Sifoner

Er du på udkig efter en hjælpende hånd til at piske flødeskum? I så fald er du kommet til det rette sted. Vi har et af landets største udvalg af flødeskumssprøjter, sifoner og tilbehør hertil. Nedenfor finder du alt, hvad hjertet begærer indenfor sifonuniverset lige fra sifon patroner til en bog med sifon skum opskrifter. Så værsgo at gå på opdagelse i vores inspirerende udvalg, eller hvis du har lyst, kan du læse mere her.

Indlæser...
Filtrer

Hvordan bruger du en sifon flaske?

De senere år har sifonflasken for alvor vundet indpas i de danske køkkener og barer, hvilket er glædeligt - for resultaterne er fantastiske. Dine gæster vil elske smagen af rigtig flødeskum i deres Irish Coffee eller Galliano Hot Shots.

Er du også lidt i tvivl om, hvordan en sifon egentlig virker, så kan vi berolige dig med, at du langt fra er den eneste. Til gengæld er det en helt ny verden, som åbner sig op, når først du har knækket koden og sifonen går hurtigt fra at være endnu et fancy køkkenredskab, som kun lige bliver brugt en enkelt gang og som primært tjener funktionen som støvsamler bagerst i skabet, til at blive en af dine absolut bedste venner, når du skal brilliere i køkkenet.

Du vil hurtigt opdage at sifonen ikke blot er en flødeskums sifon, men at denne også kan anvendes til cremer, sauce og andre lækre anretninger. En sifon bruges altså til madlavning i lige så stor en grad, som den bruges til at dekorere lækre drinks bag bardisken.

I bund og grund er sifonflasken lig med ønsket om at tilsætte luft i en væske for at ændre dens struktur, præcis som det er tilfældet med en sodastream.

Først og fremmest skal du hælde den ønskede væske ned i flasken og lukke den tæt hvorefter du tilsætter mellem 1 til sifon patroner, afhængigt af hvilket resultat du ønsker. N20 gasarten fra den isatte sifon patron vil nu opløse sig i væsken, og når du trykker håndtaget på sifonen ind, vil flaskens indhold blive fremdrevet med tryk og N20 gasarten vil udvide sig.

Inden du bruger sifonen, er det vigtigt at den rystes godt, så gassen fordeles ligeligt og husk altid at holde sifonflasken lodret, når du trykker dispenserens håndtag ind.

Så principielt er det ikke vanskeligere at gøre brug af en sifon til flødeskum, hollandaise eller noget helt tredje.


Forskellen på CO2 og N2O

Når du nu har fået en smule mere kendskab til, hvordan en sifon virker, er det også på sin plads at kende forskellen på den sifon patron som anvendes til sodastream og så den patron som anvendes i en typisk sifonflaske.

Som du sikkert ved er der stor forskel på de gaspatroner du bruger til din sodastream, og så gaspatroner til sifon. De patroner du anvender til din soda sifon er en trykbeholder af carbondioxid, også omtalt som CO2, mens en patron til sifon indeholder gassen dinitrogenoxid - også kaldet N2O.

Så står du mellem dilemmaet om du skal fylde kulsyre eller lattergas i din sifon, så kommer der her nogle tommelfingerregler for, hvilken virkning de forskellige patroner har på sifonens indhold.

CO2 opløses lettere i vand end det er tilfældet med N2O, som i højere grad opløses i fedtholdige væsker. Desuden afgiver CO2 en syrlig smag hvorimod N2O er fuldstændig smagsneutralt. Du kan især smage CO2 og den syrlige smag, som den tilsætter vand, hvis du f.eks. drikker en halvdoven danskvand.

I og med at N2O ikke afgiver nogen smag, giver denne gasart derfor også bedre mening at bruge i en sifon, når du skal lave mad. Og fordi der minimum skal være 27% fedt i den væske, som du hælder i sifonen før N2O kan opløses heri, er alle opskrifter til sifon fedtholdige.

Det kommer bl.a. til udtryk i de opskrifter som findes til sifoner, som primært svæver omkring, hvordan en sifon bruges til dessert, eller hvordan du kan lave sovs på en sifon.


ÆGTE FLØDESKUM MED EN SIFON

Uanset om du skal bruge meget flødeskum på en gang, eller om du skal bruge små portioner fløde ofte, så kender du til besværet med at piske det.

For det første er det tidskrævende og for det andet er det udmattende at piske en stor portion flødeskum, hvis det gøres i hånden.

Gør du brug af den elektriske håndmixer, er det ikke fysisk hårdt, men det kan dog være svært at stoppe piskningen i tide. Og i løbet af kort tid, kan flødeskummen gå fra den lækreste bløde konsistens til en uappetitlig klumpet masse.

Ved at bruge en sifon til flødeskum får du den perfekte flødeskum - hver gang. Det er blot at hælde fløde i sifonbeholderen og sætte en N2O patron i, og så er du praktisk talt klar til at lave flødeskum uden besvær.

Skal du ikke bruge så meget ad gangen, kan du blot sætte beholderen i køleskabet. Fløden holder sig frisk, da kammeret er helt lufttæt. Husk at smide den første levering flødeskum direkte i skraldespanden, hvis beholderen har stået i længere tid uden brug.


Brug din sifon i køkkenet

I baren er det i særdeleshed til flødeskum, at sifonflasken bliver brugt, hvilket er ganske naturligt, når der skal serveres Irish Coffee, Æblekageshots eller Galliano Hot Shots.

Foruden at bruge din sifon til drinks, så fortjener den uden tvivl også sin plads i køkkenet, da den tjener andre gøremål end blot at lave fabelagtig flødeskum. Når det kommer sig til sifon dessert opskrifter, kan du lave en lækker chokolademousse på din sifon. Vaniljecreme på sifon kunne også være en oplagt dessertmulighed.

Det samme gør sig gældende med diverse saucer, hvor både bearnaise og hollandaise på sifon giver nogle fantastiske resultater.

I køkkenet bruges flødeskum mest til kager og andre desserter. Til en flødeskumssprøjte fås der et bredt udvalg af spidser, til at sætte i enden af sprøjten. På den måde kan du dekorere dine kager og desserter med flødeskum i forskellige mønstre.

Skal der lægges en flot flødeskumskant, er disse mønstrede tilføjelser en nødvendighed i køkkenet.

Hos BarLife spænder vores udvalg bredt i størrelser og materialer, som alle er kendetegnet med deres høje kvalitet. Hvis du ønsker at komme godt i gang med at bruge sifon, kunne en samlet udstyrspakke være det helt rette valg for dig.

Blandt nogle af de mest populære sifonprodukter finder du en sifon flaske fra Isi, som er både nem og overskuelig at have med at gøre i både anvendelighed og pris. Det smarte ved Isi er, at de har udviklet forskelligt udstyr til sifon universet, således du både kan få Isi patroner til din sifon, Isi sifon reservedele og i det hele taget finde et varieret udvalg af Isi sifon opskrifter.

Dermed har du hele tiden alt udstyret samlet lige ved hånden, hvilket kan gøre det lettere at overskueliggøre.


Sifon skum på cocktails

En god cocktail bliver altså bare en anelse bedre, når den toppes med et let og fløjlsblødt lag skum. Hertil er en sifonflaske det helt rette stykke værktøj at have ved hånden. Det er både til at sætte prikken over i’et på din Irish Coffee, men derudover kan du også give dig i kast med at nyfortolke drinks klassikere ved eksempelvis at toppe din Margarita med en luftig limeskum eller ved at lave en mynteskum til din Mojito.

Hvis du er vild med tanken om cocktails med et blødt lag skum, men ikke har en sifon til rådighed, så kan du komme ret langt med pasteuriseret æggehvide. For at give lidt inspiration, så er Gin Fizz, Whisky Sour og Clover Club værd at kigge nærmere på.

Udover at sifonen kan hjælpe dig med at kreere den helt perfekte cocktailskum, så er den som beskrevet selvfølgelig også helt ideel til at skabe imponerende saucer, cremer, mousser og skum i din madlavning. Hertil er der både tale om en måde at imponere og skabe et pift til dine forretter og hovedretter. Derudover kan vi ikke komme udenom, at sifonen desuden er yderst relevant i dessertkøkkenet, hvor flødeskum og marengs blot er et par eksempler på, hvad du kan bruge den til.


Når du skal finde den rette sifon til dine behov, kan du roligt gå på udkig blandt produkterne her på siden. Der er noget for enhver smag, så mon ikke også, at der er en sifon som behager dig.

Rigtig god fornøjelse.

Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna