Strainers

Strainer - cocktailsi til servering af drinks

Nogle redskaber skal du have i din bar, og enstrainer er en af de redskaber. Når du shaker forskellige ingredienser sammen, er det vigtigt, at du serverer dine cocktails uden grums og klumper. Derfor skal du altid sørge for at have en cocktail strainer i din bar. Her hos BarLife finder du et stort udvalg af diverse strainere som fås i mange forskellige størrelser og tæthed i filtreringen. Du kan læse mere om dem her

Indlæser...
Stigende orden
Side
 1. Fine Mesh Strainer BTBL3730 by Beaumont color Sølv
  Fine Mesh Strainer
  29,00 kr.
 2. Hawthorne Strainer - 4 øre BTBL3571 by Beaumont color Sølv
  Hawthorne Strainer - 4 øre
  29,00 kr.
 3. Professional Strainer BTBL3596 by Beaumont color Sølv
  Professional Strainer
  79,00 kr.
  Udsolgt
 4. Julep Strainer Rustfrit Stål BTBL3587 by Beaumont color Sølv
  Julep Strainer Rustfrit Stål
  29,00 kr.
 5. Hawthorne Strainer - 2 øre BTBL3570 by Beaumont color Sølv
  Hawthorne Strainer - 2 øre
  29,00 kr.
 6. Fine Strainer UB - Urban bar UB92 by Urban Bar color Sølv
  Fine Strainer UB - Urban bar
  48,00 kr.
 7. Premium Hawthorne Strainer - Genware HAW2 by Genware color Sort
  Premium Hawthorne Strainer - Genware
  139,00 kr.
 8. Hawthorn Strainer - Urban bar UB23 by Urban Bar color Sølv
  Hawthorn Strainer - Urban bar
  189,00 kr.
 9. Strainer Rustfrit Stål - Mezclar BTBL3361 by Beaumont color Sølv
  Strainer Rustfrit Stål - Mezclar
  159,00 kr.
  Udsolgt
 10. Fine Mesh Strainer Guld 3894 by Beaumont color Sort
  Fine Mesh Strainer Guld
 11. Biloxi Fine Strainer (120mm håndtag) - Urban bar UB2941 by Urban Bar color Sølv
  Biloxi Fine Strainer (120mm håndtag) - Urban bar
  82,00 kr.
 12. Biloxi Fine Strainer (60mm håndtag) - Urban bar UB2944 by Urban Bar color Sølv
  Biloxi Fine Strainer (60mm håndtag) - Urban bar
  74,00 kr.
 13. Premium Julep Strainer - Genware JUL2 by Genware color Sort
  Premium Julep Strainer - Genware
  129,00 kr.
 14. Strainer Euro - Rustfri stål BTBL3365 by Beaumont color Sølv
  Strainer Euro - Rustfri stål
  109,00 kr.
 15. Antik Messing Strainer BTBL3363 by Beaumont color Sølv
  Antik Messing Strainer
  119,00 kr.
 16. Cocktail Strainer Calabrese - Urban bar UB122 by Urban Bar color Sølv
  Cocktail Strainer Calabrese - Urban bar
  93,00 kr.
 17. Fin Guld Si CTSN0009-GP by Beaumont color Guld
  Fin Guld Si
  79,00 kr.
 18. Hawthorne Strainer - Genware HAW3 by Genware color Sort
  Hawthorne Strainer - Genware
  89,00 kr.
Stigende orden
Side

Hvad er en strainer?

Hvis du oversætter strainer på dansk, så er den direkte oversættelse – si. En cocktail strainer har altså den funktion at si alt fyldet fra shakeren, så det kun er væsken der bliver hældt i glasset, når du laver cocktails.

En strainer kan også sagtens være til en køkkenvask, hvor det er den si, der dækker nedløbet til vaskens afløb. Princippet er i og for sig det samme, bare at en strainer til vask sortere alle madrester og andet affald fra, så dit afløb ikke stopper til.

Helt lavpraktisk fungere det sådan, at når du skal lave cocktails, som skal omrystes i en shaker, så fyldes forskellige garnisher, isterninger, limeskiver mm. ned i shakeren. Alt dette er med til at tilføre den ønskede smag til cocktailen, samt nedkøle den til den perfekte temperatur. Men alle ingredienserne afgiver samtidig en masse ”grums”, som du ikke ønsker, at dine gæster skal drikke. Derfor ’strainer’ du shakerens indhold, så det kun er den rene væske, der hældes i cocktailglasset.

INGEN BAR UDEN EN STRAINER

En rigtig bartender med respekt for sig selv, sørger altid for at have en drinks strainer i baren. Den er et uundværligt redskab, når der skal laves rigtige cocktails. Det er en form for si, som kan filtrere frugtkød og andre urenheder fra dine cocktails. Med det blotte øje kan det være svært at få øje på små urenheder, når cocktailen er hældt på glas. Kigger du derimod i straineren, så vil du opdage, hvor meget der egentlig kan filtreres fra.

Den kan også bruges til at sortere større ting som isterninger og krydderurter fra. De kan bruges til at køle en drink ned eller afgive smag, men de skal nødvendigvis ikke i den færdige cocktail. Det kommer helt an på, hvilken tæthed din cocktail strainer har sin filtrering.

Er du interesseret i at læse mere, så finder du her: Alt hvad du skal vide om strainers.

FORSKELLIGE STRAINERE

Der er et spørgsmål, som ofte bliver stillet. Det kan umiddelbart være svært at se den store forskel på de forskellige strainere. Du kan vælge at bruge en “fine strainer”, som mest af alt minder om en lille si, som også kan bruges i køkkenet. Denne type strainer bruges normalt til små mængder.

Er du på udkig efter en fine strainer, kan vi klart anbefale dig denne fine mesh strainer, som både bruges af professionelle bartendere og amatør cocktailentusiaster.

Selve sien er ofte ikke særligt stor i, og filtreringen er meget fin. Vil du have store mængder væske filtreret, så er denne strainer ikke det rette valg.

En af de mest populære strainere er en Hawthorn strainer. Det er den klassiske cocktail strainer, som bliver brugt på alle barer. Den fungerer ved, at den sættes ned i ens shaker eller glas, med filtreringsbåndet ned ad. Alt efter hvor tæt filtreringsbåndet er, jo finere filtrerer den cocktailshakerens indhold.

En tredje mulighed er en “Julep strainer”. Det er teknisk set en stor ske med huller i der sættes skråt ned i shakeren. Denne type bruges normalt, når filtreringen ikke behøver at være så fin.

HAWTHORN ER DEN PERFEKTE COCKTAIL STRAINER

Der er ingen tvivl om, at Hawthorne strainer er den mest benyttede cocktail strainer. På mange af modellerne kan du udskifte filtreringsbåndet. Det betyder, at du kan skifte mellem en fin og knapt så fin filtrering.

Er dette ikke nok, så er den bygget op, så det er muligt at vælge mellem forskellige åbninger, som væsken kan hældes fra, uden at blive filtreret. Vælger du en åbning med stor diameter, vil den kun holde isterninger tilbage i shakeren. Det er en virkelig praktisk funktion, når det skal gå hurtigt i baren.

For at du ikke hele tiden skal skylle den mellem forskellige cocktails, anbefales det altid, at du har 2-3 forskellige Hawthorne strainer i din bar. Du kan på den måde vælge at bruge dem til hver deres cocktails, så det går hurtigere, for dine gæster, at få få deres cocktails. Det behøver ikke at være den samme type Hawthorn Strainer. Det kan også være en kombination af de 3 forskellige strainere.

Er du til det mere antikke udseende, så vil du helt sikkert synes godt om denne messing strainer, som foruden at hjælpe dig med at kreere suveræne cocktails, også vil hente positiv opmærksomhed fra dine gæster pga. dens flotte udseende.

Shakere med indbygget strainer

Udover at købe alt dit barudstyr enkeltvis, så kan du også købe hele cocktail sæt, hvor alle de dele som er nødvendige, når du skal eksperimentere med forskellige cocktails, er inkluderet. De samlede barsæt variere i graden af kompleksitet så uanset om du er begynder eller professionel, kan du finde et sæt, der matcher dit behov.

F.eks. kan du købe et Boston Cocktail Shaker sæt, hvor du både får en Boston Shaker, en Jigger og en Boston Shaker Strainer.

Ønsker du at købe en shaker, som har indbygget strainer, så skal du have fat i Cobbler Straineren. Denne er designet med 3 dele: En shaker, et låg og en strainer. Den er nem at styre, og den integrerede strainer gør tilmed denne shaker let at hælde fra.

Cobblershakeren har dog en tendens til at ”gro” fast, da delene oftest produceres i samme materiale, hvilket reagere ens på temperaturskifte. Der dannes dermed nemmere undertryk i denne type shaker, end det f.eks. ses hos Boston Shakeren.

Men kan du godt lide tanken om at have alt-i-en, så går du bestemt ikke galt i byen, ved at anskaffe dig en Cobblershaker.

Mangler du den rette shaker? Se vores spændende udvalg her.

Hos BarLife finder du et stort og blandet udvalg af diverse strainere. Du er mere end velkommen til at gå på opdagelse i vores sortiment og hente inspiration til hvilken strainer, du skal købe hjem til din bar.

Rigtig god fornøjelse!

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.8
Copyright © 2015-2022 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna