige måde. For hvis man bruger service, der er gammelt og måske endda ikke helt intakt vil en drik som champagne slet ikke smage lige så godt. Derimod vil en champagne eller en lignende mousserende vin smage endnu bedre hvis man blot sørger for at købe nogle smukke champagneglas, da det vil gøre oplevelsen meget bedre. Det er sådan, at uanset om man taler drikkevarer eller mad så bliver man altid først mæt med øjnene. Kigger man således på et smukt champagneglas vil man næsten føle, at man har fået et par glas fordi, at det er så smukt.  

--- Se Barlifes smukke champagneglas her ---

RCR champagneglas er for de luksuriøse

Noget som kommer bag på rigtig mange er, at der faktisk er mange af de glas, man kan få i dag som er lavet af krystalglas. Det er noget, som folk ikke tænker over da de muligvis er vant til, at krystalglas er noget, som deres bedsteforældre drak af og altså ikke noget, som man kan få i dag fra nyt. Men går du for eksempel ind på en side så som Barlife vil du opleve, at du endda kan finde et bredt udvalg af forskellige glas, som er lavet af krystalglas.

Blandt andet vil du finde en lang række champagneglas, som netop er lavet af krystal. Ser du på dem vil det også være noget, som er forholdsvis tydeligt da de har det klassiske krystalmønster. For du kan nemlig få disse champagneglas med det kantede mønster med stor detaljerigdom.

Et af de champagneglas du kan få, som er lavet af krystalglas er Melodia, som er et smukt glas, der går ind forneden og lidt ud foroven. Der er en lille kugle på det øverste stykke af stilken, som også er med til at give dette glas karakter. Også Timeless er en form for champagneglas, som ser yderst luksuriøs ud. Glasset er lavet af krystalglas og er væsentligt mere kantet end for eksempel Melodia da det nederste af selve glasset er kantet. På kanten af glasset er der striber indhugget i glasset, hvilket netop er muligt fordi, at det er champagneglas, der er lavet af krystalglas.

--- Find flere RCR krystal champagneglas ---

 

Et champagneglas, der minder mere om Melodia, men som dog alligevel skiller sig lidt ud er Oasis, som er et glas i den klassiske champagneglasform, som går let ud på midten, og ind foroven og forneden. På siden er der i krystalglasset indhugget et smukt mønster, som leder tankerne hen på en edderkop og en diamant. At drikke af dette champagneglas er også lækkert da det i sig selv er en spændende taktil oplevelse at røre med fingrene på glasset.

 

Sådan drikker du champagne som på film

At se gamle sort/hvid-film involverer meget ofte, at man ser på nogle meget elegante middagsselskaber, hvor karaktererne drikker champagne og andre drinks af smukke krystalglas, som man kun kan være misundelig på. Men de glas, som de bruger i disse film adskiller sig fra de champagneglas vi kender fra i dag. Dengang brugte man nemlig i højere grad de såkaldte champagneskåle, som er formet som en skål med en tyk stilk, men dog er selve skålen væsentligt mindre end hvis det for eksempel var beregnet til isdessert eller lignende. Dagene for disse luksuriøse champagneglas er ikke nødvendigvis ovre for hos Barlife kan du få en tro replika af de champagneglas, som du ellers er vant til at se i film.

 

 

Dette champagneglas er kaldet coupe, som er betegnelsen for netop denne champagneskål. Det man meget ofte kender er den såkaldte flute form, som er den aflange type, der dermed er væsentligt anderledes end den tidligere champagneskål. Grunden til, at man på et tidspunkt gik over til den aflange form var, at man mente, at champagnen smagte bedre på denne måde. Du kan også få et cocktailglas hos Barlife, som har en lignende form, som betyder, at du også kan bruge det til champagne. Det er fra Palais Nachtmann og har også det klassiske krystalmønster, som gør det meget unikt.

Hos Barlife kan du også finde en champagneskål, som er mere enkel og som ikke har det klassiske krystalmønster. Derimod er der bare tale om et champagneglas, som er af typen coupe, men som minder om det klassiske flute glas ved at være helt glat udenpå og uden så mange detaljer.

Uanset hvilken type du er vil der være et glas at finde for dig da Barlife kan tilbyde så bredt et udvalg af forskellige champagneglas.

--- Find dine næste champagneglas hos Barlife ---

Også hvis du er til de farvede glas er det noget du nemt kan finde, uanset om du er til blå, rød, gul eller grøn. Og hvis du skal holde en fest, hvor du ved, at gæsterne har det med at blive lidt vilde kan du også vælge at købe nogle champagneglas i et materiale, som ikke går i stykker så nemt. Et af de bedste materialer til dette er polycarbonat, som er en slags plastik, som altså ikke går i stykker, selvom glasset bliver tabt på gulvet eller hvis en vælter det.

Et sugerør har generelt meget at sige. Et sugerør kan nemlig både sige noget om den, som laver en bestemt drink og om selve drinken. For hvis man er typen, der er lidt eksperimenterende er det nok også noget som kan ses i det valg af sugerør man har. Og man bør også vælge et sugerør ud fra hvilken drink man laver da det hele bør passe sammen.

--- Find ud af hvilken sugerørstype du er hos Barlife ---

Klassisk sugerør til klassisk cocktail

Ikke så overraskende så vil det klassiske sugerør passe rigtig godt til den klassiske drink. En af de helt klassiske typer af drinks kunne for eksempel være en G&T. Denne drink er meget populær i hele verden og mange drikker denne drink dagligt over hele verden. Grunden til dette er dens unikke smag, som dog ikke er så gennemtrængende, som en drinks smag godt kan være af og til. Skal man lave en gin og tonic bør man altid have et eller to sugerør i drinken. Og da der som beskrevet ovenfor her er tale om en klassisk drink så vil det også være det klassiske sugerør du skal ud og finde.

Et af disse klassiske sugerør kan du finde blandt de stribede sugerør, som du finder rigtig mange af hos Barlife. En af grundene hertil er især, at det er meget moderne at gøre brug af disse sugerør, som er stribede. Sugerørene kan fås med striber i vidt forskellige farver, og blandt andet kan Barlife selvfølgelig tilbyde de sugerør, som er røde og hvide. Disse sugerør passer perfekt til en drink lavet i et marmeladeglas, som også er yderst moderne og som passer perfekt til stilen.

--- Se mange stribede sugerør ---

 

Er man ikke til den røde og hvide farver findes der andre gode alternativer. Man kan nemlig også vælge at købe sugerør i enten guld og hvid eller sort og hvid. Uanset hvilken type af de mange forskellige slags sugerør man køber vil én af striberne være hvide da det er noget, som de altid er. Er man til lidt mere vilde farver og effekter, så kan det også være, at man vil sætte mere pris på denne type sugerør med sølvfarve. De passer både godt til en festlig hverdag, samt en sjov nytårsaften eller en anden stor eller lille begivenhed .

En anden farve, som du kan finde blandt disse smukke sugerør er den grønne farve, som er så karakteristisk og så varm. Man kan næsten kalde farven for en græsgrøn og den står rigtig godt sammen med den hvide farve, som også er en del af sugerøret. Disse smukke sølv sugerør måler 20 cm i længden, hvilket er en perfekt længde til et lidt større glas, som man bruger i hjemmebaren.

 

Sådan gør du en drink sjov med sugerør

En drink behøver ikke at være så kedelig og alt for stilet for det er der ikke mange, som gider at købe. Derimod bør en drink være sjov og skabe lidt liv i gaden. En måde hvorpå man kan skabe liv i gaden er ved hjælp af sugerør, som kan skabe meget sjov i drinken hos de gæster du enten inviterer hjem til dig eller ud på en bar.

 - Find masser af sjove sugerør hos Barlife ---

Et af de meget populære sugerør hos Barlife, som altid skaber lidt sjovt er sugerøret, som er formet som en bambus. De forskellige sugerør er anderledes så de ser endnu mere virkelige ud. De kan være rigtig gode til en eksotisk drink og kun de færreste kan undgå at nævne noget om disse bambus sugerør når de ser dem fordi, at de er så specielle.

 

Noget andet, som du kan gøre for at få din drink til at se endnu sjovere ud med sugerør er at købe en af de typer, som kan bøjes rundt og er meget fleksibelt. Barlife har netop denne type sugerør og de er da også noget, som rigtig mange vælger at købe. Denne type sugerør har den fleksible del af sugerøret, som normalt er tæt på den øverste del til at være meget længere. Det betyder, at man kan bevæge den øverste del af dette sugerør på mange sjove måder og det kan stritte hen lige der hvor du ønsker det.

En måde hvorpå man kan gøre sin drink endnu sjovere er ved at købe rigtig mange af disse fleksible sugerør og så ellers bare give dem sjove former så de alle sammen stritter i forskellige retninger. Dette er noget, som alle til en fest vil elske samtidig med, at det også er noget, som børn vil elske. For børn er vilde med sjov og sugerør, så at samle disse to ting i sjove sugerør er næsten en drøm, der går i oplevelse for de mindste.

Sorter stigende
Side:
  1. 1
  2. 2
pr. side