Askebægere

Et askebæger hedder på engelsk ashtray, som direkte oversat til dansk betyder askebakke; altså en bakke hvori du kan aske din tobak. På dansk kalder vi det et askebæger, og år du har gæster på besøg i privaten eller i din bar, så vil der ofte være en eller flere, som ryger. Et cigaret askebæger er derfor et ”must-have”, sådan at de rygetrængende gæster kan få skoddet deres cigaretter.

Selvom rygning i dag må siges at være på rygerens ansvar og ting som et lomme askebæger er blevet opfundet, så viser et askebæger både, at rygerne også er velkomne, og det hjælper tilmed på oprydningen. Har du mange gæster til en havefest, er det tidskrævende at samle skodder op fra jorden dagen efter. Fri dig selv for denne irriterende opgave og stil hellere et par pæne askebægere frem, så dine gæster ved, hvor de skal skodde deres cigaretter.

Her hos BarLife finder du et bredt udvalg af forskellige askebægere, så du kan helt sikkert finde et askebæger, som passer til din bar. Læs mere om gode råd her 

Indlæser...
Filtrer
Filtrer efter
Pris
Stigende orden
Side
 1. Askebæger Sort Melamine Vindtæt 14,5cm BTBL3707
  Askebæger Sort Melamine Vindtæt 14,5cm
  45,00 kr
 2. Askebæger sort ø 8,5cm 5014196
  Askebæger sort ø 8,5cm
  18,00 kr
 3. Askebæger - rustfrit stål 5341
  Askebæger - rustfrit stål
  65,00 kr
 4. Askebæger rockglas - Firkantet 6305BS
  Askebæger rockglas - Firkantet
 5. Askebæger - hvid 10 cm 18886
  Askebæger - hvid 10 cm
 6. Askebæger - rustfrit stål (10cm) 182
  Askebæger - rustfrit stål (10cm)
  55,00 kr
 7. Askebæger - glas 10,7cm 1947-1
  Askebæger - glas 10,7cm
  24,99 kr
 8. Askebæger Elements 10,5ø 11100570
  Askebæger Elements 10,5ø
  89,00 kr
 9. Askebæger - Arcoroc - glas 14,5 cm 1947-2
  Askebæger - Arcoroc - glas 14,5 cm
 10. 3 stk. sæt askebæger sort 111576
  3 stk. sæt askebæger sort
  39,00 kr
 11. Askebæger m/tryk 4 ass. farver 5014211
  Askebæger m/tryk 4 ass. farver
 12. Askebæger Dåse 8,5ø 11100578
  Askebæger Dåse 8,5ø
  59,00 kr
 13. Askebæger m/låg 10,5cm 5010324
  Askebæger m/låg 10,5cm
 14. Askebæger Rustfrit stål Vægmonteret BTBLASHBINSS
  Askebæger Rustfrit stål Vægmonteret
  499,00 kr
 15. Askebæger Rustfrit stål Vindtæt 9 cm BTBL3706
  Askebæger Rustfrit stål Vindtæt 9 cm
  39,00 kr
 16. Melamime askebæger rød 6875
  Melamime askebæger rød
  30,00 kr
 17. Askebæger - sort 10cm BTBL3709
  Askebæger - sort 10cm
  29,00 kr
 18. ASKEBÆGER SORT Ø 10,7CM 5014197
  ASKEBÆGER SORT Ø 10,7CM
 19. Askebæger - rustfrit stål (11cm) 181
  Askebæger - rustfrit stål (11cm)
  45,00 kr
 20. Askebæger - rustfrit stål 10cm 183
  Askebæger - rustfrit stål 10cm
  35,00 kr
Stigende orden
Side

Askebægeret i de danske hjem

I Danmark har tobak været udbredt i mere end 600 år, og behovet for askebægere har i princippet være gældende lige så længe. Dog har askebægeret haft mange skikkelser gennem årene, og det var først i slutningen af 1800-tallet, hvor askebægeret blev masseproduceret, at det begyndte at tage form, som vi kender det i dag.

Dengang var det Bing og Grøndahl som designede et askebæger i porcelæn med forskellige motiver på. I 1967 designede Arne Jacobsen et askebæger for Stelton; nemlig det klassiske vippe askebæger i stål. Og produktionen af askebægere begyndte at ske i flere forskellige materialer, forme og farver.   

Fra udelukkende at tjene et praktisk formål til også at fungere som pyntegenstand, gik der mange år, før askebægeret udviklede sig til at være mere visuelt orienteret.

Udviklingen skete i takt med kvindernes indtræden på arbejdsmarkedet og at kvinderne fik stemmeret. Med kvindernes rettigheder fulgte nemlig et helt nyt segment og derfor gav det pludselig mening at appellere til kvindernes sans for æstetik.

De danske hjem blev dekorerede af flotte askebægere og uanset om hjemmet var et ryger-hjem eller ikke-rygerhjem, var det kutymen at kunne tilbyde sine gæster muligheden for at aske deres cigaret i et askebæger.

Men med nutidens fokus på den enkeltes sundhed og de mange restriktioner som er sket på rygeområdet, er askebægeret ved at gennemgå en rejse fra de danske stuer og ind på de danske museer.

  

Udendørs askebæger

Når du har gæster på besøg, er det ofte, at der er et par rygere i blandt, og til disse gæster er det vigtigt, at de har et sted til deres skodder. Et askebæger tjener dette formål på fornemste vis, og derfor er det en rigtig god ting, at være i besiddelse af.

Er det kun tilladt at ryge udenfor, skal askebægerne være vindsikre og vindtætte, så asken og skodderne ikke flyver rundt, hvis der kommer vindstød. Må der kun ryges udenfor, skal du altså vælge et udendørs askebæger, som er vindtæt. Yderligere er de også lidt tungere end de almindelige til indendørs brug. Hvis du kigger vores sortiment igennem, står der angivet, hvis askebægeret er vindtæt.

Et udendørs askebæger til bord har en lidt mindre åbning end et almindeligt askebæger, men det er stadig nemt at tømme efter brug. Det rystes blot en smule, og så falder skodderne ud. Det kan efterfølgende skylles med vand eller få en tur i opvaskemaskinen og så er det klar til at blive brugt på ny.

 

Det vægmonterede askebæger

I forlængelse af det udendørs askebæger, kunne det vægmonterede askebæger også sagtens være en god læsning. Har du en café, bar eller restaurant, hvor du ikke ønsker at gæsterne skal ryge ved bordene, men i stedet på bestemte rygeområder, så er et væghængt askebæger et rigtig godt alternativ til at skulle have en masse askebægere på bordene.

Der er her tale om et stort askebæger, som samler rygning et sted og dermed gør oprydningen en del nemmere for dig. De vægmonterede askebægere har en god rummelighed og kan indeholde mange skodder, så du skal ikke tømme dem i tide og utide.

På samme måde kan et væghængt askebæger også være praktisk til indendørs rygeområder, hvor det tjener præcist samme formål. Det minimerer, at skodder bliver kastet på gulvet eller slukket i diverse glas, lysestager mm.

Vi forhandler askebæger i rustfrit stål eller i et pulverlakeret materiale, som gør det væghængte askebæger robust og modstandsdygtigt overfor lidt af hvert.

 

Klassisk askebæger  

Det klassiske askebæger, er bygget op med halvhøje sider, hvor der er plads til at lægge tre cigaretter. Det er den type man finder på stort set alle barer rundt om i landet. Det er primært til indendørs brug, da det ikke skærmer mod vind. Det er typisk et askebæger lavet i glas eller porcelæn.

Holder du 80’er temafest, og har du gæster der ryger, så kan du vælge en af vores udgaver af askebæger med tryk. Vi forhandler det i forskellige neonfarver, som leder tankerne tilbage til 80’erne.

Denne type kan både bruges inde og som udendørs askebæger. Det vejer ikke så meget, men det kan klares ved at fylde en smule vand i det. Hele låget kan tages af bægeret, så det er let at gøre rent efter brug.

 

Askebægere i forskellig form

Her hos BarLife forhandler vi askebægere i mange forskellige form. Du finder både askebæger med låg, som i højere grad skjuler cigaretskoddet og tæmmer lugten derfra. Er du på udkig efter en flot dekorativ udsmykning til bordet, så vil du finde vores diamant askebæger særdeles attraktivt. Det er flot at kigge på og så tjener den et praktisk formål samtidig. Det fungerer på samme måde, som et askebæger med vippelåg, hvor askebægeret samtidig tjener en funktion som cigaretskodsskjuler. Et lukket askebæger er altså altid en god løsning.

Du kan både finde et askebæger formet som en dåse, eller et kugle askebæger i rustfrit stål, som er ganske unikt og flot at kigge på.  

Så hvad enten om du er på udkig efter sjove askebæger, askebæger til din altan, eller askebægere som skal være dekorative og tjene et æstetisk formål, så kan du her hos BarLife finde et stort udvalg af askebægere, som med stor sandsynlighed vil passe til lige netop din smag.

Rigtig god fornøjelse!

Trustpilot ratings 4.6 Google ratings 4.6
Copyright © 2020 Barlife Aps
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna